Η σουηδική ομοσπονδία δίνει το παράδειγμα – Η ΕΠΟ των golden boys ακούει;

Η σουηδική ομοσπονδία δίνει το παράδειγμα – Η ΕΠΟ των golden boys ακούει;

Τη στιγμή που στην ΕΠΟ, παρά την κρίση με το κορωνοϊό, δεν... αγγίζουν τα λεφτά των golden boys, οι ξένες ομοσπονδίες ποδοσφαίρου δίνουν το παράδειγμα. Όπως η σουηδική που κόβει από τους ομοσπονδιακούς προπονητές και δεν αγγίζει τους χαμηλόμισθους.

Τη στιγμή που στην ΕΠΟ εξακολουθούν να… σφυρίζουν αδιάφορα όσον αφορά τους μισθούς μονάχα των ακριβοπληρωμένων golden boys που έχει και την πληρώνουν μόνο οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι, σε άλλες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου, φροντίζουν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση που προκαλεί ο κορωνοϊός κόβοντας χρήματα από τους… έχοντες.

Όπως κάνει η Σουηδική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου, η οποία προχωράει σε αναστολή συμβάσεων ακόμα και ομοσπονδιακών προπονητών, φροντίζοντας να μην την πληρώσουν οι χαμηλόμισθοι.

Σύμφωνα με δημοσίευματα από το εξωτερικό, στη σουηδική ομοσπονδία πήραν την απόφαση να κάνουν αναστολή σύμβασης τόσο στον προπονητή της ανδρικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Γιάνε Άντερσον, όσο και σε αυτόν της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου, Πέτερ Γκεράρντερσον. Παράλληλα, διασφαλίζουν με αυτό τον τρόπο τους μισθούς των χαμηλόμισθων υπαλλήλων, που έχουν ανάγκη.

Μειώνοντας το ωράριο εργασίας, μπορούμε να μειώσουμε την οικονομική επιβάρυνση του οργανισμού και, συνεπώς, και τον κίνδυνο να επηρεαστεί δυσμενώς η επιχείρηση. Φυσικά, αυτό είναι κάτι που θα προτιμούσαμε να αποφύγουμε, αλλά στην παρούσα κατάσταση είναι απαραίτητο και σημαντικό μέτρο, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας.

Μια απόφαση που ήχησε καλά στ’ αυτιά όλων των ανθρώπων του ποδοσφαίρου της χώρας, αφού η σουηδική ομοσπονδία αποφασίζει να κάνει το καλύτερο δυνατό για όσους το έχουν ανάγκη.

Μια απλή σύγκριση με την ΕΠΟ της… εξυγίανσης και τους Βαγγέλη Γραμμένου φέρνει φυσικά μελαγχολία. Όπως και εκνευρισμό για τη δική μας ποδοσφαιρική ομοσπονδία, που δεν έχει ανακοινώσει το παραμικρό. Ούτε για ομοσπονδιακούς προπονητές, ούτε – πολύ περισσότερο – για όλα τα golden boys που έχει μαζέψει το… παρεάκι που έχει καταχρεώσει την ομοσπονδία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ