Ο Σταμάτης Γονίδης για τα πνευματικά δικαιώματα: Χιλιάδες δημιουργοί απλήρωτοι εδώ και τέσσερα χρόνια

Ο Σταμάτης Γονίδης για τα πνευματικά δικαιώματα: Χιλιάδες δημιουργοί απλήρωτοι εδώ και τέσσερα χρόνια

Με αφορμή την κρίση που πλήττει και τον καλλιτεχνικό κλάδο, λόγω κορωνοϊού, ο Σταμάτης Γονίδης, παραχωρώντας συνέντευξη σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφέρθηκε και στο πολύπαθο και πολυετές άλυτο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών

Ο Σταμάτης Γονίδης χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ο καλλιτεχνικός κόσμος είναι ένα κάρβουνο που καίει, γι’ αυτό και οι εκάστοτε κυβερνήσεις θα πρέπει να το υπολογίζουν. Θεωρώ ότι τα πνευματικά δικαιώματα ανά τον κόσμο είναι κάτι ιερό, που κακώς δεν αγγίζεται από καμία κυβέρνηση. Τόσο η προηγούμενη όσο και η τωρινή κυβέρνηση δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, αφήνοντας χιλιάδες δημιουργούς -και όχι μόνο- απλήρωτους τέσσερα ολόκληρα χρόνια».

Και προσθέτει: «Ας ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά το αρμόδιο υπουργείο με το συγκεκριμένο θέμα, κοιτάζοντάς το άμεσα, γιατί, μην ξεχνάτε, πως οι καλλιτέχνες έχουν περισσότερο κοινό από τους πολιτικούς, διότι παράγουν έργο, που δίνει στον κόσμο χαρά και αισιοδοξία και αυτά τα τέσσερα χρόνια μας έχουν κόψει τα φτερά».

«Δεν ομιλώ για μια μικρή κατηγορία καλλιτεχνών, βάζοντας και τον εαυτό μου μέσα, που θεωρούμαστε προνομιούχοι ως ερμηνευτές, αλλά γι’ αυτούς που ζούν ως συνθέτες και στιχουργοί , που είναι χιλιάδες οικογένειες. Κλείνοντας, έχω μια απορία: πώς είναι δυνατόν, αυτοί που «έπαιζαν» με τα χρήματά μας, να μας πλήρωναν, έστω και αυτά τα λίγα και τώρα που δεν «παίζει» κανείς, να μην παίρνουμε τίποτα; Πού πάνε αυτά τα χρήματα;» καταλήγει.

gonidis1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ