Ανατροπή και νίκη για Ντόρτμουντ – «Κόλλησε» στο μηδέν με αντίπαλο την Μπόχουμ η Λειψία

Ανατροπή και νίκη για Ντόρτμουντ – «Κόλλησε» στο μηδέν με αντίπαλο την Μπόχουμ η Λειψία

Αν και βρεθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος, η Ντόρτμουντ με ένα καταιγιστικό δεύτερο 45λεπτο κατάφερε να φέρει... τούμπα το ματς κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου παίρνοντας την νίκη με 4-2. Άσφαιρη η Λειψία έμεινε στο μηδέν εντός έδρας με αντίπαλο την Μπόχουμ.

Και το νικηφόρο σερί συνεχίζεται για την εξαιρετική Μπορούσια Ντόρτμουντ

Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1 στην ανάπαυλα; Στο δεύτερο μέρος πραγματοποίησε μια καταιγιστική εμφάνιση καταφέρνοντας με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά να φέρει τα πάνω κάτω, φτάνοντας στο τρίποντο με το τελικό 4-2.

H Μπορούσια προηγήθηκε στο 7′ με τον Φίλκουργκ αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν άμεση απάντηση και ισοφάρισαν στο 9′ με τον Γκοζένς. Στο 18′ ο Κραλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ του ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ, όπως έγινε και στο 26′ σε γκολ του Φίλκουργκ. Στο 31′ ο Χούμελς έκανε πέναλτι, ο Λεονάρντο Μπονούτσι ανέλαβε την εκτέλεση και με το παρθενικό του γκολ με τη νέα του ομάδα έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Διαβάστε επίσης: Το αδιανόητο με τον Μιλουτίνοφ και οι σωματοφύλακες

Στο δεύτερο μέρος ωστόσο το σκηνικό της αναμέτρησης άλλαξε άρδην, με τους Βεστφαλούς να πετυχαίνουν δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά με τους Σλότερμπεκ (49′) και Μπραντ (54′). Στο 71′ ο Ριέρσον πέτυχε το τέταρτο γκολ της Ντόρτμουντ, διαμορφώντας έτσι το τελικό 4-2.

Δύο χαμένα πέναλτι – Δύο χαμένοι βαθμοί για την Λειψία

Απρόσμενη γκέλα για την Λειψία η οποία έμεινε στο 0-0 εντός έδρας κόντρα στην Μπόχουμ. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων καθ’όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο «πλήρωσαν» την αστοχία τους από την άσπρη βούλα. Σίμονς και Φόρσμπεργκ, αστόχησαν από τα 11 βήματα, με τους «Ταύρους» να χάνουν την ευκαιρία να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Γκλάντμπαχ – Μάιντς 2-2 (22′ Νόιχαουζ, 88′ Σκάλι / 24′ Γκρούντα, 75′ Μπαρκόκ)

Ντόρτμουντ – Ουνιόν 4-2 (7′ Φίλκρουγκ, 49′ Σλότερμπεκ, 54′ Μπραντ, 71′ Ρίερσον / 9′ Γκόζενς, 31′ πέν. Μπονούτσι)

Λειψία – Μπόχουμ 0-0

Άουγκσμπουργκ – Ντάρμστατ 1-2 (86′ Ντεμίροβιτς / 51′ Σκάρκε, 70′ πέν. Κέμπε)

Στουτγκάρδη – Βόλφσμπουργκ 3-1 (67′ πέν., 78′, 82′ Γκιρασί / 34′ Γκέρχαρτ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ