Ο ρόλος του Μοντέστο σε Ολυμπιακό και Νότιγχαμ

Ο ρόλος του Μοντέστο σε Ολυμπιακό και Νότιγχαμ

Η Νότιγχαμ Φόρεστ ανακοίνωσε τον Φρανσουά Μοντέστο ως νέο της Technical Director. Αλλά παράλληλα παραμένει Chief Scout στον Ολυμπιακό. Γιατί; Θα προσληφθεί «αντικαταστάτης»; To10.gr έχει τις απαντήσεις.

Δεν είναι μυστικό ότι ο ρόλος του Φρανσουά Μοντέστο στο οργανόγραμμα του Ολυμπιακού είναι πάρα πολύ σημαντικός. Δεν είναι μυστικό, επίσης, ότι για να γίνει μια μεταγραφή στους Ερυθρόλευκους, 9 στις 10 φορές, θα έχει περάσει από την έγκριση του Κορσικανού. Δεν είναι μυστικό, τέλος, ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμπιστεύεται πάρα πολύ τον άνθρωπο που αποτέλεσε την πρώτη του μεταγραφή ως ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η ανακοίνωση της Νότιγχαμ Φόρεστ πως ο Μοντέστο αναλαμβάνει Technical Director της αγγλικής ομάδας, προκάλεσε αίσθηση. Αλλά η αλήθεια είναι πως επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτε στον τρόπο λειτουργίας, είτε του Ολυμπιακού είτε της Φόρεστ. Διότι απλώς προσέθεσε έναν «τίτλο» στον Κορσικανό, αλλά δίχως να αλλάξει τις αρμοδιότητές του ή τον τρόπο που θα λειτουργεί και κινείται στις υποχρεώσεις του.

Από τον Ιανουάριο έως και σήμερα, το δρομολόγιο Πειραιάς – Νότιγχαμ έχει γίνει η… καθημερινότητα του Μοντέστο. Τη μία εβδομάδα βρίσκεται στην Αγγλία, την άλλη βρίσκεται στον Πειραιά ή όπου αγωνίζεται ο Ολυμπιακός. Εχοντας ενεργή και άμεση συμμετοχή και στους δύο συλλόγους. Και όντας ο άνθρωπος που βρίσκει, προτείνει, εγκρίνει ή τσεκάρει όλους τους ποδοσφαιριστές που αποκτούνται. Και από τους δύο συλλόγους.

Ο Φρανσουά Μοντέστο λειτουργεί ως τεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος μεταγραφών της Φόρεστ όλο αυτό το διάστημα. Δικές τους ήταν οι περισσότερες μεταγραφικές επιλογές του καλοκαιριού, σε συνεργασία με τον διευθύνοντα σύμβουλο του συλλόγου, Γιάννη Βρέντζο και φυσικά με τον τελευταίο λόγο στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ενεργή ήταν η συμμετοχή του και στην επιλογή του προπονητή Σαμπρί Λαμουσί, με τον οποίο ο Φόρεστ έχει σκαρφαλώσει στην κορυφή της Championship.

Γενικώς, πρόκειται για έναν άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και των επικεφαλής που έχει επιλέξει, τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Μάλιστα, λέγεται ότι ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας των δύο συλλόγων, αποφάσισε να επισημοποιήσει την παρουσία του στην αγγλική ομάδα, ήθελε να τον… εμφανίσει. Να έχει θεσμική υπόσταση και να ακολουθεί ως επίσημος και με συγκεκριμένη ιδιότητα τη Φόρεστ σε όλα τα γήπεδα, αλλά και να μπορεί να είναι δίπλα στον προπονητή όταν κρίνεται απαραίτητο.

Επί της ουσίας, βεβαίως, στον… διπλό ρόλο του Μοντέστο δεν αλλάζει τίποτε. Διότι θα συνεχίσει να είναι ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού. Όπως θα συνεχίσει να κάνει το σκάουτινγκ και να έχει τον τελευταίο λόγο για την αξιολόγηση των παικτών και στη Νότιγχαμ.

ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ»;

Όπως είναι λογικό, κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κινηθεί για κάποια προσθήκη στο στελεχιακό δυναμικό του. Κάτι που αυτή τη στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα. Το αντίθετο. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν βρει τον ρυθμό τους, (μέσα) στην ομάδα υπάρχει ο Κριστιάν Καρεμπέ, που βοηθάει τον προπονητή, υπάρχουν μέλη της διοίκησης που επίσης λειτουργούν υποστηρικτικά και γενικά δεν προκύπτει «πρεμούρα» για κάποια προσθήκη.

Είναι αλήθεια ότι το όνομα του Ντάρκο Κοβάσεβιτς «παίζει» εδώ και αρκετό καιρό, ειδικά μετά την εμφάνισή στα παιχνίδια του Ολυμπιακού, στη σουίτα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Σέρβος είναι δεδομένο ότι έχει άριστη σχέση με τον ισχυρό άνδρα των Πειραιωτών, γενικά θεωρείται «άνθρωπος της ομάδας», αλλά και στις δύο προηγούμενες θητείες του στους Ερυθρόλευκους, απομακρύνθηκε. Ενώ αυτή τη στιγμή το οργανόγραμμα είναι «γεμάτο» από θέσεις που αφορούν τον μεταγραφικό σχεδιασμό και την υλοποίησή του. Με τη Λίνα Σουλούκου, να αποτελεί το ισχυρότερο πρόσωπο, πίσω από τον μεγαλομέτοχο, καθώς έχει την απόλυτη ευθύνη για τις διαπραγματεύσεις και τα οικονομικά.

Πριν από λίγο καιρό είχε ανοίξει θέμα επιστροφής του Νταβίντ Φουστέρ στον Ολυμπιακό. Χωρίς να σαφής ο ρόλος που θα μπορούσε να έχει ο Ισπανός πρώην αρχηγός των Ερυθρόλευκων. Κατά κάποιους, θα μπορούσε να μπει στο πλευρό του Μαρτίνς, με κάποιον τίτλο που θα παρέπεμπε στις υποχρεώσεις του. Δηλαδή να βοηθάει τον προπονητή και να αποτελεί «αλεξικέραυνο» για τα αποδυτήρια. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αρχική κουβέντα, που είχε γίνει πέρυσι, αφορούσε την ένταξή του στο τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού, αρχικά από την ακαδημία. Κάτι που δεν προχώρησε, καθώς ο «Δαυίδ» θέλει πρώτα να τελειώσει με τα διπλώματα προπονητικής της UEFA.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Για τον ρόλο, αλλά και όσα (έχει) κάνει για τον Ολυμπιακό (και τη Νότιγχαμ) ο Ζοσέ Ανιγκό, θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο. Αλλά ο Ανιγκό έχει άμεση σχέση με όλα τα παραπάνω. Και κυρίως, με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν «καίγεται» να βρει άλλους ανθρώπους για το οργανόγραμμά του. Εχει καταφέρει να δημιουργήσει μια πολύ σημαντική και καταρτισμένη και ευέλικτη ομάδα στελεχών (ξεκινώντας από τα οικονομικά και φτάνοντας έως τα ποδοσφαιρικά), που οι ανάγκες του είναι ελάχιστες. Και θα προχωρήσει σε προσθήκη, μόνο εάν κρίνει ότι το πρόσωπο που θα προσληφθεί, θα ενταχθεί ομαλά στο σύνολο, θα βοηθήσει και θα μπορέσει να προσφέρει κάτι διαφορετικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ