Έρευνα: Πώς αντιμετωπίζουμε τα ΑμΕΑ στην Ελλάδα… (pics)

Έρευνα: Πώς αντιμετωπίζουμε τα ΑμΕΑ στην Ελλάδα… (pics)

Με προκατάληψη αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, όπως εκτιμά η πλειονότητα των ερωτηθέντων σύμφωνα με έρευνα της Κάπα research, με αφορμή σημερινή Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ.

Με προκατάληψη αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, όπως εκτιμά η πλειονότητα των ερωτηθέντων σύμφωνα με έρευνα της Καπα research, με αφορμή σημερινή Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ.

Εκτός από την προκατάληψη αρκετοί είναι και εκείνοι που θεωρούν ότι τα ΑμΕΑ αντιμετωπίζονται με οίκτο και φιλανθρωπία, ενώ η πλειονότητα θεωρεί ότι η ζωή των ατόμων με αναπηρία ούτε βελτιώθηκε, αλλά ούτε χειροτέρεψε.

Το 71% των ερωτηθέντων γνωρίζει ότι υπάρχει νόμος που απαγορεύει τις διακρίσεις εις βάρος των ατόμων με αναπηρία, ενώ «όχι» απαντά ένα 21%. Υπέρ της λήψης μέτρων για την κοινωνική ένταξη των ΑμΕΑ τάσσεται το 87% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα.

Επίσης, στην ερώτηση για το αν η οικονομική κρίση αύξησε τα κρούσματα αρνητικών διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, η πλειονότητα, ήτοι το 58%, απαντά θετικά, ενώ το 26%

απαντά αρνητικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αριθμός τους ανέρχεται σε 37 εκατομμύρια άτομα – νούμερο που αντιστοιχεί στο 10% του πληθυσμού.

Σημειώνεται πως η 3η Δεκεμβρίου θεσπίστηκε και τηρείται από τα Ηνωμένα Έθνη ως Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ και εορτάζεται σε όλον τον πλανήτη, ευαισθητοποιώντας τους πολίτες και στοχεύοντας στην αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Στην έρευνα συμμετείχαν 600 άνδρες και γυναίκες από 17 ετών και πάνω από τις 13 περιφέρειες της χώρας, με τη μέθοδο τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ