Η μεγάλη ώρα έφτασε : Το Champions League επιστρέφει…

Η μεγάλη ώρα έφτασε : Το Champions League επιστρέφει…

Το Champions League αρχίζει εν μέσω πανδημίας και όλη η Ευρώπη βρίσκεται στο... πόδι για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Με έναν μήνα… καθυστέρηση, συγκριτικά με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα, αρχίζει απόψε η γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε διασυλλογικό επίπεδο, καθώς 32 ομάδες μπαίνουν στην «μάχη» του Champions League. Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει τα δεδομένα στη διοργάνωση από την περασμένη σεζόν και έτσι και η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι ιδιαίτερη υπό τη σκιά της πανδημίας

Το ελληνικό ενδιαφέρον στρέφεται στον 3ο όμιλο, όπου ο Ολυμπιακός, έχει σοβαρές ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Εάν θεωρηθεί ως δεδομένη, η πρόκριση της Μάντσεστερ Σίτι, οι νταμπλούχοι Ελλάδος, θα διεκδικήσουν το δεύτερο «εισιτήριο» με αντιπάλους την Πόρτο και την Μαρσέιγ, την οποία υποδέχονται στην πρεμιέρα του θεσμού την Τετάρτη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας, περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, με κορυφαία αυτήν την Παρί Σεν Ζερμέν με την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Παράλληλα, η Μπαρτσελόνα θα φιλοξενήσει την Φερεντσβάρος που επιστρέφει στους ομίλους μετά από 25 χρόνια, ενώ η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπάγερν Μονάχου θα υποδεχθεί την Ατλέτικο Μαδρίτης και η Λίβερπουλ θα φιλοξενηθεί από τον Αγιαξ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η UEFA έχει καταρτίσει ένα λεπτομερές υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο κατ’ αρχήν, επιτρέπει στις ομάδες να παίζουν ακόμα και στην περίπτωση που ορισμένα μέλη, βρεθούν «θετικά» στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τους κανόνες της UEFA, οι ομάδες ενδέχεται να χρειαστεί να χάσουν αγώνες στο Champions League, ιδίως εάν δεν ενημερώσουν και ενημερωθούν για τους περιορισμούς που επιβάλλονται από τις τοπικές αρχές, είτε ως γηπεδούχοι, είτε ως φιλοξενούμενοι.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Τρίτη 20 Οκτωβρίου

5ος Ομιλος (22:00)
Τσέλσι-Σεβίλη
Ρεν-Κράσνονταρ

6ος Ομιλος
19:55 Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Μπριζ
22:00 Λάτσιο-Ντόρτμουντ

7ος Ομιλος
19:55 Ντιναμό Κιέβου-Γιουβέντους
22:00 Μπαρτσελόνα-Φερεντσβάρος

8ος Ομιλος (22:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ
Λειψία-Μπασακσεχίρ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου

1ος Ομιλος
19:55 Σάλτσμπουργκ-Λοκομοτίβ Μόσχας
22:00 Μπάγερν Μονάχου-Ατλέτικο Μαδρίτης

2ος Ομιλος
19:55 Ρεάλ Μαδρίτης-Σαχτάρ Ντόνετσκ
22:00 Ιντερ-Γκλάντμπαχ

3ος Ομιλος (22:00)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μαρσέιγ
Μάντσεστερ Σίτι-Πόρτο

4ος Ομιλος (22:00)
Αγιαξ-Λίβερπουλ
Μίντιλαντ-Αταλάντα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ