Μοναδικός υπεύθυνος για την κατρακύλα της Μπαρτσελόνα ο Μπαρτομέου

Μοναδικός υπεύθυνος για την κατρακύλα της Μπαρτσελόνα ο Μπαρτομέου

Η Μπαρτσελόνα θυμίζει... ερασιτεχνικό σωματείο, κάτι που φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Πολλά έχουν γραφτεί μετά το τέλος του σοκαριστικού ματς της Μπαρτσελόνα με την Μπάγερν Μονάχου. Ταπείνωση, ντροπή, διασυρμός, διάλυση όλες αυτές οι λέξεις ταιριάζουν ταμάμ για να χαρακτηρίσει και να περιγράψει κανείς τη χθεσινή, εφιαλτική αναμέτρηση των Καταλανών κόντρα στους Βαυαρούς.

Ήταν μια συντριβή, που φαινόταν πως θα έρθει κάποια στιγμή. Κανείς, βέβαια δεν έκανε κάτι για να την αποτρέψει. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια η Μπαρτσελόνα δεν διοικείται ουσιαστικά. Στον αυτόματο κινείται και στο άπειρο με βάρκα την ελπίδα.

Κάθε χρόνο και από ένα γερό «χαστούκι» για την ομάδα της Βαρκελώνης, με τον Πρόεδρο Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου να σφυρίζει αδιάφορα, δίνοντας συνέχεια στην εγκληματική πολιτική του. Και αν θέλει κανείς να αποδώσει ευθύνες για το χθεσινό κάζο, το μπαλάκι πέφτει πάνω σε αυτόν τον κύριο.

Ένα σκασμό λεφτά για το τίποτα

Η ελεύθερη πτώση της Μπαρτσελόνα έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, με τους διοικούντες να κλείνουν μάτια και αυτιά, συνεχίζοντας το καταστροφικό τους έργο. Μια ομάδα που τα περιμένει όλα από τον Λιονέλ Μέσι. Μήπως, να κάτσει και στον προεδρικό θώκο; Έτσι, για την αλλαγή…

Τα τελευταία χρόνια, οι Μπλαουγκράνα «σαρώνουν στις μεταγραφικές περιόδους, σκορπώντας δεξιά και αριστερά εκατομμύρια χωρίς λόγο. Πεταμένα λεφτά, που δεν έχουν αξιοποιηθεί ούτε λίγο. 125 εκατομμύρια για τον Γκριεζμάν, 140 για τον Ντεμπελέ (αντικαταστάτης του Νεϊμάρ, που παίζει μόνο στο… playstation!) είναι ενδεικτικά μερικά παραδείγματα προς αποφυγή για όλους τους συλλόγους.

Φυσικά, είναι και άλλες περιπτώσεις που οι Καταλανοί κατάργησαν το όποιο ποδοσφαιρικό πλάνο είχαν στο μυαλό τους, αγοράζοντας παίκτες έτσι, για την πλάκα. Και η θεία δίκη ήρθε από τον Κουτίνιο, που σημείωσε το 7ο και το 8ο τέρμα της Μπάγερν Μονάχου. Ο παίκτης που αποκτήθηκε από την Λίβερπουλ έναντι 145 εκατομμυρίων! Οι Μπλαουγκράνα έχουν ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ μετά το 2015, μη μπορώντας να φτιάξουν μια σοβαρή ομάδα.

Η περίφημη γενιά της Μασία (Μέσι, Πουγιόλ, Τσάβι, Ινιέστα, Μπουσκέτς, Βαλντές), έγινε σύμβολο στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου, όμως κανείς δεν φρόντισε να αντικαταστήσει επάξια όσους αποσύρθηκαν. Γελάει ο κόσμος αν πιστεύουν στην Μπαρτσελόνα, πως ο νέος Πουγιόλ είναι ο… Λενγκλέ. Φάνηκε και στη χθεσινή αναμέτρηση, που έμοιαζε να τα έχει χαμένα, μη μπορώντας ούτε με… λάσο να πιάσει τους Βαυαρούς.

Griezmann, Dembélé and Coutinho: how to fail a bet of 350 millions

Τρεις σερί ταπεινωτικοί αποκλεισμοί, καμία αλλαγή

Το 2018 ήταν η Ρόμα, το 2019 η Λίβερπουλ, το 2020 η Μπάγερν Μονάχου. Τρεις διαφορετικές ομάδες έχουν πετάξει εκτός συνέχειας της διοργάνωσης την Μπαρτσελόνα και οι τρεις με εμφατικό τρόπο. Οι Ιταλοί με τριάρα στα προημιτελικά, η αρμάδα του Κλοπ με τεσσάρα στα ημιτελικά για να δέσει το… γλυκό με την ιστορική οχτάρα των Βαυαρών. Μην ξεχνάμε φυσικά και τι έγινε το 2017. 4-0 από την Παρί (άσχετα που τελικά προκρίθηκε) και 3-0 από την Γιουβέντους. Σε όλα τα μεγάλα ματς τα τελευταία χρόνια, οι Καταλανοί ξεχνούν να κατέβουν στο γήπεδο. Και ποια είναι η απάντηση της διοίκησης; Καμία.

Inconsolable Messi 'broke down in tears' in Barca dressing room ...

Γιατί πήρε τον Σετιέν;

Ένα ωραίο ερώτημα που ψάχνει εδώ και καιρό απάντηση είναι ένα. Με ποιο κριτήριο επιλέχθηκε ο Κίκε Σετιέν για αντικαταστάτης του Ερνέστο Βαλβέρδε; «Χθες περπατούσα στην γειτονιά μου περνώντας από χωράφια με αγελάδες και τώρα είμαι στη Βαρκελώνη και παρουσιάζομαι από τη Μπαρτσελόνα όντας ο προπονητής των καλύτερων παικτών στον κόσμο», είχε δηλώσει ο 61χρονος στην παρουσίασή του από τους Καταλανούς. Σαν να απορούσε και ο ίδιος που του δόθηκε αυτή η ευκαιρία από την διοίκηση της Μπάρτσα.

Ο κόουτς από το Σανταντέρ της Ισπανίας δεν είχε ιδιαίτερη εμπειρία σε τόσο υψηλό επίπεδο. Προπονητής στην Θέλτα και την Λας Πάλμας ήταν, με αποτέλεσμα σε 25 ματς στον καταλανικό πάγκο να έχει 16 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες. Με την ομάδα να χάνει (ενώ ήταν μπροστά στην βαθμολογία) το πρωτάθλημα από την Ρεάλ Μαδρίτης και να  γίνεται περίγελος στα προημιτελικά του Champions League. Φυσικά, δεν πρόκειται να συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα, εκτός αν οι διοικούντες εκπλήξουν και πάλι τον κόσμο…

Σετιέν : «Δεν εξαρτάται από μένα η παραμονή μου στην Μπαρτσελόνα» | to10.gr

Τους «έθαβε» και στα social media!

Ένα τρανό παράδειγμα για το πόσο «άρρωστο» είναι το περιβάλλον της Μπαρτσελόνα, αποτελεί το γεγονός πως ο Πρόεδρος της ομάδας πλήρωνε εταιρία για να κράζει τους παίκτες στα social media!

Η εταιρία “13 Ventures” φέρεται να έλαβε ένα εκατομμύριο ευρώ (ποσό που κατατέθηκε σε έξι δόσεις) κατόπιν εντολής του Μπαρτομέου, προκειμένου να «θάβει» παίκτες και προπονητές με φαρμακερά σχόλια και να δημιουργεί… κλίμα! Παράλληλα, η εταιρία φέρεται να είχε την εντολή να αποθεώνεται η διοίκηση των Καταλανών. Τρομερά πράγματα σε έναν από τους κορυφαίους συλλόγους του πλανήτη…

Bartomeu: 'There will be decisions'

Ένας Μέσι μόνος του

Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και τα περιμένουν όλα από εκείνον. Δεν κάνουν όμως και κάτι ουσιαστικό για να τον βοηθήσουν, τον έχουν αφήσει παραδομένο στην μοίρα του.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έχει πατήσει πλέον τα 33 χρόνια. Δεν έχει τις αντοχές που είχε πριν από 5 έτη και είναι φυσιολογικό να περνάει και σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Τα τελευταία χρόνια, προσπαθεί σχεδόν μόνος του να διαχειριστεί την κατάσταση, ωστόσο φαίνεται πως είναι πάνω από τις δυνάμεις του.

Δείχνει να έχει κουραστεί από την όλη κατάσταση που επικρατεί στο σωματείο της Βαρκελώνης και φάνηκε και στην αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου. Αν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές στους Μπλαουγκράνα, δεν αποκλείεται να ήταν και το τελευταίο του παιχνίδι με την καταλανική φανέλα.

Η χειρότερη βραδιά στην καριέρα του Μέσι… | to10.gr

Τα τελευταία χρόνια η Μπαρτσελόνα τα έχει κάνει όλα λάθος. Μια ομάδα που μεγαλουργούσε στα γήπεδα και την αποθέωνε ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, έχει καταντήσει ευρωπαϊκός θίασος που διασύρεται δεξιά και αριστερά. Εδώ και καιρό, τρέχει προς τον γκρεμό με… σπασμένα φρένα, με την ευθύνη να βαραίνει την καταλανική διοίκηση.

Ίσως, η ιστορική ταπείνωση από την Μπάγερν Μονάχου να κάνει καλό στους Μπλαουγκράνα. Μήπως και καταλάβουν κάποιοι, πως δεν τους σηκώνει άλλο το κλίμα στην Βαρκελώνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ