«Άλμα» τίτλου για τη Μπάγερν, 1-0 τη Ντόρτμουντ (vid)

«Άλμα» τίτλου για τη Μπάγερν, 1-0 τη Ντόρτμουντ (vid)

Με ένα πανέμορφο γκολ του Κίμιχ στο 43' και με τον Νόιερ να επεμβαίνει στις λίγες φορές που χρειάστηκε, η Μπάγερν άλωσε την έδρα της Ντόρτμουντ.

Ολοταχώς για το όγδοο συνεχόμενο τίτλο στη Bundesliga οδεύει η Μπάγερν Μονάχου, η οποία επικράτησε 1-0 της Ντόρτμουντ στη Βεστφαλία. Με το «διπλό», οι Βαυαροί αύξησαν τη διαφορά τους στους 7 βαθμούς, ανεβαίνοντας στους 64 αντί 57 των αντιπάλων τους.

Η Μπάγερν Μονάχου είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και από τη στιγμή που ο Χάαλαντ ήταν ντεφορμέ και έπειτα τραυματίστηκε, δεν υπήρχε άλλη σοβαρή «πηγή» κινδύνου.

Το μοναδικό γκολ που έκρινε το ντέρμπι σκόραρε ο Κίμιχ στο 43′, όταν από το ημικύκλιο «έσκαψε» τη μπάλα, εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία του Μπούρκι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Βεστφαλών.

Η Ντόρτμουντ δεν κατάφερε να απειλήσει εντός περιοχής, ο Ντάχουντ δοκίμασε μερικά μακρινά σουτ, ο Νόιερ δεν αιφνιδιάστηκε και στο 93′ ο Μίλερ μπορούσε να πετύχει το 2-0, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Η Ντόρτμουντ διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι στο 56′, όταν ο Χάαλαντ σούταρε εντός περιοχής, η μπάλα φαίνεται να βρίσκει στον αγκώνα του πεσμένου Μπόατενγκ, αλλά ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί το ματς.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Φαβρ): Μπούρκι, Χακίμι, Ακανζί, Χούμελς Νταχούντ (85′ Βίτσελ), Πίστσκεκ (80′ Γκέτσε), Γκερέιρο, Ντιλέινι (46′ Σάντσο), Μπραντ (46′ Τσαν), Αζάρ, Χάαλαντ (72′ λ.τ. Ρέινα)

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Φλικ):Νόιερ, Παβάρντ, Μπόατενγκ (84′ Ερνάντεζ), Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι, Μίλερ, Κομάν (76′ Πέρισιτς), Λεβαντόφσκι

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ