Ντόρτμουντ – Μπάγερν 2-3 – Άλμα τίτλου με ιστορικό Λέβα

Ντόρτμουντ – Μπάγερν 2-3 – Άλμα τίτλου με ιστορικό Λέβα

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον συνήθη ύποπτο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ο οποίος σκόραρε δις η Μπάγερν Μονάχου έφυγε με σπουδαίο διπλό με 3-2 από την έδρα της Ντόρτμουντ. Έγραψε ιστορία ο Πολωνός, στο +4 πλέον οι Βαυαροί.

«Klassiker» με τα όλα του. Έπειτα από ένα ντέρμπι για γερά νεύρα η Μπάγερν κατάφερε να αποδράσει με την νίκη με 3-2 από την έδρα της Ντόρτμουντ στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της Bundesliga. Ιστορικός Λεβαντόφσκι ο οποίος ξεπέρασε την επίδοση του Κλαούς Φισέρ, πρώτη νίκη για τον Νάγκελσμναν σε ντέρμπι με την Ντόρτμουντ στον πάγκο των Βαυαρών. Σοκαριστικός τραυματισμός για τον Μπράντ μετά από σύγκρουση κεφάλι με κεφάλι με τον Ουπαμεκανό, ωστόσο ο Γερμανός επιθετικός αποχώρησε έχοντας τις αισθήσεις του. Στο +4 πλέον η Μπάγερν από τους Βεστφαλούς.

Ο Αγώνας

Όπως και στο ντέρμπι της περσινής χρονιάς έτσι και τώρα η Μπορούσια κατάφερε να προηγηθεί με το καλημέρα της αναμέτρησης με φανταστικό σόλο του Μπράντ στο 5′. Ωστόσο η απάντηση από πλευράς Μπάγερν δεν άργησε να έρθει με τον συνήθη ύποπτο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να φέρνει το ματς στα ίσα στο 9′. Ο Πολωνός «killler» έφτασε τα 178 εκτός έδρας γκολ ξεπερνώντας έτσι την επίδοση του θρυλικό Κλάους Φίσερ ο οποίος είχε 177.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήρα την πρωτοβουλία των κινήσεων και σε συνδυασμό με τα λάθη των «Βεστφαλών» βρήκαν την ευκαιρία να απειλήσουν με τους Ντέιβις και Κομάν(23,24), για να έρθει πέντε λεπτά αργότερα ο Χάαλαντ και να σπαταλήσει ένα «χρυσό» τετ – α – τετ μπροστά από τον Μάνουελ Νόιερ.

Ο ρυθμός του αγώνα συνέχισε να είναι υψηλός με τις δυο αμυντικές γραμμές να βρίσκονται πολύ ψηλά στο χορτάρι. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν το γκολ της ανατροπής με τον Κομάν στο 44′ να εκμεταλλεύεται το «δώρο» της άμυνας της Ντόρτμουντ για το 2-1 το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν όπως με την έναρξη, βρίσκοντας δηλαδή γρήγορα τον δρόμο προς τα δίχτυα με πλασεδάρα του Χάαλαντ για το 2-2 στο 47.

Στο 58′ το σύνολο του Μάρκο Ροζέ λίγο έλειψε να πάρει το προβάδισμα με το πλασέ του Χάαλαντ να κοντράρει στα σώματα μετά από φάση διαρκείας. Στο 66′ υπήρξε ο σοκαριστικός τραυματισμός του σκόρερ του πρώτου τέρματος Μπράντ, όταν συγκρούστηκε κεφάλι με κεφάλι με τον Ουπαμεκανό και αποχώρησε με φορείο έχοντας όμως τις αισθήσεις του.

Στο 75′ η Μπάγερν κέρδισε πέναλτι έπειτα από χέρι του Χούμελς, με τον Λεβαντόφσκι να εκτελεί εύστοχα από τα 11 μέτρα για το 2-3.

Από κει και πέρα στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης το σκηνικό δεν άλλαξε με την Μπάγερν να παίρνει μια πολύτιμη νίκη που της δίνει αέρα τεσσάρων βαθμών από την δεύτερη στην βαθμολογία Ντόρτμουντ.

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Μενιέ, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο (82′ Σουλτς), Τσαν, Μπέλιγχαμ, Νταχούντ (60′ Μάλεν), Μπραντ (70′ Βολφ), Χάαλαντ (82′ Τίγκες), Ρόις

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ (74′ Ζούλε), Ντέιβις, Τολισό, Γκορέτσκα (65′ Μουσιάλα), Κομάν (88′ Νιανζού), Μίλερ, Σανέ (65′ Γκνάμπρι), Λεβαντόφσκι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ