Ο Πεπ ετοιμάζει… 11 αλλαγές, ο Κονσεϊσάο ετοιμάζεται για κανονικό ματς στο Φάληρο

Ο Πεπ ετοιμάζει… 11 αλλαγές, ο Κονσεϊσάο ετοιμάζεται για κανονικό ματς στο Φάληρο

O Πεπ Γκουαρντιόλα δεν έκανε ούτε μία αλλαγή στο ματς με τη Φούλαμ το Σάββατο. Ο λόγος; Θα τις κάνει όλες σε εκείνο με τη Μαρσέιγ την Τετάρτη. Την ώρα που ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο έρχεται... εκνευρισμένος στο Φάληρο λόγω της εικόνας των παικτών του κόντρα στην Τοντέλα.

Δύο παιχνίδια την ίδια ώρα. Που για τους πρωτοπόρους δεν έχουν καμία σημασία. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι πρώτη στον όμιλο, η Πόρτο είναι δεύτερη. Δεν αλλάζει ό,τι κι αν συμβεί την τελευταία αγωνιστική. Για τους αντιπάλους τους όμως; Την ίδια ώρα που Βρετανοί και Πορτογάλοι θα σκέφτονται πιθανότατα τα ματς που έρχονται για τα εγχώρια πρωταθλήματα, ο Ολυμπιακός και η Μαρσέιγ θα δίνουν τελικούς.

Με ίδιο αποτέλεσμα και στα δύο ματς, ο Ολυμπιακός προκρίνεται σαν τρίτος στο Europa League. Όπως προκρίνεται αν εκείνος κερδίσει με… μισό – μηδέν. Ό,τι κι αν συμβεί την ίδια ώρα στο Μάντσεστερ. Και αυτό είναι που πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τετάρτης. Να μπει στο Καραϊσκάκη με στόχο μόνο τη νίκη απέναντι στην Πόρτο. Και για να το καταφέρει είναι βέβαιο πως θα μοχθήσει πολύ, αφού σε αντίθεση με όλα όσα σκέφτεται ο Πεπ Γκουαρντιόλα για το παιχνίδι της ομάδας του απέναντι στους Γάλλους, ο Σέρζιο Κονσεϊσάο ετοιμάζεται να παρατάξει την Πόρτο στο Φάληρο με στόχο να πάρει αποτέλεσμα.

Αυτό τουλάχιστον βγαίνει ως συμπέρασμα από τον πορτογαλικό Τύπο. Και ο λόγος που θα το κάνει αυτό; Ο εκνευρσιμός του από την νοοτροπία της ομάδας του στο σαββατιάτικο 4-3 απέναντι στην Τοντέλα. Εκνευρισμό τον οποίο δεν έκρυψε ο Κονσεϊσάο στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα.

«Με ρωτάτε αν υπήρχε έλλειψη συγκέντρωσης. Στο ποδόσφαιρο όλα παίζουν. Προσωπικά πιστεύω ότι η ταπεινοφροσύνη και ο σεβασμός είναι σημαντικά για να προχωρήσεις. Ως προς την συγκέντρωση, πάντοτε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι όχι μόνο στους αγώνες, αλλά και στις προπονήσεις», είπε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Πόρτο. Σε ένα ματς από το οποίο έβγαλε βασικούς παίκτες για να τους δώσει ανάσες. Έγιναν αλλαγή ο Σέρτζιο Ολιβέιρα, ο Μαρεγκά, ο Ντίαζ, ο Οτάβιο. Με τους Πορτογάλους να λένε πως το έκανε εν όψει Ολυμπιακού.

Την ίδια μέρα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος… γκρινιάζει για το γεγονός πως στην Premier League δεν ισχύουν οι πέντε αλλαγές αλλά οι τρεις, δεν έκανε καμία (!) αλλαγή απέναντι στη Φούλαμ. Οι έντεκα που ξεκίνησαν το ματς ήταν εκείνοι που τελείωσαν και το ματς, σε μια κίνηση που δεν μας έχει συνηθίσει ο Καταλανός. Και που στην Αγγλία σήκωσε μεγάλη κουβέντα, μιας και ο Πεπ δημόσια είχε… κράξει την ομοσπονδία που δεν εφαρμόζει τις πέντε αλλαγές, αλλά παραμένει στις τρεις.

Γιατί δεν έκανε καμία αλλαγή κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Φούλαμ; Διότι σκοπεύει να κάνει ακόμα και 11 αλλαγές στο παιχνίδι κόντρα στην Μαρσέιγ την Τετάρτη. Το αποκάλυψε, μάλιστα, ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε. «Ο λόγος που ήθελα να βγάλουν 90λεπτο όλοι όσοι ξεκίνησαν κόντρα στην Φούλαμ, ήταν επειδή οι περισσότεροι εξ αυτών θα πάρουν ανάσες την Τετάρτη και δεν θα παίξουν με την Μαρσέιγ. Αντιθέτως, θα αγωνιστούν όσοι ήταν στον πάγκο με την Φούλαμ κόντρα στην γαλλική ομάδα», ήταν η εξήγηση που έδωσε ο Γκουαρντιόλα.

Και συνέχισε λέγοντας πως ναι μεν σέβεται τον Ολυμπιακό, που περιμένει από εκείνους τη νίκη για να είναι σίγουρος, όμως υπάρχει το ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ που ακολουθεί το Σάββατο. Έκανε λόγο, πάντως, για κίνητρο καθώς πρόκειται για παιχνίδι Champions League.

«Στο Champions League βγήκαμε πρώτοι στον όμιλό μας, κάναμε τη δουλειά μας σωστά, αλλά έχουμε το κύρος και το κίνητρο για να παίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις κόντρα στην Μαρσέιγ. Είναι ένα σοβαρό ματς και συν τοις άλλοις θα πρέπει να σεβαστούμε τον ανταγωνισμό ανάμεσα σε Μαρσέιγ και Ολυμπιακό. Και οι Γάλλοι, αλλά και οι Έλληνες έχουν ως στόχο την πρόκριση στο Europa League».

Με λίγα λόγια; Η Σίτι θα παραταχθεί χωρίς τους Ζεσούς, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Μάχρεζ, Ρόδρι, Γκουντογκάν, Μεντί, Κανσέλο, Ντίας, ενώ σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ απέναντι στην Μαρσέιγ δεν θα δούμε ούτε τον Αγκουέρο, που θα επιστρέψει στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ