Γουλβς – Ολυμπιακός: Μόνο περηφάνια γι’ αυτόν τον Θρύλο (1-0)

Γουλβς – Ολυμπιακός: Μόνο περηφάνια γι’ αυτόν τον Θρύλο (1-0)

Ο Ολυμπιακός τα έδωσε όλα στο Μολινό, αλλά η Θεά τύχη επέλεξε την Γουλβς. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν ανώτεροι, έχασαν κλασσικές ευκαιρίες και πλήρωσαν ακριβά ένα λάθος στην αρχή της αναμέτρησης – Κακή η διαιτησία, δεν έδωσε πέναλτι στον Ελ Αραμπί.

Κρίμα και άδικο. Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του «Μολινό» και έκανε την Γουλβς να τον φοβηθεί, αλλά η Θεά τύχη του γύρισε την πλάτη.

Οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι από τους Βρετανούς, είχαν την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα και έχασαν τεράστιες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά πλήρωσαν ακριβά ένα λάθος στην αρχή της αναμέτρησης και ηττήθηκαν με 1-0.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ανάγκασε την Γουλβς να μείνει σε παθητικό ρόλο και απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι αξίζει να βρίσκεται στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μόνο περηφάνια γι’ αυτόν τον Ολυμπιακό, που εκτός από την Γουλβς είχε να αντιμετωπίσει και μια περίεργη διαιτησία.

Μια διαιτησία, που στο 28’ του ακύρωσε γκολ, με το οποίο θα έκανε το 1-1 και στο 55’ δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι σε σπρώξιμο του Μπολί πάνω στον Ελ Αραμπί.

Το αποτέλεσμα αδικεί κατάφορα τον Ολυμπιακό, που έκανε μια σπουδαία εμφάνιση στο Μολινό και ήταν ανώτερος σε όλα τα επίπεδα από την Γουλβς. Οι Ερυθρόλευκοι άξιζαν να περάσουν στην επόμενη φάση και το απέδειξαν στον αγωνιστικό χώρο.

Η τύχη, η διαιτησία και οι χαμένες ευκαιρίες έκριναν τον αγώνα, τον κόσμο της ομάδας να νιώθει περηφάνια για την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο αποψινό ματς, αλλά και γενικά για την σπουδαία πορεία του συλλόγου στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η πορεία του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε στους «16» του Europa League, με τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του να γεμίζουν με περηφάνια τον κόσμο τους με τις σπουδαίες νίκες και τις μεγάλες εμφανίσεις που έκαναν στη φετινή σεζόν.

Ετσι ξεκίνησαν

Ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο ξεκίνησε την Γουλβς με 3-4-3, έχοντας τον Ντάνιελ Ποντένσε στη βασική 11άδα. Συγκεκριμένα, μπροστά από τα δοκάρια των Λύκων ήταν ο Ρουί Πατρίσιο, με τους Μπολί, Κόαντι και Σαΐς στην τριάδα των στόπερ. Οι Ντόχερτι και Γιόνι ήταν οι δύο μπακ-χαφ για τη βρετανική ομάδα, με τους Νέβες και Μουτίνιο στον άξονα. Οι Τραορέ και Ποντένσε ήταν στα δύο άκρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Ραούλ Χιμένεθ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς από την άλλη ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με το αγαπημένο του 4-3-3. Ο Αλέν μπροστά στην εστία, με τους Ομάρ, Σισέ, Μπα και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Καμαρά, Μπουχαλάκης και Γκιγιέρμε ήταν στην τριάδα των χαφ, με τους Βαλμπουενά και Μασούρα στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και στην κορυφή τον Ελ Αραμπί.

Ανοιξε το σκορ με πέναλτι η Γουλβς

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το μουδιασμένο ξεκίνημα του Ολυμπιακού και στο πρώτο λεπτό έκαναν την πρώτη τους τελική στην αναμέτρηση. Ο Χιμένεθ έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από αριστερό δοκάρι του Αλέν.

Στο 7’ η Γουλβς κέρδισε πέναλτι μετά το λάθος του Αλέν. Ο Μπα έκανε το γύρισμα στον Γάλλο πορτιέρο, αυτός άνοιξε το κοντρόλ, ο Ποντένσε μπήκε στην πορεία της μπάλας, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έκανε το τζαρτζάρισμα στον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, που έπεσε στο έδαφος, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Ραούλ Χιμένεθ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Μεγάλη ευκαιρία με τον Τσιμίκα, ακυρώθηκε γκολ του Καμαρά

Μετά το γκολ της Γουλβς ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του, πήρε μέτρα στο γήπεδο και άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση. Στο 18’ οι Πειραιώτες επισκέφθηκαν για πρώτη φορά με καλές προϋποθέσεις την περιοχή των Λύκων και έκαναν την πρώτη τους τελική. Ο Μαντί Καμαρά έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μασούρας στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ρουί Πατρίτσιο.

Ένα λεπτό αργότερα ο Τσιμίκας άγγιξε το γκολ. Ο διεθνής μπακ έπαιξε το 1-2 με τον Γιώργο Μασούρα, σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης με το αριστερό, αλλά ο πορτιέρο της Γουλβς έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε. Οι Ερυθρόλευκοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 28’ σκόραραν με τον Καμαρά, αλλά στη συνέχεια το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Ο Ελ Αραμπί βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Γουλβς, μετά την ωραία πάσα του Ομάρ, έκανε το γύρισμα στον Καμαρά, αυτός σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρουί Πατρίτσιο για το 1-1. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγύρισαν, αλλά μετά τη χρήση του VAR το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης στον Ελ Αραμπί. Μια φάση, στην οποία δεν φαίνεται να υπάρχει οφσάιντ. Παρόλα αυτά ακυρώθηκε και παρέμεινε το 1-0. Μια λανθασμένη απόφαση από τους διαιτητές.

Στο 38’ η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Μασουρά. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός βρήκε χώρο, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Ρουί Πατρίτσιο ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Οι Ερυθρόλευκοι μετά τα πρώτα λεπτά βρήκαν τα πατήματά τους στο Μολινό, ήταν ανώτεροι από την Γουλβς και είχαν την κατοχή της μπάλας, σκόραραν μάλιστα με τον Καμαρά, αλλά είδαν το τέρμα τους να ακυρώνεται. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-0.

Διπλή αλλαγή από τον Μαρτίνς

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε διπλή αλλαγή, βάζοντας τους Φορτούνη και Ραντζέλοβιτς, αντί των Μπουχαλάκη και Μασούρα. Μαζί με τις αλλαγές, ο Πορτογάλος τεχνικός άλλαξε και τη διάταξη του Ολυμπιακού σε 4-2-3-1.

Πέναλτι σε Ελ Αραμπί και Τσιμίκα, αλλά…

Στο 55’ ο Ομάρ σέντραρε από δεξιά, ο Ελ Αραμπί προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Μπολί τον έσπρωξε, οι Πειραιώτες ζήτησαν πέναλτι στο μαρκάρισμα πάνω στον Μαροκινό, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.  Μια πεντακάθαρη φάση στην οποία θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Όμως, ούτε ο διαιτητής, ούτε ο VARίστας είδαν την παράβαση, κλείνοντας τα μάτια στο σπρώξιμο του Μπολί.

Στο 59′ διαιτητής και VARίστας έκλεισαν και πάλι τα μάτια σε δεύτερο πέναλτι, που έγινε σε παίκτη του Ολυμπιακού. Ο Τσιμίκας μπήκε από αριστερά στην περιοχή, ο Ντόχερτι τον τράβηξε και τον ανέτρεψε. Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού βρέθηκε στο έδαφος μετά το μαρκάρισμα του Ντόχερτι, αλλά ο διαιτητής σφύριξε… αδιάφορα, παρά την πεντακάθαρη παράβαση.

Στο 61’ η Γουλβς απείλησε για πρώτη φορά μετά το γκολ Χιμένεθ. Και πάλι με τον Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος βρήκε χώρο, ελίχθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, σούταρε, αλλά ο Αλέν εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 63’ ο Ζότα έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, η μπάλα κόντραρε στον Μπα και έφυγε κόρνερ.

Μεγάλες ευκαιρίες με Ελ Αραμπί, Γκιγιέρμε και Χασάν

Στο 67’ οι Ερυθρόλευκοι απάντησαν στην ευκαιρία του Ποντένσε με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Φορτούνης έκανε εξαιρετική προσπάθεια, έδωσε στον Μαροκινό, αυτός στριφογύρισε, σούταρε πέφτοντας, αλλά η μπάλα έφυγε… ξυστά από τα δοκάρια του Ρουί Πατρίτσιο.

Οι Ερυθρόλευκοι παρέμειναν στην επίθεση, αλλά στο 79’ παραλίγο να δεχθούν ένα φθηνό γκολ. Ο Ζότα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπα, βγήκε τετ α τετ με τον Αλέν αλλά ο Γάλλος έπεσε και απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ολυμπιακός βγήκε στην επίθεση και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γκιγιέρμε. Η μπάλα έφτασε στον Βραζιλιάνο μέσο, αυτός έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από τα δοκάρια.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός άγγιξε την ισοφάριση με τον Χασάν. Ο Τσιμίκας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Χασάν ήταν αμαρκάριστος, σηκώθηκε, έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Ρουί Πατρίτσιο έπεσε ενστικτωδώς και απέκρουσε, κρατώντας το 1-0. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των Πειραιωτών στο δεύτερο μέρος, με τον Πορτογάλο πορτιέρο να αποκρούει.

Στο 82’ ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε νέα αλλαγή, βάζοντας τον Καφού στη θέση του Γκιγιέρμε. Στο 90+1’ ο Ομάρ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ρουί Πατρίτσιο. Οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα να πετύχουν το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η Γουλβς κράτησε το 1-0 μέχρι το τέλος και πήρε την πρόκριση στo Final 8 του Europa League.

Το δεκάρι: Ο Ρουί Πατρίτσιο. Αν δεν υπήρχε ο Πορτογάλος τερματοφύλακας η Γουλβς όχι μόνο δεν θα είχε νικήσει, αλλά θα είχε χάσει. Εκανε τρομερές αποκρούσεις και κατάφερε να κρατήσει όρθια την ομάδα του παρά το σφυροκόπημα του Ολυμπιακού.

Το κλειδί: Το λάθος στην αρχή και οι χαμένες ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε ακριβά το λάθος που έγινε στο πρώτο μέρος ανάμεσα σε Μπα και Αλέν, ενώ στο δεύτερο έχασε κλασσικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Ειδικά η ευκαιρία του Αχμέντ Χασάν στο 81’.

Γιατί κόουτς: Ο Πέδρο Μαρτίνς το πάλεψε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Με τις αλλαγές που έκανε στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, βάζοντας τους Φορτούνη και Ραντζέλοβιτς, αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα με την είσοδο του Χασάν. Δεν σταμάτησε στιγμή να προσπαθεί να γυρίσει το παιχνίδι και να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη.

Στον πάγκο: Η διαιτησία ήταν εναντίον του Ολυμπιακού. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το γκολ των Πειραιωτών που ακυρώθηκε δεν φαίνεται να υπάρχει οφσάιντ, ενώ στο δεύτερο μέρος δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι σε σπρώξιμο του Μπολί στον Ελ Αραμπί.

Γουλβς: Ρουί Πατρίσιο, Μπολί, Κόαντι, Σαΐς, Ντόχερτι, Νέβες, Μουτίνιο, Γιόνι, Τραορέ (57′ Ζότα), Χιμένες, Ποντένσε (71′ Ντεντόκερ).

Ολυμπιακός: Αλέν, Ομάρ, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε (82′ Καφού), Μπουχαλάκης (46′ Ραντζέλοβιτς), Καμαρά (65′ Χασάν), Βαλμπουενά, Μασούρας (46′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ