Ινφαντίνο: «Η πρώτη λύση για τον ρατσισμό είναι να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει»

Ινφαντίνο: «Η πρώτη λύση για τον ρατσισμό είναι να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει»

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο μίλησε για τον ρατσισμό και τον τρόπο που αυτός θα εξαλειφθεί.

Στον ρατσισμό και την αντιμετώπισή του, αλλά επίσης στο Μουντιάλ του Κατάρ και την αξία του, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, χθες κατά την διάρκεια της τελετής απονομής βραβείων της AIPS (International Sport Press Association) στην Βουδαπέστη.

Το κεντρικό θέμα που ανέλυσε ο Ινφαντίνο ήταν η μάστιγα της εποχής και όσα έχει επιφέρει και στο ποδόσφαιρο, τονίζοντας πως το πρώτο βήμα για την επίλυσή του ρατσισμού είναι να αντιληφθούμε ότι υπάρχει.

«Το πρώτο βήμα για την επίλυσή του ρατσισμού είναι να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα και να το συζητήσουμε. Είναι φυσικό να ακούμε ότι η κοινωνία έχει διαφθορά και ρατσισμό, αλλά είναι δική μας ευθύνη να το αντιμετωπίσουμε, να εκπαιδευτούμε. Στο τέλος της ημέρας, εάν ο αθλητισμός μας γίνει πιο επιθετικός, πρέπει να δούμε πώς τα παιδιά μας εκπαιδεύονται και πρέπει να επενδύσουμε στην εκπαίδευση», είπε ο Ινφαντίνο αναφερόμενος στο πρόβλημα του ρατσισμού, ενώ αναφερόμενος στο Μουντιάλ που θα διεξαχθεί το 2022, δήλωσε:

«Το Κατάρ θα είναι μια χώρα που θα είναι έτοιμη για το Παγκόσμιο Κύπελλο πριν από οποιαδήποτε άλλη. Θα είναι ένα φανταστικό γεγονός, μια αλλαγή του παιχνιδιού για τον κόσμο, επειδή οι φίλαθλοι θα πάνε στο Κατάρ και θα δουν ότι πολλές από τις προκαταλήψεις που έχουμε για τον αραβικό κόσμο δεν έχουν λόγο ύπαρξης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ