Τσάμπι Αλόνσο: «Χρειαζόμαστε νοοτροπία νικητή»

Τσάμπι Αλόνσο: «Χρειαζόμαστε νοοτροπία νικητή»

Ο Τσάμπι Αλόνσο παρουσιάστηκε από τη Λεβερκούζεν και ανέφερε τι πρέπει να αλλάξει για να επανέλθει η ομάδα του στις επιτυχίες

«Χρειαζόμαστε νοοτροπία νικητή» είπε σήμερα ο νέος προπονητής της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Τσάμπι Αλόνσο, κατά την παρουσίασή του στα ΜΜΕ. «Κατ’ αρχάς, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, είναι μεγάλη τιμή» δήλωσε ο Ισπανός, ο οποίος προσπάθησε να μιλήσει στα γερμανικά, έχοντας αγωνιστεί για τρεις σεζόν στην Μπάγερν Μονάχου (2014-17), πριν αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

«Είναι ένας μεγάλος σύλλογος, η ομάδα είναι πολύ καλή. Έχουμε μεγάλους στόχους να πετύχουμε» πρόσθεσε.

Το… επείγον, πάντως, είναι να βγάλει τη Λεβερκούζεν από τη ζώνη του υποβιβασμού, αφού, μετά από οκτώ αγωνιστικές στη Bundesliga, η Μπάγερ καταλαμβάνει την 17η και προτελευταία θέση με μόλις πέντε βαθμούς και μια νίκη.

Διαβάστε επίσης: Γάμος…στα κρυφά για τον Πινέδα

Παραδόξως, οι «ασπιρίνες» είναι ακόμα στη «μάχη» της πρόκρισης για τα «νοκ άουτ» του Champions League με τρεις βαθμούς, ισοβαθμώντας με την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Πόρτο, πολύ πίσω από την Μπριζ που έχει εννέα βαθμούς.

Ο Τσάμπι Αλόνσο ανακοινώθηκε χθες, την επομένη της ήττας (2-0) στην Πορτογαλία από την Πόρτο, αντικαθιστώντας τον Ελβετό Χεράρντο Σεοάνε, και θα κάνει το ντεμπούτο του απέναντι στη Σάλκε (15η, 6 βαθμοί) το Σάββατο εντός έδρας.

«Έχουμε πολλά να κάνουμε, πρώτα να γνωρίσουμε τους παίκτες, αυτό θέλω. Χρειαζόμαστε αυτή τη νέα ενέργεια, να πιστέψουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να είμαστε κυρίαρχοι» εκτίμησε ο 40χρονος Βάσκος, παγκόσμιος πρωταθλητής το 2010 με την Ισπανία.

«Θέλουμε να παίξουμε έντονα, με μπάλα, αλλά και χωρίς μπάλα. Θέλουμε να έχουμε καλή νοοτροπία, νοοτροπία νικητή» συνέχισε.

«Στο παρελθόν, είχα την ευκαιρία να προπονήσω μια ομάδα υψηλού επιπέδου, αλλά προτίμησα να προετοιμάσω τον εαυτό μου και να βρω την κατάλληλη στιγμή. Νιώθω έτοιμος, είναι η κατάλληλη στιγμή. Ως παίκτης, προσπάθησα να χαράξω την πορεία μου και προσπαθώ να το κάνω ως προπονητής» είπε συγκεκριμένα ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και της Λίβερπουλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ