Μπάγερν Μονάχου: Ο Ζοάο Κανσέλο ήρθε να συμπληρώσει την αμυντική γραμμή του «αύριο»

Μπάγερν Μονάχου: Ο Ζοάο Κανσέλο ήρθε να συμπληρώσει την αμυντική γραμμή του «αύριο»

Με την απόκτηση του Ζοάο Κανσέλο με τη μορφή δανεισμού από τη Μάντσεστερ Σίτι, η Μπάγερν Μονάχου έχει συμπληρώσει το «παζλ» της αμυντικής της τετράδας με την οποία θα πορευτεί στο άμεσο μέλλον.

Παίκτης της Μπάγερν είναι και επισημά ο Ζοάο Κανσέλο. Ο Πορτογάλος αμυντικός, εντάχθηκε στους «Βαυαρούς» ως δανεικός με προαιρετική οψιόν αγοράς ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Κανσέλο τα τελευταία χρόνια, υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρντιόλα, είχε «εφηύρε» έναν νέο τρόπο του πως μπορεί να αγωνίζεται ένας πλάγιος μπακ. Ο Ισπανός τεχνικός, τον τοποθετούσε αριστερά, ώστε να αγωνίζεται με αντίθετο πόδι και να βρίσκεται πολύ κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Η προσθήκη του 28χρονου αμυντικού, έρχεται να προσθέσει επιπλέον εμπειρία και παραστάσεις στην άμυνα των Γερμανών. Μαζί με τους Ματίας Ντε Λιχτ(23 ετών), Ντάγιο Ουπαμεκανό(24 χρονών) και Αλφόνσο Ντέιβις (22 χρονών), όντας νεαροί, θα συνθέσουν μια αμυντική γραμμή ικανή να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο τα επόμενα χρόνια.

Ντε Λιχτ, για την «επανεκκίνηση»

Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός, μετά την εκπληκτική του χρόνια με τον Άγιαξ που εξαργύρωσε με την μετακίνηση του στην Γιουβέντους, φάνηκε να μένει «στάσιμος» στο Τορίνο. Το περασμένο καλοκαίρι, ήρθε στο Μόναχο έναντι 70 εκατομμυρίων ευρώ και μαζί με τον Ουπαμεκανό, έχουν συνθέσει ένα σταθερό αμυντικό δίδυμο.

Ο Ουπαμεκανό και το «γνωστό» δρομολόγιο Λειψία-Μόναχο

Το καλοκαίρι του 2021, ο Ντάγιο Ουπαμεκανό, έφτασε στο Μόναχο έναντι 42,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Λειψία ακολουθώντας τον προπονητή του, Τζούλιαν Νάγκελσμαν. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός, στους 18 μήνες που βρίσκεται στην Μπάγερν έχει αποδείξει ότι είναι ικανός να ηγηθεί της άμυνας των «Βαυαρών» τα επόμενα χρόνια. Αυτό, το απέδειξε περίτρανα και με τις εμφανίσεις του στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ με την φανέλα της Εθνικής Γαλλίας.

Το «success story» του Αλφόνσο Ντέιβις

Ο Καναδός αμυντικός, από το 2018 είναι μέλος της Μπάγερν ερχόμενος από το MLS και συγκεκριμένα τους Βανκούβερ Γουάιτκαπς έναντι 13,2 εκατομμυρίων ευρώ. Εντάχθηκε στην ομάδα τον Ιανουάριο του 2019 και άμεσα έδειξε ότι οι « Βαυαροί» χτύπησαν «φλέβα» χρυσού. Οι εμφανίσεις του στην επανέναρξη του Champions League μετά την διακοπή για τον κορονοϊό, το 2019, ήταν αξιομνημόνευτες ειδικά στην εμφατική νίκη απέναντι στην Μπαρσελόνα.

Επιμέλεια: Γιάννης Νικολόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ