Φλικ : «Θα πρεσάρουμε ψηλά την Παρί και ας μείνουμε ακάλυπτοι πίσω»

Φλικ : «Θα πρεσάρουμε ψηλά την Παρί και ας μείνουμε ακάλυπτοι πίσω»

Θα συνεχίσει στο ίδιο μονοπάτι που την έχει φέρει μέχρι εδώ η Μπάγερν, παρά το ρίσκο που υπάρχει απέναντι στην Παρί, όπως αναφέρει ο Φλικ.

Ο Χάνσι Φλικ παρατάσσει σε κάθε αγώνα την Μπάγερν Μονάχου με άκρως επιθετική φιλοσοφία. Δεν είναι έκπληξη αυτό. Οι Γερμανοί πάντα ήθελαν να «σκοτώνουν» τον αντίπαλό τους με μία αποτελεσματική επίθεση και πολλά γκολ. Αυτή είναι η νοοτροπία τους.

Αυτό κάνει και η Μπάγερν στο Champions League. Με τα 40+ γκολ που έχει πετύχει φέτος, είναι η ομάδα με τα περισσότερα τέρματα σε μία σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Γράφοντας ιστορία με αυτό το στατιστικό. Τα 8 γκολ κόντρα στην Μπαρτσελόνα είναι ενδεικτικό της εκπληκτικής φόρμας στην οποία βρίσκονται οι επιθετικοί των Βαυαρών.

Αυτή η επιθετική φιλοσοφία, η οποία έχει και τις συνέπειές της στην άμυνα, δεν πρόκειται να αλλάξει για την Μπάγερν. Ο Φλικ σε αυτό το μονοπάτι περπάτησε από την ώρα που ανέλαβε. Σε αυτό θα συνεχίσει. Επίθεση, επίθεση, επίθεση.

Βέβαια, θα πει κάποιος, τώρα αντιμετωπίζει την Παρί Σεν Ζερμέν των Νεϊμάρ, Ντι Μαρία, Μπαμπέ κλπ. Μία ομάδα που μεσοεπιθετικά πετάει… φωτιές σε κάθε παιχνίδι. Όχι, ο Φλικ δεν πρόκειται να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού. Και ας εμπεριέχει μία μεγάλη δόση ρίσκου αυτή η απόφαση. Σε έναν τελικό Champions League μάλιστα, που διακυβεύονται τόσα πολλά.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Γερμανός τεχνικός:

«Ο τρόπος παιχνιδιού μας βασίζεται ξεκάθαρα στην πίεση ψηλά. Αυτό βέβαια έχει ως συνέπεια να μένουν κάποια ακάλυπτα κενά πίσω. Επίσης, γνωρίζουμε πόσο γρήγορη είναι η Παρί και ειδικά στην επίθεση και ότι θα κινδυνεύσουμε. Ωστόσο, ο τρόπος μας, μας έφτασε μέχρι εδώ και μας προσφέρει σιγουριά.

Εννοείται ότι Νεϊμάρ και Μπαπέ έχουν τρομερή ταχύτητα. Θα πρέπει επομένως, να είμαστε τρομερά προσεκτικοί, καθώς το τέμπο και η γρήγορη ροή του παιχνιδιού θα είναι πιο έντονα απ’ ό,τι στις προηγούμενες εμφανίσεις μας. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε πίσω να κλείσουμε χώρους και να περιμένουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ