Αγώνες ανά 72 ώρες, μείωση μισθών για τους παίκτες και τέλος σεζόν τον Ιούλιο!

Αγώνες ανά 72 ώρες, μείωση μισθών για τους παίκτες και τέλος σεζόν τον Ιούλιο!

Οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ετοιμάζονται να προτείνουν στη Διεθνή Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, έναν αγώνα ανά 72 ώρες, μείωση μισθών και παιχνίδια μέσα στον Ιούλιο, παρά το γεγονός ότι θα έχουν λήξει τότε πολλά συμβόλαια.

Ο κορωνοϊός έχει φέρει μπάχαλο σε όλο τον πλανήτη και δεν θα μπορούσε να μην γίνει το ίδιο με το ποδόσφαιρο, το οποίο αποτελεί μικρογραφία της κοινωνίας μας.

Η σεζόν έχει αναβληθεί μέχρι νεοτέρας σε όλη την Ευρώπη και πλέον όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές ψάχνουν τους τρόπους με τους οποίους θα ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, αν καταστεί εφικτό αυτό.

Όλη αυτή η κατάσταση, όπως γίνεται ευκόλως κατανοητό, φέρνει μεγάλη οικονομική ζημία στους ευρωπαϊκούς συλλόγους, καθώς η έλλειψη παιχνιδιών είναι τεράστιο πρόβλημα. Γι’ αυτό, οι μεγαλύτερες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου ψάχνουν να βρουν τις λύσεις, που θα καταστήσουν εφικτή την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, έστω και αν πρέπει να «φάμε» το μισό καλοκαίρι για να γίνει αυτό.

Οι σπουδαιότεροι ευρωπαϊκοί σύλλογοι λοιπόν, ετοιμάζονται να προτείνουν στη FIFPRO (Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών), τις εξής λύσεις:

1ον) Να δίνουν οι ομάδες έναν αγώνα ανά 72 ώρες, δηλαδή 2 ματς σε 3 ημέρες, για να τελειώσει η χρονιά, αν όχι στην ώρα της (που είναι απίθανο), τουλάχιστον σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

2ον) Μείωση αποδοχών σε όλους τους ποδοσφαιριστές, με πρώτη ομάδα που φέρεται να έχει εξετάσει αυτό το μέτρο και να βρίσκεται κοντά στην υλοποίησή του, να είναι η Μπαρτσελόνα. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό βρίσκει σύμφωνους πολλούς παίκτες των «μπλαουγκράνα», όπως τον Λιονέλ Μέσι.

3ον) Να δεχθούν οι ποδοσφαιριστές να παίξουν και Ιούλιο, για να τελειώσει η σεζόν, παρά το γεγονός ότι τα συμβόλαια πολλών με τις ομάδες τους λήγουν στις 30 Ιουνίου. Δηλαδή θα κληθούν να αγωνιστούν οι παίκτες και μετά το πέρας της συμφωνίας που έχουν προσάψει με τον κάθε σύλλογο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Για να γίνουν όλα αυτά φυσικά, πρέπει να συμφωνήσει η FIFPRO και να υπάρξει συζήτηση με την ECA (Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων) και τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ