Mundobasket: Πρεμιέρα κατά παραγγελία για την Εθνική

Mundobasket: Πρεμιέρα κατά παραγγελία για την Εθνική

Το παιχνίδι της Εθνικής με την Ιορδανία ήταν ιδανικό για πειράματα στην πρεμιέρα του Mundobasket στη Μανίλα των Φιλιππίνων.

Τώρα που θα ξαναβλέπει το βίντεο του αγώνα της πρεμιέρας μας στο Mundobasket κόντρα στην Ιορδανία ίσως να…χαίρεται που οι διαιτητές έδωσαν σχετικά γρήγορα τα δύο πρώτα φάουλ στο Γιώργο Παπαγιάννη.

Και αυτό διότι του έδωσαν την ασίστ για να ρίξει πιο νωρίς στα «βαθιά» το Μανώλη Χατζηδάκη και να «μετρήσει» το μπόι του χωρίς να περιμένει (όπως χαριτολογώντας είχε πει την παραμονή) να κοιμηθεί και ξυπνώντας να έχει ψηλώσει ο Δημήτρης Μωραϊτης (εξ ου και δεν χρειάστηκε να παίξει ούτε λεπτό).

Διαβάστε επίσης: Φρανσίσκο Ορτέγκα: Ένας φουλ μπακ που αναβαθμίζει την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού (vids)

Να είμαστε ειλικρινείς για να χάναμε από την Ιορδανία (ακόμα και με την απουσία σοκ της τελευταίας στιγμής του Ντίνου Μήτογλου) θα έπρεπε είτε να κατέβουμε σε άλλο γήπεδο ή να έχουμε μπερδέψει την ώρα και να εμφανιστούμε στο τζάμπολ μια ώρα μετά.

Πάντα οι πρεμιέρες έχουν τρακ για τα φαβορί και χρειάζεται ενίοτε λίγος χρόνος για να μπει το νερό στο αυλάκι. Η φιναλίστ Εθνική μας ομάδα στο Mundobasket της Ιαπωνίας το 2006 είχε μείνει πίσω 17 πόντους από το Κατάρ στον εναρκτήριο αγώνα τον οποίο στο φινάλε κέρδισε σχετικά άνετα.

Το ζητούμενο κόντρα στους Ιορδανούς ήταν εκτός από τη νίκη το να δοκιμάσουμε όσο περισσότερο γίνεται τα σχήματα με τις μετατάξεις των θέσεων όπως του Θανάση Αντετοκούμπο που θυμήθηκε τα νιάτα του παίζοντας κατά συνθήκη σέντερ ενώ ο έμπειρος Ιωάννης Παπαπέτρου έδειξε ως ο ικανότερος και καταλληλότερος να «φορέσει» τα παπούτσια του συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό Ντίνου Μήτογλου.

Και οι 10 παίκτες που αγωνίστηκαν με το εθνόσημο σκόραραν, ενώ οι εννέα από αυτούς πήραν τουλάχιστον 2 ριμπάουντ από τα συνολικά 41 της Εθνικής, επίσης οι εννέα έδωσαν τουλάχιστον 1 από τις συνολικά 24 ασίστ της ομάδας και οι επτά από τους δέκα που έπαιξαν είχαν διψήφιο αριθμό στο tendex (είναι ο βαθμός αξιολόγησης των παικτών που προσθέτει τα εύστοχα σούτ, τις ασίστ, τα κλεψίματα και τα κοψίματα και αφαιρεί τα λάθη).

Το «Ενας για όλους και το όλοι για έναν» βρήκε την απόλυτη εφαρμογή του με το καλημέρα και να ξαφνικά πρώτος σκόρερ ο Λαρεντζάκης από τον Μήτογλου και τον Ρογκαβόπουλο των φιλικών.

 

Όλοι έκαναν πράξη το έξυπνο τρικ των συνεργατών του Δημήτρη Ιτούδη που φρόντισαν στα αποδυτήρια δίπλα στο όνομα του καθενός παίκτη να προσθέσουν ένα +1, +3 κ.λπ. Όλοι σχεδόν είχαν και ένα + στην τελική τους στατιστική (πόντος, ριμπάουντ, ασίστ, κλέψιμο ή κόψιμο δεν είχε τόσο σημασία) προκειμένου να καλύψουν το (σχεδόν δυσαναπλήρωτο) κενό του Ντίνου Μήτογλου που την Κυριακή μπαίνει –δυστυχώς – εσπευσμένα στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Αθήνα.

Το παιχνίδι με τις ΗΠΑ που ακολουθεί τη Δευτέρα θα μας δώσει την ευκαιρία για ακόμα μεγαλύτερα και καλύτερα πειράματα στις εναλλαγές θέσεων εν’ όψει του πρώτου (και ελπίζουμε όχι τελευταίου) «τελικού» πρόκρισης με τη Νέα Ζηλανδία την Τετάρτη.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ