«Γκέλα» η Ντόρτμουντ, εντυπωσιακή ανατροπή η Χόφενχαϊμ επί της Χάιντεχαϊμ

«Γκέλα» η Ντόρτμουντ, εντυπωσιακή ανατροπή η Χόφενχαϊμ επί της Χάιντεχαϊμ

Πρώτη απώλεια βαθμών για την Ντόρτμουντ που έμεινε στο 1-1 με την Μπόχουμ στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Bundesliga. Εντυπωσιακή ανατροπή (2-3) για την Χόφενχαϊμ με τρία γκολ μέσα σε 13' λεπτά. Ανατροπή και για την Βόλφσμουργκ (1-2) επί της Κολωνίας. «Τεσσάρα» της Ουνιόν των δέκα παικτών στην νεοφώτιστη Νταρμσταντ.

«Γκέλα» μόλις στην δεύτερη αγωνιστική για την Ντόρτμουντ. Οι «Βεστφαλοί» στο πρώτο τους εκτός έδρας ματς της σεζόν 2023/24 της Bundesliga, έχασαν βαθμούς, καθώς έμειναν στο 1-1 με την Μπόχουμ, η οποία πήρε τον πρώτο της βαθμό μετά την «πεντάρα» από τη Στουτγκάρδη.

Στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης ο Στέγκερ με δυνατό διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ. Μάλιστα με αυτό το γκολ έγινε ένα εντυπωσιακό στατιστικό, καθώς είναι το 129ο συνεχόμενο της Μπορούσια στην Bundesliga με σκορ. Τελευταία λευκή ισπαλία των Βεστφαλών στο πρωτάθλημα ήταν στις 26 Οκτωβρίου του 2019, κόντρα στη Σάλκε.

Διαβάστε επίσης: Mundobasket: Πρεμιέρα κατά παραγγελία για την Εθνική

Η Χάιντεχαϊμ έφτασε πολύ κοντά στην πρώτη ιστορική νίκη της σε επίπεδο Bundesliga αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στην Χόφενχαϊμ, παρόλο που προηγήθηκε με 2-0 στο 58ο λεπτό. Η Χόφενχαϊμ επέστρεψε από δύο γκολ πίσω και ολοκλήρωσε μία εντυπωσιακή ανατροπή μέσα σε 13′ λεπτά, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης με 3-2. Ο ηγέτης του κέντρου των «νεοφώτιστων», Γιαν Νίκλας Μπέστε, είχε την ευκαιρία να πετύχει το πρώτο τέρμα στο 16ο λεπτό, όμως αστόχησε σε πέναλτι. Δέκα λεπτά αργότερα όμως ο ίδιος παίκτης έκανε το 1-0 κι έμεινε μια για πάντα στην ιστορία του συλλόγου. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έμοιαζα να «κλείδωσαν» την νίκη στο 58ο λεπτό, όταν ο Μάρβιν Πίρινγκερ έκανε το 2-0. Όμως δύο γκολ των Μαξιμίλιαν Μπάιερ (77′) και Πάβελ Καντεράμπεκ (80′) σε τρία λεπτά έφεραν τα πάνω κάτι. Η Χόφενχαϊμ κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Αντρέι Κράμαριτς, όμως επαναλήφθηκε επειδή εκτελέστηκε πριν σφυρίξει ο διαιτητής. Ο Κροάτης επιθετικός σκόραρε με τη δεύτερη προσπάθεια (90′), όμως οι γηπεδούχοι είχαν μια τελευταία ευκαιρία για τον πρώτο βαθμός τους στην κατηγορία, όμως την έχασαν με τη Χόφενχαϊμ να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Ανατροπή έκανε και η Βόλφσμπουργκ απέναντι στην Κολωνία εκτός έδρας. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 55ο λεπτό με τον Βάλντσμιντ, ωστόσο μέσα σε 10′ λεπτά οι φιλοξενούμενοι έφεραν «τούμπα» το ματς. Στο 62ο λεπτό βρήκαν γκολ ισοφάρισης με τον Βιντ και στο 72ο λεπτό και πάλι ο Βιντ ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Βόλφσπουργκ για την 2η σερί της νίκη στην Bundesliga.

Η Ουνιόν ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι εντυπωσιάκη, βάζοντας τέσσερα γκολ στην Ντάρμσταντ ενώ αγωνίστηκε για μεγάλο μέρος του αγώνα με 10 παίκτες. Στο 4ο λεπτό ο Γκόσενς άνοιξε το σκορ για την Ουνιόν. Σε διάστημα 16′ λεπτών ο Αάρονσον δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες που έφεραν την αποβολή του στο 21′. Σαν να μην έφτανε αυτό, η Ντάρμασταν βρήκε άμεσα γκολ ισοφάρισης στο 24ο λεπτό, με τον Μέλεν. Όμως η Ουνιόν δεν πτοήθηκε και πέτυχε ακόμη τρία γκολ με τους Γκόσενς (34′), Μπέιρενς (39′) και Ντόεκι (65′).

Στο Φράιμπουργκ με «buzzer -bitter» του Φίλιπ στο 90+6′ η Φράιμπουργκ πήρςε τη νίκη απέναντι στην Βέρνερ Βρέμης με 1-0.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής της Bundesliga

Λειψία – Στουτγκάρδη 5-1 (51′ Χένριχς, 63′ Όλμο, 66′ Οπέντα, 74′ Καμπλ, 76′ Σίμονς / 35′ Γκιρασί)
Χάιντενχαϊμ – Χόφενχαϊμ 2-3 (26′ Μπέστε, 58′ Πίρινγκερ / 77′ Μπάιερ, 80′ Καντεράμπεκ, 90′ πέν. Κράμαριτς)
Κολωνία – Βόλφσμπουργκ 1-2 (55′ Βάλντσμιτ / 62′, 72′ Βιντ)
Ντάρμστατ – Ουνιόν 1-4 (24′ Μέλεμ / 4′, 34′ Γκόζενς, 39′ Μπέρενς, 65′ Ντοέκι)
Μπόχουμ – Ντόρτμουντ 1-1 (13′ Στέγκεν / 56′ Μάλεν)
Φράιμπουργκ – Βέρντερ 1-0 (90+6′ Φίλιπ)
26/08 19:30 Γκλάντμπαχ – Λεβερκούζεν
27/08 16:30 Μάιντς – Άιντραχτ
27/08 18:30 Μπάγερν – Άουγκσμπουργκ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ