Τα αντίο που… ορφάνεψαν το ποδόσφαιρο κατά το 2017

Τα αντίο που… ορφάνεψαν το ποδόσφαιρο κατά το 2017

Το 2017 ρίχνει αυλαία, όπως και μερικοί από τους σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου που πρωταγωνίστησαν για δεκαετίες στις ομορφότερες ποδοσφαιρικές ιστορίες και αποφάσισαν να κρεμάσουν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια.

Παίκτες όπως ο Ντίρκ Κάουτ (με μεγάλη θητεία στη Λίβερπουλ), Βίκτορ Βαλντές (από τους πολυνίκεις τερματοφύλακες με την Μπαρτσελόνα), Μάρτιν Ντεμικέλις (πολλά χρόνια σε Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Σίτι) και Άλβαρο Αεμπελόα (τίμιος στρατιώτης των Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης) ρίχνουν τίτλους τέλους στην ποδοσφαιρική τους καριέρα.

Όμως παράλληλα με αυτούς, «έκοψαν» την μπάλα και πολύ πιο προβεβλημένοι συνάδελφοί τους που άλλαξαν τις μοίρες των ομάδων τους και ίσως επηρέασαν το πώς παίζεται το ποδόσφαιρο σήμερα. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα που ακολουθεί και θα… μελαγχολήσετε:

Ρικάρντο Κακά

Ο Βραζιλιάνος με το αγγελικό πρόσωπο και τη στενή σχέση με τον Θεό κατέκτησε τα πάντα στην καριέρα του. Χρυσή Μπάλα, Μουντιάλ, Champions League, ισπανικό πρωτάθλημα και Κύπελλο, ιταλικό πρωτάθλημα και Supercoppa, Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, UEFA Super Cup.

Παρόλα αυτά μπορεί να πει κανείς πως οι τραυματισμοί του έβαλαν ταβάνι στο πόσο ψηλά έφτασε στην καριέρα του. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Σάο Πάολο, αλλά η εκτόξευση ήρθε με την Μίλαν στην οποία πήρε μεταγραφή το 2003 και έγινε ο τελευταίος που πήρε τη Χρυσή Μπάλα πριν την αυτοκρατορία των Μέσι και Ρονάλντο. Ο Κακά κόλλησε τα τελευταία του ένσημα στο MLS και το Ορλάντο Σίτι, έχοντας παράλληλα αξιοσημείωτη καριέρα και με τη Σελεσάο με την οποία είχε 92 συμμετοχές και 29 γκολ.

Αντρέα Πίρλο

22 χρόνια τρέλαινε κόσμο με το ευφάνταστο παιχνίδι του και έκανε… μάγκες τους συμπαίκτες του επιθετικούς. Είναι ο παίκτης που εγκαθίδρυσε τον ρόλο του αμυντικού χαφ-play maker, χάρη στην απίστευτη ευφυΐα του και την τρομακτική ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του. Για χρόνια μαέστρος των Γιουβέντους και Μίλαν, όμως τα καλύτερα του χρόνια τα πέρασε στη Γιουβέντους.

Και του Πίρλο η καριέρα δεν φείδεται τίτλων αφού κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ιταλία, δυο φορές το Champions League, ενώ κέρδισε και 6 φορές το πρωτάθλημα Ιταλίας. Σημαντική και η καριέρα του με την Σκουάντρα Αντζούρα με την οποία μπήκε στο κλαμπ των 100αρηδων (116 συμ), έχοντας παράλληλα και 13 γκολ.

Φραντσέσκο Τότι

Τη να πει κανείς για τον Capitano της Ρόμα; Από μικρό παιδί πιστό στην πρώτη του ποδοσφαιρική αγάπη, παρά το χαλί εκατομμυρίων και τη φήμη που θα του χάριζε η φανταχτερή Ρεάλ Μαδρίτης. Έκλεισε τα αυτιά του στις σειρήνες σαν άλλος Οδυσσέας και συνέχισε για 25 ολόκληρα χρόνια στη Ρόμα.

Μπορεί να κατέκτησε μόλις ένα Σκουντέτο με τη Ρόμα και το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ιταλία, αλλά μετά από 786 συμμετοχές και 250 γκολ στη Serie A θεωρείται δίκαια ένα από τους μεγαλύτερους Ιταλούς ποδοσφαιριστές της Ιστορίας και σίγουρα ο Αυτοκράτορας της Ρόμα στις καρδιές των τιφόζι των τζιαλορόσι. Στα 40 του χρόνια είπε αντίο τον περασμένο Μάϊο και μας χάρισε έναν από τους συγκλονιστικότερους αποχαιρετισμούς ποδοσφαιριστή.

Φίλιπ Λαμ

Βιονικός. Ακούραστος. Και μια ζωή (παρά δυο χρόνια) πιστός στην Μπάγερν Μονάχου. Ένα από τα κορυφαία φουλ μπακ της σύγχρονης εποχής με άριστη τεχνική και τακτική παιδεία και αστείρευτες δυνάμεις, που λόγω της πληρότητάς του αγωνίστηκε όχι μόνο στα δύο άκρα της άμυνας αλλά και σαν αμυντικό χαφ με παρόμοια επιτυχία.

Κέρδισε 8 φορές την Bundesliga, 6 φορές το γερμανικό Κύπελλο, το Champions League, ενώ ήταν και ο αρχηγός της Γερμανίας στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας το 2016. Στα 34 του και μετά από 15 χρόνια καριέρας, είπε Auf Wiedersehen, έχοντας μπει στο Hall of Fame της Μπάγερν και έχοντας 113 συμμετοχές με την Εθνική Γερμανίας.

Τσάβι Αλόνσο

Ο ορισμός του σύγχρονου box to box μέσου. Κάλυπτε χώρους στην άμυνα, ξεκινούσε ιδανικά τις επιθέσεις των ομάδων του και ενίοτε προωθούνταν πετυχαίνοντας αρκετά σημαντικά γκολ. Στις καλές του μέρες νόμιζες πως βρίσκονταν παντού στο χορτάρι. Για αυτό και όπου και αν πήγε ήταν σημαντικός και αγαπήθηκε στα 18 χρόνια καριέρας του.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, αλλά τα σπουδαία ήρθαν αργότερα με τις θητείες του σε Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου. Κατέκτησε 2 Champions League, τρία πρωταθλήματα Γερμανίας, άλλα δυο Ιταλίας αλλά και Κύπελλα και Super Cup των εγχώριων πρωταθλημάτων που αγωνίστηκε. Ήταν επίσης και μέλος της χρυσής φουρνιάς της Ισπανίας κατακτώντας το Euro toy 2008 αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2012, έχοντας 112 συμμετοχές με τη Φούρια Ρόχα.

Φρανκ Λαμπάρντ

Ένας από τους σημαντικότερους Άγγλους ποδοσφαιριστές των τελευταίων δεκαετιών. Ποδοσφαιρικό παιδί της Γουέστ Χαμ, που από μικρή ηλικία πήγε στην Τσέλσι και ρίζωσε σχεδόν για πάντα στο Στάμφορντ Μπριτζ. Αυτός μαζί με τον Τζον Τέρι και τον Πετρ Τσεχ ήταν η θεμέλιοι λίθοι της αλλαγής επιπέδου της Τσέλσι που πλέον θεωρείται από τα μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Το πέρασμά του από Μάντσετερ Σιτι και Νιου Γιορκ Σίτι θεωρείται… αμελητέο και έχει μείνει στις συνειδήσεις μας ως παίκτης της Τσέλσι.

13 χρόνια στους Μπλε του Λονδίνου, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Αγγλίας, τέσσερα FA Cup αλλά και το Champions League, γινόμενος ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία της Τσέλσι χάρη στο απίστευτο ένστικτό του να βρίσκεται εκεί που πρέπει, όταν πρέπει αλλά και χάρη στο φονικό του μακρινό σουτ. Σημαντική και η πορεία του στα Λιοντάρια με 106 συμμετοχές, χωρίς ωστόσο κάποιον τίτλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ