Κύπελλο Αγγλίας: Μάχες με φόντο την παράδοση (vid)

Κύπελλο Αγγλίας: Μάχες με φόντο την παράδοση (vid)

Το κύπελλο Αγγλίας επιστρέφει με τα προημιτελικά να κρύβουν τέσσερις άκρως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Σχεδόν εκατό ημέρες, για την ακρίβεια 98, πέρασαν από τον τελευταίο αγώνα του FA Cup.

Ο πιο παλιός ποδοσφαιρικός θεσμός του πλανήτη, αρχίζει απόψε (27/6) με την αναμέτρηση Νόριτς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 19:30 σε απευθείας μετάδοση από το MEGA.

Τα «καναρίνια» μετρούν τρεις νίκες στο FA Cup, έναντι δύο των «κόκκινων διαβόλων». Συνεπώς ιστορικά, οι σημερινοί γηπεδούχοι έχουν την παράδοση με το μέρος τους, με την τελευταία αναμέτρηση μεταξύ τους για το κύπελλο να είναι στο μακρινό 1994. Η Νόριτς βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ και ο θεσμός του κυπέλλου αποτελεί πρόκληση γι’ αυτήν, χωρίς να μην ισχύει το ίδιο βέβαια και για τη Γιουνάιτεντ.

Αύριο (28/6), το FA Cup φιλοξενεί τις υπόλοιπες τρεις αναμετρήσεις, με το Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ να αποτελεί το πρώτο χρονικά παιχνίδι στις 15:00. Οι δύο αυτές ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες συνολικά δώδεκα φορές στη διοργάνωση, με την Άρσεναλ «κυρίαρχο» να μετρά έξι νίκες, τη Σέφιλντ τρεις, ενώ τόσες είναι και οι ισοπαλίες.

Η επόμενη αναμέτρηση λαμβάνει χώρα στο «Κίνγκ Πάουερ» στις 18:00, εκεί όπου η Λέστερ υποδέχεται την Τσέλσι. Η δεύτερη της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα με την τρίτη, έχουν βρεθεί αντιμέτωπες στο FA Cup συνολικά οχτώ φορές και οι «μπλε» παραμένουν αήττητοι. Μετρούν έξι νίκες, με την ύστατη μάλιστα, να είναι το Μάρτιο του 2018 με 2-1.

Στις 20:30, η Νιούκαστλ θα παλέψει με την Μάντσεστερ Σίτι για 11η φορά στην ιστορία του θεσμού. Οι «καρακάξες» είναι οι… ελαφρώς κυρίαρχοι του ζευγαριού, καθώς μετρούν έξι νίκες. Δύο νίκες έχει η Σίτι και ισάριθμες είναι οι ισόπαλες αναμετρήσεις.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ