«Ο ιδιοκτήτης της Χοφενχάιμ φτιάχνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό»

«Ο ιδιοκτήτης της Χοφενχάιμ φτιάχνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό»

Ο Ντίτμαρ Χοπ είναι σύμφωνα με το «Spiegel» πολύ κοντά στο να φτιάξει το εμβόλιο που θα σώσει τον πλανήτη από την απειλή του κορωνοϊού.

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα, έγινε ένας μικρός χαμός στην Bundesliga εξαιτίας της επίθεσης που εξαπέλυσαν οι οπαδοί της Μπάγερν Μονάχου κατά του ιδιοκτήτη της Χοφενχάιμ στο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Ντίτμαρ Χοπ βρέθηκε στο στόχαστρο των Βαυαρών αλλά και οπαδών άλλων ομάδων κατά το παρελθόν για τον τρόπο που διοικεί και συμπεριφέρεται στους οπαδούς.

Ο «μισητός» δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της Χοφενχάιμ όμως μπορεί να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στην καταπολέμηση του κορωνοϊού, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», αφού όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα ελπίζει πως «σύντομα θα μπορέσει να ολοκληρώσει την ανάπτυξη εμβολίου που θα μπορούσε να μετριάσει τις επιπτώσεις του ιού».

Εταιρεία που ανήκει κατά 80% σε αυτόν, η CureVac, με έδρα το Τούμπινγκεν, εργάζεται ήδη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ο Χοπ είναι επίσης μέτοχος του Ιδρύματος Bill and Melinda-Gates, το οποίο, μαζί με το CureVac, αναπτύσσει εμβόλια κατά παντός είδους λοιμωδών νοσημάτων.

Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, υπήρξε μια ισχυρή φήμη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, προσπάθησαν να αποκτήσουν τον έλεγχο της εταιρείας και ως εκ τούτου, του εμβολίου, κυρίως για τις ΗΠΑ.

Ακριβώς γι ‘αυτόν τον λόγο, ο Χοπ κατηγόρησε έμμεσα τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, για έλλειψη αλληλεγγύης. «Αν θέλουμε να αναπτύξουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αυτό το άτομο πρέπει όχι μόνο να προσεγγίζει τους ανθρώπους αλλά και να δείχνει περισσότερη αλληλεγγύη», δήλωσε ο Χοπ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ