Ο Ντε Λιχτ είναι αυτό που έψαχνε η Μπάγερν (vids)

Ο Ντε Λιχτ είναι αυτό που έψαχνε η Μπάγερν (vids)

Ο Ματάις Ντε Λιχτ φτάνει στο Μόναχο, προκειμένου να ηγηθεί της αμυντικης γραμμής των Βαυαρών.

Την ώρα που ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ετοίμαζε βαλίτσες για Βαρκελώνη, η Μπάγερν Μονάχου ολοκλήρωνε ένα σπουδαίο deal. Έπειτα από ένα σκληρό μπρα ντε φερ με την Τσέλσι, οι Βαυαροί κατάφεραν να ντύσουν στα χρώματα τους τον Ματάις Ντε Λιχτ.

Ναι το παιδί που έβγαλε μάτια με τη φανέλα του Άγιαξ και έγινε μήλον της έριδος για όλους τους μεγάλους της Ευρώπης. Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός μετακόμισε στο Τορίνο για λογαριασμό της Γιουβέντους, ωστόσο στους «μπιανκονέρι» δεν εκτοξεύθηκε.

Διαβάστε επίσης: Σοκ στη Ντόρτμουντ: Ο Άλε διαγνώστηκε με όγκο στους όρχεις

Δεν ήταν απαραίτητα κακός αλλά σε καμία περίπτωση δεν θύμισε τον ποδοσφαιριστή που διέπρεψε με τον «Αιάντα» της Ολλανδίας. Πλέον ο 22χρονος ετοιμάζεται για ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, υπό τις οδηγίες του Τζούλιαν Νάγκελσμαν, σε ένα ποδοσφαιρικό project το οποίο του ταιριάζει απόλυτα…

Στην Μπάγερν μπορεί να βρει την γη της επαγγελίας 

Ο Ντε Λιχτ πρόκειται για μια περίπτωση ποδοσφαιριστή ο οποίος μεγάλωσε… ποδοσφαιρικά νωρίς. Στα 17 του  έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Άγιαξ. Στα 18 ήταν ήδη βασικός και ηγέτης της άμυνας. Πριν κλείσει τα 20 έγινε αρχηγός, πρωταθλητής και πρωταγωνιστής στην πορεία του «Αίαντα» μέχρι τα ημιτελικά του Champions League το 2019.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ να «σφάζονται» στα… πόδια του. Τελικά ο ίδιος κατέληξε στην Γιουβέντους, ως ο επόμενος σπουδαίος κεντρικός αμυντικός για την Γιούβε, μετά το δίδυμο Μπονούτσι – Κιελίνι.

Ωστόσο τα πράγματα δεν πήραν την τροπή που θα ήθελε ο Ολλανδός άσος. Το πολύπειρο ντούετο των Ιταλών δεν… έσπαγε με τον ίδιο να περνά μια τριετία με αρκετά σκαμπανεβάσματα.

Οι Βαυαροί είναι το ιδανικό περιβάλλον 

Η φετινή χρονιά ήταν ίσως η καλύτερη του Ντε Λιχτ στην Γιουβέντους. Οι «μπιανκονέρι» με τον Αλέγκρι στο «τιμόνι» είχαν αρχίσει να βρίσκουν τα πατήματα τους, με τον Ολλανδό να λογίζεται ως ο επόμενος ηγέτης στην άμυνα της Γιούβε.

Παρόλαυτα ο ίδιος επέλεξε να αποτέλεσει παρελθόν από το Τορίνο, κάνοντας γνωστή την επιθυμία του στους ανθρώπους της ομάδας. Αυτόματα έγινε πόλο έλξης για αρκετά κλαμπ. Τα δύο τα οποία βρέθηκαν στην pole position ήταν η Μπάγερν Μονάχου και Τσέλσι. Άγγλοι και Γερμανοί έδωσαν σκληρή «μάχη» για την υπογραφή του με τον Ντε Λιχτ να προτιμά το Μόναχα, όντας εντυπωσιασμένος από το πλάνο που του παρουσιάσαν οι άνθρωποι της Μπάγερν.

Το κόμματι που λείπει από το παζλ της Μπάγερν 

Είμαστε χαρούμενοι με την ποιότητά μας το κέντρο της άμυνας. Αλλά θα μπορούσαμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο, ειδικά όσο αφορά την ηγετική ικανότητα, τη φωνή και την πληθωρική παρουσία». Με τα παραπάνω λόγια ο Όλιβερ Καν απάντησε σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το ενδιαφέρον της Μπάγερν για τον Ντε Λιχτ.

Πλέον στο σύνολο του Νάγκελσμαν, ο Ντε Λιχτ θα απολαύσει τον χώρο που δεν του δόθηκε στην Γιουβέντους. Η άμυνα ήταν η αχίλλειος πτέρνα της φετινής Μπάγερν, με τον Νάγκελσμαν να μην καταφέρνει να βρει λύση. Η φυγή του Αλάμπα κόστισε πολύ. Ερναντέζ, Οπαμεκανό και Ζίλε είναι καλοί παίκτες, αλλά κανείς δεν μπορεί να ηγηθεί επαρκώς.

Η Μπάγερν αποκτά πλεόν έναν παίκτη στον οποίο μπορεί να στηριχθεί για πολλά χρόνια (μόνο 22 ετών), αλλά και έναν αμυντικό ο οποίος θα μπορέσει να ανεβάσει επίπεδο και τους γύρω του.

Ο Ντε Λιχτ είναι αυτό που αναζητούσε η Μπάγερν, και φτάνει στο Μόναχο, ως το κομμάτι που έλειπε από το παζλ της ομάδας του Νάγκελσμαν…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ