Οι κορυφαίοι U21 σύμφωνα με το BBC

Οι κορυφαίοι U21 σύμφωνα με το BBC

Το αγγλικό κανάλι προχώρησε στην αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών κάτω των 21 ετών που ξεχώρισαν στη σεζόν μέχρι στιγμής στην Premier League.

Η Premier League μπορεί να έχει αναστείλει τη δραστηριότητά της – όπως και όλες σχεδόν οι διοργανώσεις – λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο το BBC προχώρησε στην αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών κάτω των 21 ετών που ξεχώρισαν στη σεζόν μέχρι στιγμής.

Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ της Λίβερπουλ και ο Άαρον Γουάν-Μπισάκα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν καθιερωθεί από τα προηγούμενα χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, υπάρχουν ωστόσο και αρκετοί ακόμη που έκαναν στη σεζόν 2019/20 το… ξεπέταγμά τους.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Άαρον Ράμσντεϊλ (Μπόρνμουθ): Πήρε τη θέση του Άρτουρ Μπόρουτς κάτω από τα δοκάρια και έλειψε μόνο σε ένα από τα 29 φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος. Μόνο οι Μάρτιν Ντουμπράβκα (117-Νιουκάστλ) και Μπερντ Λένο (104-Άρσεναλ) έχουν περισσότερες επεμβάσεις από τον Ράμσντεϊλ (102).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Μπράντον Γουίλιαμς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): Προϊόν των ακαδημιών των «κόκκινων διαβόλων», άρπαξε από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που του έδωσε ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Μικρόσωμος αλλά πολυθεσίτης στην άμυνα, παίζει κυρίως σε ρόλο αριστερού μπακ. Πραγματοποίησε ήδη 12 εμφανίσεις στην Premier League.

Ζαφέτ Τανγκάνγκα (Τότεναμ): Ο Ζοσέ Μουρίνιο τον ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα στο ματς με τη Λίβερπουλ κι έκτοτε δεν τον έχει αφήσει εκτός. Μέσα στο 2020 ήταν στην ενδεκάδα σε 10 αγώνες των «σπερς», καλύπτοντας κυρίως το δεξί άκρο της άμυνας.

Φικαγιό Τομόρι (Τσέλσι): Ο Φρανκ Λάμπαρντ τον ήξερε από την περυσινή κοινή τους θητεία στη Ντέρμπι Κάουντι. Αναθρεμμένος στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ήταν στο αρχικό σχήμα των «μπλε» σε 15 ματς της φετινής Premier League, πετυχαίνοντας κι ένα γκολ.

Ρις Τζέιμς (Τσέλσι): Ακόμη ένας νεαρός που ευνοήθηκε από την παρουσία του Λάμπαρντ στην Τσέλσι. Παίζει κυρίως στο δεξί άκρο της άμυνας, από όπου έδωσε και τις δυο ασίστ του, αλλά σκοράρει κιόλας, όπως συνέβη στο ματς του Champions League απέναντι στον Άγιαξ – έγινε ο νεότερος σε ηλικία παίκτης της Τσέλσι που τα καταφέρνει στη διοργάνωση, σε ηλικία 19 ετών και 332 ημερών!

ΜΕΣΟΙ

Μπουκαγιό Σακά (Άρσεναλ): Πολλοί τον παρομοιάζουν ήδη με τον Άσλεϊ Κόουλ. Ο Μικέλ Αρτέτα τον εμπιστεύεται – όπως φαίνεται και από τις 18 εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων οι 11 στο αρχικό σχήμα. Το γεγονός πως έχει ήδη 10 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις – περισσότερες από κάθε άλλον «κανονιέρη» – λέει πολλά!

Μέισον Μάουντ (Τσέλσι): Όπως και ο Τομόρι, ο Μάουντ ήταν με τον Λάμπαρντ πέρυσι στα «κριάρια» Από την πρεμιέρα της φετινής περιόδου βρέθηκε στην ενδεκάδα, φτάνοντας ήδη τις 29 εμφανίσεις – στις 25 ήταν και βασικός! Είναι στην Τσέλσι από τα 6 του, έχει πετύχει ήδη έξι γκολ και μοιράσει τέσσερις ασίστ ενώ κλήθηκε και στην εθνική Αγγλίας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σκόραρε, μάλιστα, με τα «τρία λιοντάρια» (σε ηλικία 20 ετών και 311 ημερών) κι έγινε ο δεύτερος πιο νέος σε ηλικία παίκτης της Τσέλσι που καταφέρνει κάτι τέτοιο, μετά τον Τζίμι Γκριβς (20 ετών και 277 ημερών) το… 1960!

Τοντ Κάντγουελ (Νόριτς): Έχει τεχνική, ταχύτητα και «βλέπει» την αντίπαλη εστία. Προϊόν των ακαδημιών της Νόριτς βοήθησε τα μέγιστα πέρυσι στην άνοδο από την Championship ενώ και φέτος δεν έχει χάσει αγώνα, πετυχαίνοντας παράλληλα έξι γκολ ενώ δημιούργησε 31 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του!

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Μέισον Γκρίνγουντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): Περιφερειακός επιθετικός με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας μπροστά από την αντίπαλη εστία. Σκόραρε μόλις τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στο ντεμπούτο του απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ τον περασμένο Νοέμβριο! Έφτασε ήδη τα 12 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, παίζοντας κυρίως ως αλλαγή.

Γκάμπριελ Μαρτινέλι (Άρσεναλ): Αν και δύσκολα βρίσκει χρόνο συμμετοχής, αποδεικνύει πως είναι «κανονιέρης» καθώς έχει πετύχει τρία (3) γκολ στις έξι φορές που βρέθηκε στο αρχικό σχήμα στο πρωτάθλημα. Είναι ο πρώτος κάτω των 21 ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ που φτάνει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων σε όλες τις διοργανώσεις, μετά τον Νικολά Ανελκά (1998/99)!

Ισμαϊλα Σαρ (Γουότφορντ): Το ξεκίνημα της σεζόν, δεν δικαίωνε σε καμία περίπτωση τις 25 εκατομμύρια λίρες που είχαν δώσει οι «σφήκες» για να τον αποκτήσουν από τη Ρεν τον περασμένο Αύγουστο. Από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Νάιτζελ Πίρσον, ο Σαρ πέτυχε πέντε γκολ – τα δυο εκ των οποίων κόντρα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ – ενώ μοίρασε και τρεις ασίστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ