Μοιράζει… ντόρτια η Ντόρτμουντ

Μοιράζει… ντόρτια η Ντόρτμουντ

Πετάει «φωτιές» στην επίθεση το σύνολο του Λουσιέν Φαβρ

Η τρέχουσα σεζόν έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους «οιωνούς» για τη Ντόρτμουντ, καθώς οι Βεστφαλοί μετά από περίπου δύο μήνες βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας στη Μπουντεσλίγκα, καθώς και στην πρώτη θέση του ομίλου τους στο Champions League.

Υπό τις οδηγίες του Λουσιέν Φαβρ οι «κιτρινόμαυροι» έχουν το τρίτο καλύτερο επιθετικό ρεκόρ στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα, πίσω μόνο από αυτό της Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία και της Αϊντχόφεν στην Ολλανδία.

Ενδεικτικό άλλωστε το ότι στα τελευταία 4 παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρα σε Νυρεμβέργη (7-0), Λεβερκούζεν  ](4-2), Άουγκσμπουργκ (4-3) και Στουτγάρδη (4-0) έχει πετύχει τουλάχιστον 4 τέρματα, επίδοση ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου.

Με 27 γκολ υπέρ και μόλις 8 κατά, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν την καλύτερη επίθεση στη Μπουντεσλίγκα, με 8 τέρματα περισσότερα από τη δεύτερη της σχετικής λίστας, Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Πρώτο κανόνι της φετινής σεζόν, καθώς και παίκτης… αποκάλυψη είναι ο Πάκο Αλκάθερ. Ο Ισπανός επιθετικός αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Μπαρτσελόνα τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου και μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί… λίρα εκατό.

Τα 7 γκολ σε 4 παιχνίδια αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακά, ωστόσο ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το ποσοστό του αναλογία τερμάτων ανά αγωνιστικά λεπτά το οποίο βγάζει το απίστευτο γκολ ανά… 18 λεπτά!

Οι επιδόσεις του είναι τόσο καλές που κλήθηκε ξανά στην εθνική ομάδα της Ισπανίας (2 χρόνια περίπου μετά την τελευταία κλήση του), συνεχίζοντας το επιθετικό του κρεσέντο με 3 γκολ σε 2 παιχνίδια.

Δεν είναι όμως μόνο ο Αλκάθερ ο οποίος συμβάλει τα μέγιστα στην επίθεση της ομάδας. Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός Τζέιντον Σάντσο κάνει το «ξεπέταγμα» του, μοιράζοντας 6 ασίστ και σκοράροντας 2 γκολ. Ένα χρόνο μετά τη μεταγραφή του στον «Σίγκναλ Ιντούνα Αρένα» ο ανερχόμενος αστέρας του αγγλικού ποδοσφαίρου έχει ξεκινήσει να δείχνει τις ικανότητές του.

Ωστόσο τη σημαντικότερη συμβολή τόσο δημιουργικά όσο και εκτελεστικά έχει ο αρχηγός και μεγάλο όνομα της ομάδας, Μάρκο Ρόις. Ο 29χρονος Γερμανός είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αποδεικνύει περίτρανα πως είναι ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης.  Σε 8 παιχνίδια πρωταθλήματος ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έχει πετύχει 5 τέρματα, ενώ έχει μοιράσει και 6 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Οι νεαροί Κρίστιαν Πούλισιτς και Γιάκουμπ Λάρσεν με 1 γκολ και 2 ασίστ έκαστος προσθέτουν ακόμη μια ευχάριστη «νώτα» στην επιθετική γραμμή της Μπορούσια, η οποία μετά από μια διετία δείχνει ικανή να διεκδικήσει στα ίσα το πρωτάθλημα και να επιστρέψει στην κορυφή μετά από περίπου 7 χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ