Ντόρτμουντ: Θέλει ένα… μηχανάκι του Άγιαξ για τα χαφ της (pics, vid)

Ντόρτμουντ: Θέλει ένα… μηχανάκι του Άγιαξ για τα χαφ της (pics, vid)

Η Ντόρτμουντ έβγαλε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό από τη μεταγραφή του Τζουντ Μπέλιγχαμ στη Ρεάλ και το ψάχνει για ένα... μηχανάκι του Άγιαξ. Ο λόγος για τον 'Εντσον Άλβαρεζ.

Η αλήθεια είναι πως η Ντόρτμουντ έβγαλε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό από τη μεταγραφή του Τζουντ Μπέλιγχαμ στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό των 103 εκατομμυρίων ευρώ και πλέον κινείται ανάλογα για να θωρακίσει το κέντρο της με παίκτες εγνωσμένης αξίας.

Διαβάστε επίσης: Περιστέρι: Οι Ιταλοί στέλνουν τον Μπίλαν στη Βενέτσια

Ένας τέτοιος είναι και ο Έντσον Άλβαρες. Ο Μεξικανός άσος που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Nations League με την Εθνική του ομάδα, ανήκει στον Άγιαξ και σύμφωνα με την De Telegraph, η Ντόρτμουντ έκανε πρόταση στον «Αίαντα» για 35 εκατομμύρια ευρώ την Παρασκευή η οποία ωστόσο αναμένεται να απορριφθεί από την ολλανδική ομάδα αλλά το στόρι δε θα τελειώσει εκεί.

Ο Άγιαξ φέρεται να ζητάει περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αν δώσει η Ντόρτμουντ τότε θα μιλάμε για μεταγραφή ρεκόρ, αφού οι Βεστφαλοί συνήθως αγοράζουν παίκτες εξελίξιμους και σε προσιτές τιμές τους οποίος κατόπιν μοσχοπουλάνε (ένα παράδειγμα αυτό του Χάαλαντ).

Τον έχει στα ραντάρ της από τον Μάιο

Η Ντόρτμουντ είχε πρωτοενδιαφερθεί για τον Άλβαρεζ τον Μάιο. Τότε όμως είχε και μεγάλο ανταγωνισμό, αυτόν της Μπάγερν Μονάχου που επίσης είχε δείξει ενδιαφέρον για τον 25χρονο άσο. Οι Βαυαροί πλέον αποσύρθηκαν από την περίπτωση του και η Βεστφαλοί φαίνεται να παίζουν μόνοι τους για τον Μεξικανό ο οποίος μετράει με την Εθνική του ομάδα 62 ολόκληρες συμμετοχές και 3 γκολ.

Εδώ βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως ο Αθλητικός διευθυντής του Άγιαξ, Σβεν Μίσλιντατ ήταν αρχισκάουτ στη Ντόρτμουντ κατά το παρελθόν, και αυτό μπορεί να παίξει το ρόλο του στην υπόθεση του νεαρού άσου. Εξάλλου ο «Αίαντας» χαμένος δε θα βγει σε καμία περίπτωση από την πώληση του εν λόγω ποδοσφαιριστή.

Η ολλανδική ομάδα αγόρασε το 2019 το Μεξικανό διεθνή από την Κλαμπ Αμέρικα δίνοντας ένα ποσό της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Από τότε ο Άλβαρες έχει εκτοξεύσει την αξία του και πλέον σύμφωνα με το transfermarkt κοστολογείται με 35 εκατομμύρια ευρώ, πράγμα που τον κάνει τον 3ο πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή βάσει αξίας στη διοργάνωση εθνικών ομάδων Concacaf μετά τους Καναδούς Ντέιβις και Ντέιβιντ.

Τι μπορεί να δώσει ο Άλβαρεζ στη Ντόρτμουντ

Αρχικά μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ, εξάρι.

Δε θα έρθει ως αλλαγή του Μπέλιγχαμ αφού ο ρόλος του είναι πιο αμυντικός. Βέβαια οι Βεσταφαλοί έχουν τόσο τον Έμρε Τσαν όσο και τον Σαλίχ Οζκάν στα χαφ ωστόσο με τον Άλβαρεζ αναβαθμίζουν αδιαμφισβήτητα τη συγκεκριμένη γραμμή.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του νεαρού άσου, αυτός πέρσι με τον Άγιαξ ήταν εξαιρετικός σε ποσοστό πάσας έχοντας 68,45 ανά ενενηντάλεπτο, ενώ είχε επίσης πολύ καλό ποσοστό στις ανακτήσεις κατοχής με 13,28 ανά ματς.

Ο Μεξικανός βέβαια δεν έχει τόσο εύκολα το γκολ και τις ασίστ. Συγκεκριμένα με τη φανέλα του «Αίαντα» φέτος μέτρησε 44 ολόκληρες συμμετοχές με 4 τέρματα και 3 ασίστ.

Όπως όμως είπαμε ο ρόλος του μόνο αυτός δεν είναι. Αν έρθει πάντως θα  μιλάμε για μια πολύ σπουδαία μεταγραφή για την ομάδα της Bundesliga η οποία ψάχνει και τον αντί-Μπέλιγχαμ με τον Ιλκάι Γκουντογκάν να είναι στα ραντάρ της αν και εφόσον βέβαια… ενώ υπάρχει και η λύση εκ των έσω με τον Τζιοβάνι Ρέινα.

Πρώτα όμως οι ιθύνοντες των Βεστφαλών θα προσπαθήσουν να κάνουν δικό τους του το πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ που λέγεται, Έντσον Άλβαρεζ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ