Οι μάνατζερ κηρύττουν «πόλεμο» στη FIFA για τις προμήθειες των μεταγραφών

Οι μάνατζερ κηρύττουν «πόλεμο» στη FIFA για τις προμήθειες των μεταγραφών

Την έντονη αντίδραση των μάνατζερ επέφεραν οι αλλαγές που σκοπεύει να πραγματοποιήσει η FIFA στις προμήθειες των μεταγραφών, προκειμένου να περιοριστούν τα εξωπραγματικά ποσά που διανέμονται σε διαμεσολαβητές.

«Πόλεμο» στη FIFA αποφάσισαν να κηρύξουν οι μάνατζερ στη Βρετανία με αφορμή τις τελευταίες αλλαγές που σκοπεύει να κάνει η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στις προμήθειες των μεταγραφών.

Όπως είχε γίνει γνωστό, τα τεράστια ποσά που διανέμονταν σε ατζέντηδες είχαν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στη FIFA, η οποία εκπονούσε εδώ και καιρό τα κατάλληλα μέτρα για να περιορίσει το φαινόμενο.

Έπειτα από σχετικές διαβουλεύσεις, οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δραστικές τομές, μια εκ των οποίων θέτει ως ανώτατο όριο το 10% των συνολικών χρημάτων που μπορεί να λάβει ένας μάνατζερ ως προμήθεια από το κόστος μιας μεταγραφής.

Οι τελευταίες εξελίξεις, ωστόσο, φαίνεται πως δεν άρεσαν και ιδιαίτερα στους ατζέντηδες, οι οποίοι θεώρησαν άδικα τα μέτρα… περιορισμού και αποφάσισαν να αντιδράσουν.

Όπως γνωστοποίησαν, μάλιστα, πλέον είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν τη νομική οδό προκειμένου να δικαιωθούν, αφού υποστηρίζουν πως οι εγγυήσεις που είχαν δοθεί από την ομοσπονδία δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

«Η προσπάθεια της FIFA να παρουσιάσει ένα ανώτατο όριο στις προμήθειες των μεταγραφών αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τα μέλη μας, μερικά εκ των οποίων ενδέχεται να μην καταφέρουν να συνέλθουν ποτέ αν δεν καταφέρουμε να αντιστρέψουμε την αρχική απόφαση» αναφέρει σε επιστολή της η αντιπροσωπεία των μάνατζερ της Βρετανίας (AFA).

Σε περίπτωση, πάντως, που το σωματείο δεν καταφέρει να επιτύχει το στόχο του, τότε τα νέα μέτρα της παγκόσμιας ομοσπονδίας θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2021, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στα οικονομικά δεδομένα του ποδοσφαίρου.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ