Χρυσή Μπάλα 2019: Ελάχιστη η διαφορά του Μέσι από τον Φαν Ντάικ

Χρυσή Μπάλα 2019: Ελάχιστη η διαφορά του Μέσι από τον Φαν Ντάικ

Ο Λιονέλ Μέσι πήρε τη Χρυσή Μπάλα, αρκετοί διαφώνησαν μ' αυτό και η διαφορά του από τον δεύτερο Φαν Ντάικ αποδεικνύει πως ίσως είχαν δίκιο.

Είναι δικαίως ο Λιονέλ Μέσι ο κάτοχος της φετινής Χρυσής Μπάλας; Άξιζε να την πάρει εκείνος, έχοντας κατακτήσει μόλις έναν τίτλο, αυτόν του πρωταθλητή Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα; Αρκούσαν τα 51 γκολ για να τον φέρουν στην κορυφή του κόσμου;

Από χθες έχει ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη κουβέντα για το αν ο Αργεντινός πήρε δίκαια την έκτη Χρυσή Μπάλα στο… σπίτι του. Ποιος μπαίνει ως αντίπαλο δέος σε όσους διαφωνούν με τον νικητή; Φυσικά ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ της Λίβερπουλ. Ο καλύτερος αμυντικός του κόσμου, ο ποδοσφαιριστής που… άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αμύνεται ένας παίκτης, εκείνος που σε μια ολόκληρη σεζόν δέχτηκε ντρίπλα. Ούτε μία!

Ο Φαν Ντάικ ήρθε δεύτερος στην ψηφοφορία και η διαφορά του με τον Μέσι ήταν τόσο μικρή που… αγγίζει το όριο του λάθους. Και αποδεικνύει ότι και ο Ολλανδός ήταν ίσος απέναντι στον Αργεντινό.

Πόση ήταν η διαφορά μεταξύ των δύο; Μόλις 7 βαθμοί. Ο Μέσι συγκέντρωσε 686 έναντι 679 του κεντρικού αμυντικού της Λίβερπουλ, ο οποίος αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την ομάδα του. Η συζήτηση φυσικά και θα συνεχίσει να γίνεται, αλλά η μικρή διαφορά δείχνει πως αν μπορούσε να μοιραστεί η Χρυσή Μπάλα, θα γινόταν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ