Ο «κλινικός» Λεβαντόφσκι, ο παράγοντας Ρόις και οι αριθμοί του Klassiker

Ο «κλινικός» Λεβαντόφσκι, ο παράγοντας Ρόις και οι αριθμοί του Klassiker

Όλοι οι αριθμοί που προκύπτουν μετά το αποτέλεσμα του χθεσινού Klassiker

Μετά τη σπουδαία νίκη της στο χθεσινό Klassiker με αντίπαλο τη Μπάγερν Μονάχου, η Ντόρτμουντ «τρέχει» για τον τίτλο.

Οι Βεστφαλοί μετά από μερικά χρόνια μετριότητας δείχνουν ξανά ικανοί να διεκδικήσουν στα ίσα τον τίτλο, έχοντας μάλιστα μεγάλο προβάδισμα στη φετινή διοργάνωση.

Στο χθεσινό γερμανικό «κλάσικο» προέκυψαν μερικά εντυπωσιακά νούμερα τόσο από την πλευρά των νικητών όσο και από αυτή των ηττημένων.

  • Με τα δύο γκολ του εναντίον των Βαυαρών, ο Μάρκο Ρόις έφτασε τα 8 τέρματα στη φετινή διοργάνωση της Μπουντεσλίγκα, περισσότερα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή.

    • Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ντόρτμουντ εναντίον της Μπάγερν για τη Μπουντεσλίγκα από το Νοέμβριο του 2016, όταν και είχε επικρατήσει με 1-0.

    • O Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σκόραρε δις απέναντι στην παλιά του ομάδα και έφτασε τα 14 γκολ σε 16 συμμετοχές, 12 εκ των οποίων στο πρωτάθλημα.

    • Ο Πάκο Αλκάθερ με το τέρμα που πέτυχε έφτασε τα 6 γκολ σε 4 εντός έδρας αναμετρήσεις με τη φανέλα της Ντόρτμουντ. Μέχρι στιγμής σκοράρει στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ ένα γκολ ανά 26 λεπτά συμμετοχής.

    • Μετά από περίπου 4,5 χρόνια η Ντόρτμουντ σκοράρει πάνω από ένα γκολ σε Klassiker για τη Μπουντεσλίγκα. Τελευταία φορά ήταν τον Απρίλιο του 2014, όταν και είχε κερδίσει με 3-0 στο Αλιάνζ Αρένα.

    • Η εμφάνιση του Μάρκο Ρόις ήταν καταλυτική για την ομάδα του. Ο αρχηγός των κιτρινόμαυρων σε 53 επαφές είχε 32 πάσες, 6 σουτ 4 εκ των οποίων στον στόχο, 4 τάκλιν, 3 ντρίπλες, 2 απομακρύνσεις και φυσικά 2 γκολ. Απλά καθοριστικός.

  • Αυτή ήταν η 7η συνεχόμενη αναμέτρηση στη Μπουντεσλίγκα όπου η Μπάγερν δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της.

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ