Διπλό στο Βερολίνο για την Ντόρτμουντ (0-1), ξέσπασε στη Μάιντζ η Λεβερκούζεν (0-3)

Διπλό στο Βερολίνο για την Ντόρτμουντ (0-1), ξέσπασε στη Μάιντζ η Λεβερκούζεν (0-3)

Η Ντόρτμουντ επικράτησε στο Βερολίνο της Χέρτα με 1-0, ενώ η Μπάγερ Λεβερκούζεν ξέσπασε στην Μάιντζ και πέτυχε την πρώτη της νίκη στη φετινή Bundesliga.

Στις νίκες επέστρεψε η Ντόρτμουντ, με την ομάδα του Εντιν Τέρζιτς να φεύγει με το διπλό (0-1) από το Βερολίνο και την έδρα της Χέρτα, για την 4η αγωνιστική της Bundesliga.

Στα άλλα παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου, η Μπάγερ Λεβερκούζεν ξέσπασε στην Μάιντζ (0-3) και πέτυχε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Πρώτο τρίποντο και για την Λειψία, που επικράτησε εντός έδρας της Βόλφσμπουργκ με 2-0, ενώ η Χονφενχάιμ επικράτησε με 1-0 της Άουγκσμπουργκ και η Ουνιόν συνέτριψε εκτός έδρας τη Σάλκε με 6-1. Αυτή μάλιστα ήταν η 3η νίκη σε 4 αναμετρήσεις για την ομάδα του Βερολίνου, που ανέβηκε έστω και προσωρινά στην πρώτη θέση της Bundesliga με 10 πόντους.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΚ: Πολυετές το συμβόλαιο του Ελίασον – Πότε αναμένεται στην Αθήνα

Στο παιχνίδι που ολοκληρώνει το σημερινό πρόγραμμα, η Μπάγερν στις 19:30 υποδέχεται την Γκλάντμπαχ στο Μόναχο.

Ένα γκολ ήταν αρκετό…

Στο «Olympiastadion» του Βερολίνου η Χέρτα υποδέχθηκε την Ντόρτμουντ, με τους Βεστφαλούς να ψάχνουν τη νίκη, μετά τη σοκαριστική εντός έδρας ήττα από την Βέρντερ Βρέμης (2-3). Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και στο 15’ είχαν δοκάρι σε σουτ του Ρόις και στο 20’ άλλο ένα δοκάρι σε κεφαλιά του Εζκάν. Η Ντόρτμουντ πίεσε και στο 32’ τελικά κατάφερε να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Μοντέστ και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο προηγούμενη με 1-0.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 56’ η Ντόρτμουντ έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Αντεγέμι για να κάνει το 2-0. Στο 68’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν την ισοφάριση με τον Γιόβετιτς, αλλά ο Κόμπελ απέκρουσε σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα οι Βεστφαλοί δημιούργησαν μια ακόμα ευκαιρία με τον Μπελινγχαμ, αλλά ο μεσοεπιθετικός της Ντόρτμουντ παρότι σουταρε από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα πάνω στον Κρίστενσεν. Στο 79’ η Χέρτα είχε δοκάρι μετά από δυνατό σουτ του Ρίχτερ, ενώ 86’ ο Μπάινο-Γκίτενς βγήκε μόνος του με τον Κρίστενσεν αλλά δεν κατάφερε να τον πλασάρει. Το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με την Ντόρτμουντ να επιστρέφει στις νίκες.

ΧΕΡΤΑ Β.: Κρίστενσεν, Κένι, Νταρντάι, Κεμπφ (80’Σέλκε), Πλάτενχαρντ, Σερντάρ (75’Μπόατενγκ), Τουσάρ, Μποέτιους (55’Γιόβετιτς), Λουντεμπάκιο (75’Ρίχτερ), Κανγκά, Ετζουκέ.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Βολφ (67’Μενιέ), Χούμελς, Σλότερμπεκ, Γκερέιρο (86’Αζάρ), Μπέλινγχαμ, Εζκάν, Μπραντ, Ρόις, Αντεγέμι (Μπάινο-Γκίτενς), Μοντέστ (86’Ζούλε).

Τριάρα και πρώτο τρίποντο για την Λεβερκούζεν

Στην Mewa Arena του Μάιντζ η Λεβερκούζεν έστησε πάρτι και με τριάρα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη φετινή Bundesliga. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 29’ με τον Παλάσιος και στο 39’ ο Φρίμπονγκ έκανε το 2-0 για τις «ασπιρίνες». Δύο λεπτά αργότερα ο Ολλανδός μπακ σκόραρε ξανά και έκανε το 3-0 για την Λεβερκούζεν, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο.

Στο 77’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Χινσάπιε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά δεν άλλαξε κάτι, με την Λεβερκούζεν να τελειώνει το ματς με εννιά παίκτες, καθώς στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο Μπάκερ.

ΜΑΪΝΤΣ: Τσέντνερ, Μπελ, Χακ (46’Τάουερ), Λάιτς, Βίντμερ, Σταχ, Κορ (66’Μπαρέιρο), Μάρτιν (73’Κάσι), Μπούρκαρντ (46’Μπουργκζόργκ), Φουλγκινί (46’Λι), Ονισίβο.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Χινκάπι, Ταπσόμπα, Τα, Φρίμπονγκ (71’Κοσουνού), Ντεμιρμπάι (81’Αμίρι), Άντριτς, Μπάκερ, Παλάσιος (71’Αράνγκις), Ντιαμπί (81’Φοσού Μενσά), Σικ (83’Αζμούν).

Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε και η Λειψία, η οποία επικράτησε εντός έδρας με 2-0 της Βόλφσμπουργκ. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Νκουκού, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ. Ανοιξε το σκορ στο 5’ και στο 90’ «κλείδωσε» το τρίποντο.

Στην «Veltins Arena» η Ουνιόν έστησε… πάρτι απέναντι στην απογοητευτική Σάλκε και επικρατώντας με 6-1 πέτυχε την 3η νίκη της σε 4 αναμετρήσεις. Με αυτό το τρίποντο ανέβηκε στην κορυφή, έστω και προσωρινά καθώς δεν έχει αγωνιστεί ακόμα η Μπάγερν Μονάχου.

Στο άλλο παιχνίδι του μεσημεριανού προγράμματος, η Χονφενχάιμ εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και νίκησε με 1-0 την Αουγκσμπουργκ, χάρη στο γκολ του Γκέιγκερ.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 26/08
Φράιμπουργκ-Μπόχουμ 1-0

Σάββατο, 27/08
Λειψία-Βόλφσμπουργκ 2-0
Μάιντς-Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-3
Χόφενχαϊμ-Άουγκσμπουργκ 1-0
Χέρτα Βερολίνου-Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-1
Σάλκε-Ουνιόν Βερολίνου 1-6
Μπάγερν Μονάχου-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή, 28/08
Κολωνία-Στουτγκάρδη (16:30)
Βέρντερ Βρέμης-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18:30)

Η βαθμολογία:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ