Αίτηση πτώχευσης από το XFL εξαιτίας του κορωνοϊού

Αίτηση πτώχευσης από το XFL εξαιτίας του κορωνοϊού

Το νέο αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που ξεκίνησε φέτος, υπέβαλε τη Δευτέρα αίτηση χρεοκοπίας, λίγες μέρες μετά την αναστολή της πρώτης του σεζόν εξαιτίας του κορωνοϊού.

Το XFL, το νέο αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που ξεκίνησε φέτος, με την ελπίδα ότι θα ανταγωνιστεί το πανίσχυρο NFL, υπέβαλε χθες αίτηση χρεοκοπίας, λίγες μέρες μετά την αναστολή της πρώτης του σεζόν εξαιτίας του κορωνοϊού.

«Δυστυχώς, ως νέα εταιρεία, δεν είμαστε σε θέση να ανταπεξέλθουμε στις σκληρές οικονομικές επιπτώσεις και τις αβεβαιότητες που προκαλούνται από την κρίση Covid-19», ανακοίνωσε η XFL .

Στην αίτηση πτώχευσης των 15 σελίδων που κατατέθηκε, οι υποχρεώσεις του πρωταθλήματος εκτιμώνται μεταξύ 10 και 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Την Παρασκευή, το πρωτάθλημα που εγκαινιάστηκε από τον δισεκατομμυριούχο Βινς ΜακΜάχον, αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητές του και έδιωξε όλους τους υπαλλήλους του.

Το XFL, που είχε οκτώ ομάδες στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον, το Χιούστον, το Σεντ Λούις, το Σιάτλ, το Ντάλας και την Τάμπα, δεσμεύτηκε να οργανώσει μια δεύτερη σεζόν μετά την άρση της πρώτης του, που ξεκίνησε στις 8 Φεβρουαρίου μετά το τελευταίο NFL Super Bowl.

Ο Μακ Μάχον, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος και ιδιοκτήτης του WWE, του κύριου επαγγελματικού πρωταθλήματος πάλης, είχε δοκιμάσει ένα παρόμοιο πείραμα το 2000.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ