Αν τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα τελείωναν τώρα… (pics)

Αν τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα τελείωναν τώρα… (pics)

Ο κωρονοϊός απειλεί να τινάξει όλη την ποδοσφαιρική σεζόν στον αέρα και έχει ενδιαφέρον να δούμε αν τελείωνε τώρα η χρονιά, ποιοι θα είχαν τις πρωτιές στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα.

Το σημαντικότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή είναι πιθανότατα ο αθλητισμός και κατ’ επέκταση το ποδόσφαιρο. Το πρώτο και σημαντικότερο όμως χωρίς αμφιβολία, είναι υγεία. Και για το καλό αυτής, τα πάντα στον χώρου του βασιλιά των σπορ έχουν «παγώσει» υπό την απειλή του κωρονοϊού. Στην Ευρώπη τουλάχιστον.

Ο ιός δεν αστειεύεται και καθημερινά στερεί τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους ανά τον πλανήτη με το ποδόσφαιρο φυσικά να μην μένει ανεπηρέαστο. Στην Γηραιά Ηπειρο όλες οι διοργανώσεις έχουν σταματήσει, για το καλό της δημόσιας υγείας και ενδιαφέρον έχει να δούμε τί θα γινόταν αν αυτή η διακοπή γίνει τελικά οριστική και η σεζόν τελειώσει κάπου εδώ.

Premier League

Στην Αγγλία η υπόθεση τίτλος έχει κριθεί προ πολλού. Η Λίβερπουλ εδώ και μήνες έχει ξεφύγει από τις αντιπάλους της και το μόνο που είχε ενδιαφέρον ήταν αν θα επιστρέψει στην κορυφή του ποδοσφαίρου στο Νησί, αήττητη. Η τριάρα από την Γουότφορντ έβαλε τέλος σε αυτό το όνειρο όμως ο τίτλος δεν χάνεται ακόμα κι αν τον… σαμποτάρει ο κωρονοϊός. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βρίσκεται στο +25 από τη δεύτερη Σίτι και θέλει μάξιμουμ δύο νίκες ακόμη για να τον κλειδώσει και μαθηματικά.

Η κορυφή του πίνακα των σκόρερ πάντως, ανήκει στον Τζέιμι Βάρντι με 19 γκολ ενώ πρώτος στις ασίστ είναι, ποιος άλλος; Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε με 16 πάρε-βάλε στους συμπαίκτες του στη Μάντσεστερ Σίτι κι ενώ ακόμη απομένουν δέκα παιχνίδια.

La Liga

Εδώ όλα ήταν ανοιχτά μέχρι τη διακοπή με τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης να ανεβοκατεβαίνουν στην κορυφή. Τελευταία κάτοικος στο ρετιρέ της βαθμολογίας, ήταν η ομάδα της Καταλονίας με 58 έναντι 56 βαθμών της μεγάλης της αντιπάλου και ακόμη 11 ματς για τη συνέχεια. Αν η σεζόν τελειώσει εδώ, οι «μπλαουγκράνα» θα πανηγυρίσουν το 27ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, κάτι που έχουν πρόθεση να ζητήσουν αν δε συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

Όσο για τον πρώτο σε γκολ και ασίστ. Λιονέλ Μέσι με 19 και 12 αντίστοιχα παρά το γεγονός πως στο ξεκίνημα έχασε πολλά ματς λόγω τραυματισμού.

Serie A

Ανέλπιστη συνδιεκδικήτρια στη «μάχη» για τον τίτλο έχει βρει η Γιουβέντους, με την Λάτσιο να είναι κολλημένη πίσω της, στον έναν βαθμό (63-62). Η ομάδα της Ρώμης πραγματοποιεί μαγική σεζόν ωστόσο αν το πρωτάθλημα τελείωνε τώρα, η Γιούβε θα το έπαιρνε για ακόμη μία φορά, έστω και στον πόντο, με 12 ματς να απομένουν ακόμα.

Κύριος υπεύθυνος για την απίθανη πορεία της Λάτσιο, ο Τσίρο Ιμόμπιλε που για μία ακόμη χρονιά είναι ασταμάτητος. Ήδη είχε φτάσει τα 27 γκολ και ήταν φυσικά στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας ενώ η ομάδα του έχει την πρωτιά και στην κατηγορία των ασίστ με τις 12 του Λουίς Αλμπέρτο.

Bundesliga

Μεγάλη «μάχη» είχαμε και στην Γερμανία με την Μπάγερν όμως και πάλι στην κορυφή. Οι Βαυαροί αν και δεν ξεκίνησαν καλά στο πρωτάθλημα, η διακοπή τους βρήκε στους 55 βαθμούς έναντι 51 της Ντόρτμουντ με τις Λειψία (50) και Γκλάντμπαχ (49) να έπονται. Ακόμη εννιά αγωνιστικές απομένουν και όλα θεωρητικά είναι ανοιχτά, όμως αυτή την στιγμή πρωταθλήτρια θα ήταν ξανά η Μπάγερν.

Πρωταθλήτρια ξανά η Μπάγερν και πρώτος σκόρερ ξανά ο Ρόμπερτ Λεβαντόφκι. Ο Πολωνός που πλέον είναι είδηση όταν δεν σκοράρει, είχε προλάβει να πετύχει 25 γκολ ενώ η ομάδα του Μονάχου έχει και τον πρώτο σε ασίστ. Αυτός είναι ο Τόμας Μίλερ με 16.

Ligue 1

Στην Γαλλία τα πράγματα κρίθηκε από νωρίς, ως συνήθως τα τελευταία χρόνια που η Παρί κυριαρχεί. Έτσι και φέτος όπου η ομάδα του Τόμας Τούχελ είναι στο +12 από τη δεύτερη Μαρσέιγ και με παιχνίδι λιγότερο μάλιστα οπότε είτε συνεχιστεί είτε όχι το πρωτάθλημα, η Παρί δεν μπορεί να το χάσει.

Μπαπέ και Μπεν Γεντέρ μοιράζονται τα πρωτεία στον πίνακα των σκόρερ με 18 γκολ έκαστος ενώ ο Άνχελ Ντι Μαρία με 14 ασίστ είναι πρώτος στη σχετική λίστα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ