Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: «Την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη δεν τους ακουμπά κανείς». Βελέζ Κανείς Μόσταρ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κορωνοϊός – Δημόπουλος για Remdesivir: Για πρώτη φορά έχουμε ένα αντιικό φάρμακο που δείχνει αποτελέσματα

Εξήγησε, πάντως, πως το φάρμακο δεν είναι η θεραπεία της νόσου - Σχετικά με το αν θα κυκλοφορήσει εμβόλιο, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών απάντησε πως πάνω από 50 εμβόλια είναι σε φάση κλινικών δοκιμών

Κορωνοϊός – Δημόπουλος για Remdesivir: Για πρώτη φορά έχουμε ένα αντιικό φάρμακο που δείχνει αποτελέσματα | to10.gr

Για τα θετικά αποτελέσματα που έχει δώσει το Remdesivir μίλησε και ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Για πρώτη φορά έχουμε ένα αντιικό φάρμακο που δείχνει αποτελέσματα σε αυτή την νόσο» επεσήμανε ο κ. Δημόπουλος, στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ εξήγησε πως υπάρχουν μελέτες σε εξέλιξη και ότι θα έχουμε τα αποτελέσματα σύντομα.

Όπως, πάντως, σημείωσε για το Remdesivir, δεν είναι η θεραπεία της νόσου. «Η θεραπεία της νόσου είναι πολυπαραγοντική διότι είναι νόσο πολυσυστηματική. Αφορά πολλά συστήματα».

Ωστόσο όπως τόνισε, «είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έχουμε μια μελέτη που δείχνει όφελος στην αντιμετώπιση της νόσου».

Σχετικά με το αν θα κυκλοφορήσει εμβόλιο, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών απάντησε πως πάνω από 50 εμβόλια είναι σε φάση κλινικών δοκιμών αλλά δυστυχώς για να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά τους πρέπει να γίνει έλεγχος σε πολλά άτομα όποτε χρειάζεται χρόνο.

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από