Έτυχε αναποδιά; Πως την αντιμετωπίζουν τα ζώδια;

Έτυχε αναποδιά; Πως την αντιμετωπίζουν τα ζώδια;

Πώς αντιδρούν τα ζώδια στις αναποδιές και πόσο εύκολα ξαναβρίσκουν το κέφι τους, χωρίς να χαλάσουν τη διάθεση και όλων των υπολοίπων;

Αμέτρητες φορές  τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα είχαμε σχεδιάσει και δυσάρεστα απρόοπτα μπαίνουν στον δρόμο μας. Ξέρετε για τι μιλάμε: Για το αυτοκίνητο που «μένει» στην ερημιά, το ψυγείο που χαλάει Παρασκευή απόγευμα με καύσωνα,  την κακοκαιρία που ξεσπά ακριβώς στο τριήμερο της μοναδικής εκδρομής που θα πηγαίναμε στο τελευταίο εξάμηνο… Είναι επόμενο να κακοκαρδιζόμαστε. Σε ποιο βαθμό όμως; Πόσο αφήνουμε ένα ενοχλητικό συμβάν να μας χαλάσει το κέφι, την παρέα και τα σχέδιά μας;

ΚΡΙΟΣ

Η πρώτη αντίδραση του Κριού μπροστά σε μια αναποδιά συνοψίζεται σε τρεις απερίγραπτα οργισμένες λέξεις: «Τι- έκανε- λέει;» Πώς τόλμησε να φυσάει μελτέμι αυγουστιάτικα, και να του χαλάσει τη βόλτα στη θάλασσα με το φουσκωτό που είχε κανονίσει; Σηκώνει απειλητικά τη γροθιά προς τα ουράνια και απαιτεί να κατέβει ο ίδιος ο Θεός να του δώσει εξηγήσεις. Αν μπορούσε, ως άλλος Ξέρξης, θα μαστίγωνε τη θάλασσα για να την τιμωρήσει. Όμως το καλό με τον θυμό του Κριού είναι ότι μοιάζει με καλοκαιρινό μπουρίνι (για να μείνουμε και στο κλίμα). Περνά γρήγορα, ή τουλάχιστον αρκετά έγκαιρα, ώστε να αφήνει περιθώρια για να περισωθεί ό,τι απειλήθηκε από κάποια αναποδιά, κακοκαιρία ή ζημιά

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος θα συμπεριφερθεί με υπομονή, στωικότητα και σταθερότητα απέναντι στην όποια αντιξοότητα απειλεί να του χαλάσει το πρόγραμμα. Εννοείται πως τον ενοχλεί βαθύτατα μια τέτοια εξέλιξη, αλλά θεωρεί πρώτιστο καθήκον του να αποδείξει, στον εαυτό του και στους άλλους, ότι ο ταυρίσιος σβέρκος του μπορεί να σηκώσει τα πάντα. Θα είναι ο βράχος της ψυχραιμίας όταν όλοι στην παρέα θα έχετε πανικοβληθεί που χαθήκατε στη βουνοπλαγιά με τα κινητά χωρίς σήμα (μια πεζοπορία στην οποία πείστηκε να συμμετάσχει για το καταπληκτικό ταβερνάκι στο τέλος της διαδρομής). Η γήινη λογική του θα βοηθήσει να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Αλλά θα γίνει έξω φρενών αν φτάνοντας το ταβερνάκι διαπιστώσει πως έχουν τελειώσει όλα τα φαγητά…

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι, ως οι κατ’ εξοχήν «φιγουρατζήδες» του ζωδιακού, κάτι τέτοια αναπάντεχα περιμένουν για να κερδίσουν τον θαυμασμό και να βάλουν ένα ακόμα λιθαράκι στον προσωπικό τους μύθο. Παραμερίζοντας τους πάντες, θα αποπειραθούν να διορθώσουν τη μηχανή που χάλασε –χωρίς να έχουν ιδέα για το πώς λειτουργεί –ή να διαπραγματευτούν με τον αστυφύλακα που πάει να τους πάρει τις πινακίδες για παράνομη στάθμευση. (Το πρώτο μάλλον θα έχει ολέθρια αποτελέσματα, το δεύτερο μπορεί και να πετύχει.) Ό,τι και να γίνει, θα διεκδικούν τα εύσημα ότι αυτοί σώσανε την κατάσταση, ακόμα κι αν απλώς… σταμάτησε να βρέχει. Το κέφι τους πάντως αποκλείεται να το χάσουν. Για τους υπόλοιπους, πάλι, δεν ξέρουμε…

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

«Γιατί σε εμένα;» θα αναφωνήσει με πόνο ο Καρκίνος. Αλλά πάντα δεν ήταν έτσι, σε όλη του τη ζωή; Πάντα δεν έκανε ζέστη στα γενέθλιά του και έλιωνε η τούρτα (το παιδικό του τραύμα); Πάντα κάτι στραβό δεν συνέβαινε; Γιατί λοιπόν τώρα, που αποπειράθηκε κι εκείνος κάτι να χαρεί, να είναι διαφορετικά; Το έχει το ριζικό  του να χαλάνε όλα τα όμορφα… Ασχοληθείτε εσείς οι υπόλοιποι με το πρόβλημα. Αυτός θα πάει στην ακρούλα να μελαγχολήσει. Αλλά ακόμα κι όταν θα το διορθώσετε, ακόμα κι όταν όλα θα έχουν ξεπεραστεί, εκείνος θα το έχει προσθέσει στον μακρύ κατάλογο των άδικων  επιθέσεων της μοίρας εναντίον του.

ΛΕΩΝ

«Πώς τόλμησαν!» θα βρυχηθεί μπροστά σε μια αναποδιά ο Λέοντας,  έστω κι αν το τρίτο πληθυντικό πρόσωπο αναφέρεται σε απρόσωπες έννοιες, όπως τα στοιχεία της φύσεως. Πώς τόλμησαν τα χιόνια να αποκλείσουν το ορεινό χωριό όπου είχε κανονίσει να πάει εκδρομή; Πώς τόλμησαν να του πουν στο ταμείο του θεάτρου ότι δεν υπάρχουν θέσεις, τελευταία στιγμή που ήρθε; Και πώς τόλμησε να χαλάσει η μηχανή του εσπρέσο στο γραφείο του; Φυσικά ο Λέων δεν θα καταδεχτεί να ασχοληθεί περαιτέρω. Θα περιφρονήσει αυτό το καπρίτσιο της μοίρας, θα τινάξει τον βασιλικό μανδύα του και για άλλη μια φορά θα προσφέρει στους άλλους τη χαρά να τον εξυπηρετήσουν, διευθετώντας το πρόβλημα για λογαριασμό του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Για τον Παρθένο η αναποδιά γίνεται ακόμα πιο ενοχλητική, γιατί βάσει των λογικών πιθανοτήτων ΔΕΝ θα έπρεπε να συμβεί. Ο ίδιος είχε φροντίσει για να αποφευχθεί κάθε απρόοπτο. Είχε ελέγξει το αυτοκίνητο στο συνεργείο, είχε χιλιοτσεκάρει τις καιρικές προβλέψεις, είχε ξεκινήσει ώρες νωρίτερα για να μη χάσει το πλοίο/ τρένο/ αεροπλάνο, είχε τηλεφωνήσει πάνω από πέντε φορές για να επιβεβαιώσει την κράτησή του… Πώς λοιπόν βρήκε τρόπο και τρύπωσε το απρόοπτο μέσα στον τόσο τέλειο προγραμματισμό του;  Έτσι,  θα επιβεβαιώσει θριαμβευτικά όλα τα αστρολογικά πορτρέτα που τον θέλουν πρωταθλητή της γκρίνιας στον ζωδιακό. Ακόμα κι αν το πρόβλημα ξεπεραστεί, θα μείνει να σπαζοκεφαλιάζει για το πώς στην ευχή προέκυψε.

ΖΥΓΟΣ

Οι αναποδιές είναι για τον Ζυγό ένα ψεγάδι στην αρμονία του σύμπαντος (του δικού του βασικά, γιατί τα σύμπαντα των υπολοίπων τσουλάνε μια χαρά με τη δυσαρμονία τους). Οπότε, ή θα παραστήσει ότι δεν συνέβησαν ή θα τις τινάξει  διακριτικά σαν ψίχουλα από το βελούδινο σακάκι του. Δεν πρόκειται να εκνευριστεί –δεν είναι σικ άλλωστε. Στο κάτω κάτω αυτός είναι καλλιεργημένος άνθρωπος και έχει κατακτήσει μια πολύτιμη γνώση: πως όλα τα πράγματα δεν είναι μόνο καλά ή μόνο κακά. Ακόμα και από την αντιξοότητα κάτι ωφέλιμο μπορεί να βγει – έστω κι αν επί του παρόντος του διαφεύγει ποιο είναι αυτό. Αλλά δεν θα χολοσκάσει για πολύ. Θα περάσει μια χαρά, έστω και με τις καινούργιες συνθήκες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Για τον Σκορπιό τίποτα απρόοπτο δεν είναι τυχαίο. Οι «συμπτώσεις» είναι μόνο για τους αφελείς. Άρα πρόκειται σίγουρα για σαμποτάζ. Ποιος του το έκανε; ( Ο Θεός, ο σατανάς και η μοίρα δεν εξαιρούνται από τον κατάλογο των υπόπτων). Σε τι αποσκοπούσε;  Όχι, πείτε κι εσείς, μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο ότι «έμεινε» το αυτοκίνητό του ακριβώς στη γειτονιά του Παπαδόπουλου (μπορεί να είναι και πέντε τετράγωνα πιο κει, δεν έχει σημασία); Όπου ο Παπαδόπουλος τον υπονομεύει διαρκώς στο γραφείο; Ποιος ξέρει τι αρνητική ενέργεια του έστελνε… Το μόνο που σας μένει είναι να ελπίσετε πως όταν θα έρθει η οδική βοήθεια και βάλει μπρος το αυτοκίνητο (παρεμπιπτόντως είχε παλιώσει η μπαταρία), ο Σκορπιός σας θα αλλάξει διάθεση.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Τα απρόοπτα ταιριάζουν στον Τοξότη όσο ο βασιλικός στη σάλτσα ντομάτα. Πολύ δηλαδή. Αποκλειστήκατε από τα χιόνια και με το ρεύμα κομμένο; «Θα μας βρουν, μωρέ, όλους τους βρίσκουν». Ναυαγήσατε σε ένα ερημονήσι… «Θα φτιάξουμε καλύβα από φοινικιές και θα ψαρεύουμε με τα χέρια. Και μετά θα γράψουμε ένα σενάριο που θα το γυρίσουν ταινία στο Χόλιγουντ και θα γίνουμε πλούσιοι…» Εντάξει, με τον Τοξότη μπορεί να ξεμείνετε από βενζίνη, νερό ή λεφτά (σας τα κλέψανε) αλλά από αισιοδοξία, ποτέ. Κι επειδή ως γνωστόν η τύχη βοηθά όχι μόνο τους τολμηρούς αλλά και τους αισιόδοξους, κατά πάσα πιθανότητα όλα θα έχουν αίσιο τέλος. («Είδατε που σας τα’ λεγα;»).

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι αναποδιές κάνουν τον Αιγόκερω έξω φρενών, ιδίως αν οφείλονται σε ανάρμοστες, ανεύθυνες ή ασυνεπείς συμπεριφορές των άλλων. Τι έκανε λέει; Είχε κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο και τώρα που έφτασε του λένε ότι δεν έχει γίνει η κράτηση; Πού είναι ο υπεύθυνος; Να απολυθεί πάραυτα, για να μην πούμε να εκτελεστεί. Στρατοδικείο! Βέβαια ο Αιγόκερως έχει αρκετά ανεπτυγμένη την ικανότητα εκλογίκευσης, αυτό που πολύ ποιητικά έχει εκφραστεί στο ρητό: «Μη στενοχωριέσαι για όσα δεν μπορείς να αλλάξεις, αλλά ούτε και για όσα μπορείς να αλλάξεις». Έτσι θα επιδιώξει να περιορίσει τις «απώλειες», αν μη τι άλλο για να περισώσει τον πολύτιμο προγραμματισμό του. Και δεν θα αφήσει να του πέσει το ηθικό!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι παρακάτω εκφράσεις, που συχνά ακούγονται όταν γίνεται κάτι δυσάρεστο, μάλλον έχουν βγει από Υδροχόους: «Καλή καρδιά να έχουμε!» «Τα πράγματα είναι για να χαλάνε—εμείς να είμαστε καλά!» και «Γούρι! Γούρι!» (ακόμα κι αν σπάσει το πολύτιμο κινέζικο βάζο σας, αντίκα της δυναστείας των Μινγκ). Όλα αυτά συνοψίζουν την αντίδραση των Υδροχόων απέναντι στην αναποδιά. Η οποία δεν είναι παρά ένα γεγονός  με τη στενή ετυμολογική έννοια: δηλαδή κάτι που έγινε, τέλειωσε και πάμε παρακάτω. Σαφώς και θα βοηθήσει να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Σαφώς και θα δείξει συμπάθεια προς τους άλλους, που δεν το πήραν τόσο ελαφρά. Αλλά ως εκεί. Η έκφραση «περασμένα- ξεχασμένα» μάλλον από Υδροχόο προήλθε κι αυτή.

ΙΧΘΕΙΣ

Οι Ιχθείς αντιδρούν στις αναποδιές και στα απρόοπτα με έναν απόλυτο αποσυντονισμό. «Πώς έγινε τώρα αυτό;» μονολογούν ακίνητοι σαν αγάλματα, ενώ γύρω τους το σπίτι πλημμυρίζει από τον σπασμένο σωλήνα του καλοριφέρ. Η μόνη ελπίδα είναι να βρίσκεται και κάποιος άλλος εκεί για να κάνει κάτι και να σώσει χαλιά και πατώματα, όση ώρα ο Ιχθύς θα αναρωτιέται αν αυτό συμβαίνει στα αλήθεια ή μήπως το βλέπει στον ύπνο του. Το να συμπεριφέρονται τα αντικείμενα, οι κατασκευές, τα μηχανήματα και, το κυριότερο,  οι άνθρωποι με απρόβλεπτο τρόπο είναι κάτι που εξαντλεί ψυχολογικά τον Ιχθύ. Μια κλήση στον υδραυλικό αποτελεί αληθινή δοκιμασία. Σκεφτείτε τι γίνεται με τις σοβαρότερες αναποδιές!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ