Μέσι, Λίβερπουλ και στη… μέση ο Ολυμπιακός (vids)

Μέσι, Λίβερπουλ και στη… μέση ο Ολυμπιακός (vids)

Το timing που οι Ερυθρόλευκοι σερφάρουν στο κύμα της Σίτι. Και οι «ειδικές συνθήκες» του Ιτιχάντ

Η ψιλοκουβέντα για τον Λιονέλ Μέσι που σήμερα ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιστρέφει λέει η Σίτι στη διεκδίκηση του. Και είναι έτοιμη να του στρώσει κόκκινο χαλί. Ο στόχος είναι πλέον ο Γενάρης. Το deal του αιώνα εάν και εφόσον.

Και έπειτα η Λίβερπουλ: Το πιο σύγχρονο ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ. Οι δύο τους παίζουν το πρωτάθλημα σαν παρτίδα πινγκ πονγκ. Την Κυριακή τα λένε τετ α τετ. Οι «Πολίτες» έχουν προλάβει να χάσουν ήδη επτά βαθμούς στις πρώτες έξι αγωνιστικές. Είναι στο -5 από τους Reds του Γιούργκεν Κλοπ και το τελευταίο που θέλουν είναι να χάσουν από τόσο νωρίς επαφή με την κορυφή.

Ναι, δεν χρειάζεται πολύ σκέψη για να καταλάβει ο καθένας πως η Μάντσεστερ Σίτι χωρά στην ατζέντα της τον Ολυμπιακό επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Ο Πεπ παρά τα όσα είπε χθες στη συνέντευξη Τύπου ετοιμάζεται να πατήσει το κουμπί του rotation, αλλά τι κουμπί είναι αυτό άραγε όταν στο χορτάρι του Ιτιχάντ αναμένεται να εμφανιστούν κανονικά ο Ντε Μπρόινε, ο Στέρλινγκ,  ο Γκουντόγκαν.  Ρόστερ με χρηματιστηριακή αξία που υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Τέρας με… τριάντα κεφάλια. Δεν έχει σημασία ποιοι παίζουν, αλλά πως θα παίξουν. Αυτό και μόνο.

Κατήφορος

Στο «Ιτιχάντ» τα τελευταία δύο χρόνια η Σίτι έχει εννέα αναμετρήσεις Τσάμπιονς Λιγκ: Απολογισμός 8 νίκες και 1 ισοπαλία. Το απίθανο βεβαίως είναι άλλο. Ακριβώς 32 γκολ το ενεργητικό της. Σα να λέμε 3.5 ανά ματς. Στην Αταλάντα έβαλε 5, στη Σαχτάρ 6, στην Σάλκε 7. Φονική μηχανή για κάθε επισκέπτη που δεν θα προσαρμοστεί στις «ειδικές συνθήκες» και θα κάνει υπερφίαλες σκέψεις του στιλ «εμείς τη μπάλα μας». Διόλου τυχαίο ότι χθες ο Πέδρο Μαρτίνς επέμενε πως «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Πνευματικά δυνατοί. Και να δείξουμε υπομονή». Η αποψινή δοκιμασία για τον Ολυμπιακό έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πρέπει να είναι έτοιμος να υποφέρει για να υπηρετήσει το αγωνιστικό του σχέδιο.  Εκείνο που θα τον κρατήσει με συνέπεια πίσω από τη μπάλα, αλλά όχι αποκλειστικά στο αμυντικό του τρίτο. Εκείνο που δεν θα επιτρέψει στη Σίτι να μετατρέψει μια νύχτα Τσάμπιονς Λιγκ σε μια ακόμη παράσταση.

Το πρόγραμμα

Φυσικά ο Πορτογάλος δεν σχεδιάζει μια… ήπια ήττα. Μια τέλεια απόδραση ψάχνει. Αλλά αυτά στο ποδόσφαιρο είναι πάντα σχετικά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι πριν από λίγο δεν είχε πει την εντεκάδα ούτε στους ποδοσφαιριστές του. Προφανώς για να τους κρατήσει όλους στην πρίζα. Αντικειμενικά αν ο Ολυμπιακός στα διαδοχικά ματς με τους «Πολίτες» βρει έναν βαθμό θα πρέπει να νιώθει σούπερ-ικανοποιημένος. Αντικειμενικά βεβαίως αν δεν βρει κανέναν,  θα δώσει το δικαίωμα στον Πεπ να μην ασχοληθεί καν με τις δύο τελευταίες αναμετρήσεις του γκρουπ. Εκείνες που στέλνουν τη Σίτι στο «Ντραγκάο» (5η) και την Μάρσειγ (6η) στο «Ιτιχάντ». Είναι πολύ κακό το πρόγραμμα για τους Πειραιώτες από τη στιγμή που έλαχε σε εκείνους το «δύο ματς στη σειρά» με την αρμάδα του Πεπ. Αυτά όμως δεν τα παραγγέλνεις.

Με προίκα

Tην τελευταία διετία οι Ερυθρόλευκοι έχουν κάνει -τηρουμένων των αναλογιών του ελληνικού ποδοσφαίρου- κάποια σπουδαία πράγματα στην Αγγλία: Οι δύο προκρίσεις επί της Άρσεναλ και της Μπέρνλι, η απίστευτη εμφάνιση στο Λονδίνο με την Τότεναμ (4-2), ο τρόπος που αποκλείστηκαν τον Αύγουστο στο «Μολινό» από τη Γουλβς (μέσω μιας καταδικαστικής διαιτησίας). Όλα αποδείξεις ότι η κατά τεκμήριο κορυφαία ομάδα της χώρας είναι ικανή να σερφάρει στο κύμα του υψηλότερου επιπέδου. Εκείνο της Πρέμιερ Λιγκ.  Η Σίτι βεβαίως είναι –το- κάτι άλλο. Είναι ο αφρός της. Η δυσκολότερη αποστολή από όλες. Μέχρι την επόμενη.

Όταν

Όταν όμως πέρσι τέτοια εποχή έχεις κοιτάξει στα μάτια τη Μπάγερν. Όταν στο ρόστερ σου υπάρχουν πολυπειροι ποδοσφαιριστές σαν τον Ραφίνια, τον Βαλμπουενά και τον Εμβιλά που έχουν φάει τον υψηλότερο ανταγωνισμό με το κουτάλι. Όταν στην άμυνα σου είναι ο Σεμέδο που πρόσφατα άφησε στον πάγκο της εθνικής Πορτογαλίας τον Ντίας των 70 εκατ ευρώ (από τη Μπενφίκα στη Σίτι), τότε μπορείς να προσδοκάς ρεαλιστικά σε μια καλή ανταπόκριση στις συνθήκες. Και ότι προκύψει.

Η ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΤΟΥ ΙΤΙΧΑΝΤ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

7/11/18               Σίτι-Σαχτάρ Ντόνετσκ      6-0
12/12/18              Σίτι-Χοφενχάιμ                  2-1
12/3/19               Σίτι-Σάλκε                         7-0
17/4/19               Σίτι-Τότεναμ                      4-3
1/10/19                Σίτι-Ντιναμό Ζάγκρεμπ     2-0
22/10/19             Σίτι-Αταλάντα                   5-1
22/11/19              Σίτι-Σαχτάρ Ντόνετσκ      1-1
7/8/20                Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης           2-1
21/10/20             Σίτι-Πόρτο                        3-1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ