Σοκ στις καθυστερήσεις για την Μπάγερν (2-2) – Διέλυσε την Ντόρτμουντ η Λειψία (3-0)

Σοκ στις καθυστερήσεις για την Μπάγερν (2-2) – Διέλυσε την Ντόρτμουντ η Λειψία (3-0)

Τρίτη σερί ισοπαλία για την Μπάγερν η οποία ήρθε ισόπαλη με 2-2 στο Μόναχο κόντρα στην Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου που είχε ασίστ. Ξέσπασε στην Ντόρτμουντ η Λειψία και την σκόρπισε με 3-0.

Ούτε τώρα νίκη η Μπάγερν! Για τρίτο σερί ματς στην Bundesliga οι Βαυαροί έμειναν στην ισοπαλία, με την Στουτγκάρδη να ισοφαρίζει σε 2-2 στις καθυστερήσεις και να κόβει ακόμη δύο βαθμούς από τους πρωταθλητές. Έγραψε ιστορία ο 17χρονος Τελ για την ομάδα του Νάγκελσμαν, έδωσε ασίστ για το πρώτο γκολ των φιλοξενούμενων ο Μαυροπάνος.

Η Μπάγερν θέλησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να γίνει το αφεντικό στο ματς, αλλά ο Κίμιχ στο 18′ και οι Μίλερ – Γκνάμπρι στο 30′ δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Το γκολ ήρθε τελικά στο 36′ όταν ο Ντέιβις έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Τελ με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ο Κορμπεράν και ο δρόμος για την επόμενη σελίδα…

Με αυτό το γκολ ο μικρός έγινε ο νεότερος σκόρερ των Βαυαρών στην ιστορία τους στην Bundesliga ενώ με τη συμμετοχή του στο παιχνίδι είχε γίνει και ο νεότερος παίκτης της Μπάγερν στο πρωτάθλημα. Σε ηλικία 17 ετών και 136 ημερών.

Στο 51ο λεπτό η Στουτγκάρδη σκόραρε με τον Ζιρασί, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ του Φίριχ στον Κίμιχ, σε μία φάση που μάλλον δεν υπήρχε παράβαση. Τελικά η Στουτγκάρδη ισοφάρισε σε 1-1 στο 57′ όταν ο Μαυροπάνος έκλεψε από τον Ντέιβις, έδωσε με τη μία στον Φίριχ που έκανε το 1-1.

Η Μπάγερν απάντησε με τον Μουσιάλα στο 60′ για το 2-1 με ωραίο σουτ και στις καθυστερήσεις ήρθε το σοκ για τους γηπεδούχους. Ο Ζιρασί κέρδισε πέναλτι από τον Ντε Λιχτ και το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος για το 2-2 στο 90+2′.

Μπάγερν: Νόιερ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Μαζραουί (61’ Στάνισιτς), Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (81’ Μανέ), Τελ (61’ Σανέ), Μουσιάλα (81’ Χράφενμπερχ), Μίλερ (69’ Τσούπο Μοτίν)

Στουτγκαρδη: Μίλερ, Αντόν, Έντο (75’ Έγκλοφ), Μαυροπάνος (84’ Στέντσελ), Ζιρασί, Τομάς (56’ Φίριχ), Σίλας, Καραζόρ, Ίτο, Σόσα, Αχαμάντα (82’ Μιγιό)

Ξέσπασε η Λειψία

Μετά από δύο τεσσάρες σε πρωτάθλημα και Champions League, από Άιντραχτ και Σαχτάρ αντίστοιχα, η Λειψία βρήκε γιατρικό κόντρα στην Ντόρτμουντ την οποία συνέτριψε με 3-0. Σε ένα ματς που μπορεί να χαρακτηριστεί και εκδίκηση για τον Μάρκο Ρόζε που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο των «Ταύρων» και πριν από λίγους μήνες απολύθηκε από τους Βεστφαλούς.

Μόλις στο 5′ ήρθε το 1-0 όταν από εκτέλεση κόρνερ του Σομποσλάι ο Ορμπάν με κεφαλιά το 1-0. Η Λειψία ήταν καλύτερη στο ματς, είχε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, το οποίο βρήκε τελικά στο 44′ με απίθανο σουτ του Σομποσλάι έξω από την περιοχή.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος, με την Ντόρτμουντ να βρίσκεται σε πολύ κακή μέρα. Στο 84′ ήρθε και το… κερασάκι στην τούρτα όταν η Λειψία έφυγε στην κόντρα και ο Βέρνερ έδωσε έτοιμο γκολ στον Αϊνταρά που έγραψε το 3-0.

Λειψία: Γκουλάτσι, Σιμακάν (68’ Χένρικς), Ορμπάν, Ράουμ, Σλάγκερ, Λάιμερ (85’ Καμπλ), Ντιαλό (77’ Γκβάρντιολ), Σομποσλάι, Φόρζμπεργκ (77’ Αϊνταρά), Ενκουνκού, Βέρνερ (85’ Σίλβα)

Ντόρτμουντ: Μέγερ, Σλότερμπεκ, Οζκάν (69’ Νάινμα), Μενιέ, Ζίλε, Μπέλινγκχαμ, Γκερέιρο, Ρόις, Μπραντ (59’ Μουκοκό), Βολφ (59’ Ρέινα), Μοντέστ (87’ Τσαν)

Στα υπόλοιπα ματς η Βόλσφμπουργκ πήρε σπουδαίο διπλό στη Φρανκφούρτη με 1-0 επί της Άιντραχτ χάρη σε γκολ του Λακρουά, η εξαιρετική Χοφενχάιμ διέλυσε με 4-1 τη Μάιντζ και έπιασε στους 12 βαθμούς την Μπάγερν, ενώ Χέρτα και Λεβερκούζεν έμειναν στο 2-2 στο Βερολίνο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της έκτης αγωνιστικής:

Βέρντερ Βρέμης-Άουγκσμπουργκ 0-1

(63΄ Ντεμίροβιτς)

Mπάγερν-Στουτγκάρδη 2-2

(36΄ Τελ, 60΄ Μουσιάλα – 57΄ Φούχριχ, 90΄+2 πεν. Γκιρασί)

Λειψία-Ντόρτμουντ 3-0

(6΄ Όρμπαν, 45΄ Σομποζλάι, 84΄ Χαϊντάρα)

Χοφενχάιμ-Μάιντζ 4-1

(53΄ Κράμαριτς, 69΄ Πρόμελ, 80΄ Νταμπούρ, 90΄+1 Καντεράμπεκ – 83΄ Κερ)

Άϊντραχτ Φρ.-Βόλφσμπουργκ 0-1

(60΄ Λακρουά)

Χέρτα Βερολίνου-Λεβερκούζεν 2-2

(56΄ Σερντάρ, 74΄ Ρίχτερ – 49΄ Ντεμιρμπέι, 80΄ Σικ)

Σάλκε-Μπόχουμ 19:30

Κολωνία-Ουνιόν Βερολίνου 11/09

Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ 11/09

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ