Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Ο Αυγενάκης τόσες φορές που ανασχηματίσθηκε από τους ειδήμονες, θα έπρεπε να έχει φύγει μόνος του.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Επίθεση Αυγενάκη στην ΕΠΟ (pic)

Με ανάρτησή του στο twitter ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ενημέρωσε για τις εργασίες στο Παγκρήτιο οι οποίες βρίσκονται στο φουλ, με φόντο τον τελικό του UEFA Conference League και επιτέθηκε σε Δέδε και ΕΠΟ που υπονομεύουν την προσπάθεια!

Επίθεση Αυγενάκη στην ΕΠΟ (pic) | to10.gr

Φουλ επίθεση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη προς την ΕΠΟ και τον Αλέξη Δέδε! Ο Λευτέρης Αυγενάκης εκτόξευσε επίθεση στην ΕΠΟ μέσω ανάρτησής του στα social media για το ζήτημα των εργασιών ανακαίνισης του Παγκρήτιου σταδίου που έχουν ξεκινήσει, παρά την υπονόμευση, από πλευράς Όμοσπονδίας όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ζητούνταν εξηγήσεις από τον Αλέξη Δέδε για την πορεία του φακέλου υποψηφιότητας του Παγκρητίου και τις πρόσφατες δηλώσεις του περί απόσυρσης από τον τελικό του UEFA Conference League 2022 ή 2023, στον δήμο Ηρακλείου έχουν μπει στην τελική ευθεία αναβάθμισης του Παγκρητίου! Με τον Δέδε και την ΕΠΟ να επιχειρούν εντέχνως να ρίξουν την ευθύνη στον Υφυπουργό, την ώρα που η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Δεν είναι τόσο η αντικατάσταση των πινάκων με τελευταίας τεχνολογίας, ούτε οι υπόλοιπες προγραμματισμένες εργασίες, όσο η πρόοδος που αφορά στο θέμα με την τοποθέτηση του σκεπάστρου, την συντήρηση του υπάρχοντος και τους ανεμοφράκτες που θα εγκατασταθούν.

Πρόσφατα, λοιπόν, εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου τα τεύχη δημοπράτησης, έπειτα από την πολύμηνη εξειδικευμένη Μελέτη, τις λύσεις που δόθηκαν στα περιβαλλοντικά ζητήματα και την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Βρίσκονται πλέον στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την τυπική έγκρισή τους εντός του Ιουλίου, ενώ παράλληλα στελεχώνεται και η Επιτροπή Διαγωνισμού. Έτσι, εντός των επόμενων εβδομάδων βγαίνει προς δημοπράτηση το έργο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, με κονδύλι εξασφαλισμένο από το ΠΔΕ και ο εργολάβος θα προκύψει μέσα στους προσεχείς τρεις μήνες.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ), συντάσσεται προς υπογραφή Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της ΓΓΑ και του δήμου Ηρακλείου, στο οποίο θα προβλέπεται ότι οποιαδήποτε επιπλέον έξοδα, ώστε το Παγκρήτιο να είναι σε θέση να φιλοξενήσει τον τελικό του Conference League εφόσον αναλάβει τη διοργάνωση, θα καλυφθούν από το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Άλλωστε, τέτοια δέσμευση είχε δώσει και σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Όσο για την πληροφορία περί εγγράφων της ΓΓΑ προς τον δήμο Ηρακλείου, που ζητούν συγκεκριμένη έκταση του περιβάλλοντα χώρου του Παγκρητίου προκειμένου να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις τένις, επιβεβαιώνεται αλλά με την διευκρίνηση ότι αφορά σε υπαίθρια γήπεδα, τα οποία τις ημέρες του τελικού θα χρησιμοποιηθούν κανονικά και αποκλειστικά για τους σκοπούς της τηλεοπτικής κάλυψης, χωρίς να δημιουργείται κανένα απολύτως πρόβλημα.

Στην ΕΠΟ αντιλαμβάνονται ότι οι χειρισμοί και οι δηλώσεις του Εκτελεστικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση και δυσαρέσκεια στο Ηράκλειο και όχι μόνο, καθώς το ζήτημα πήρε και πολιτικές διαστάσεις με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Αυγενάκη στη Βουλή. Επιπλέον, τυχόν υιοθέτηση των αιτιάσεων του κ. Δέδε και της πρότασής του για απόσυρση της υποψηφιότητας, θα πλήξει εθνικά τη χώρα.

Έτσι, η Εκτελεστική Επιτροπή ζήτησε από τον κ. Δέδε να έχει έτοιμο φάκελο με τις εισηγήσεις του γι’ αυτό το θέμα και αποδεικτικά στοιχεία που θα τις συνοδεύουν, προκειμένου να συζητηθεί εμπεριστατωμένα στην επόμενη συνεδριάσή της, σε δύο εβδομάδες.