Ολυμπιακός… Αγγλίας (vids)

Ολυμπιακός… Αγγλίας (vids)

Για ακόμη μία φορά ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στην Ευρώπη, ομάδα από την Αγγλία... Μία χώρα που έχει γίνει συνήθεια στους ερυθρόλευκους, οι οποίοι έχουν βρει μπροστά τους ομάδα από το «Νησί», συνολικά 18 φορές!

Η κληρωτίδα δεν… πρωτοτύπησε και έστειλε τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίσει την Άρσεναλ στους «16» του Europa League. Ένα ζευγάρι που έχει συνηθίσει τα ραντεβού του στις διοργανώσεις της UEFA τα τελευταία χρόνια. Για την ακρίβεια, είναι η έκτη φορά (12 σε διπλά παιχνίδια) που ο Ολυμπιακός και η Άρσεναλ θα τεθούν αντιμέτωποι. Μέχρι στιγμής και οι δύο ομάδες μετράνε από πέντε νίκες, χωρίς καμία ισοπαλία, με πιο πρόσφατη αναμέτρηση, τον περσινό θρίαμβο των ερυθρόλευκων στο «Έμιρεϊτς»!

Για τον Ολυμπιακό ωστόσο δεν είναι μόνο η Άρσεναλ γνώριμη… αλλά γενικότερα όλο το «Νησί»… Μόλις πριν από μερικούς μήνες, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς αντιμετώπισε τη φετινή πρωτοπόρο της Premier League, Μάντσεστερ Σίτι για τους ομίλους του Champions League.

Συνολικά, οι Πειραιώτες έχουν αναμετρηθεί με ομάδες της Αγγλίας, 18 φορές μέχρι σήμερα. Σε 36 παιχνίδια απέναντι σε ομάδες της Αγγλίας, ο Ολυμπιακός μετράει 9 νίκες (7 εντός, 2 εκτός), 6 ισοπαλίες (5 εντός, 1 εκτός) και 21 ήττες (5 εντός, 15 εκτός).

Η αντάμωση με τους Λονδρέζους θα αποτελέσει τη 10η σε νοκ άουτ ενάντια σε αγγλική ομάδα για τους «ερυθρόλευκους». Η πρώτη φορά που η ομάδα του Πειραιά αντιμετώπισε σύλλογο της Αγγλίας, ήταν τη σεζόν σεζόν 1965/66 για τους «32» Κύπελλου Κυπελλούχων. Η Γουέστ Χαμ ήταν η αντίπαλος, με τα «σφυριά» να παίρνουν την πρόκριση, επικρατώντας με 4-0 στο Λονδίνο, ενώ ο επαναληπτικός στην Ελλάδα έλειξε ισόπαλος με 2-2.

Τη σεζόν 1972/73, ο Ολυμπιακός βρήκε μπροστά τους την Τότεναμ για τους «32» του UEFA, με τα σπιρούνια να επικρατούν με 4-0 στον πρώτο αγώνα και τους ερυθρόλευκους να κερδίζουν με 1-0 στο δεύτερο παιχνίδι.

Χρειάστηκαν να περάσουν 28 χρόνια για να βρει ξανά μπροστά του ομάδα από το «Νησί» ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν τη Λίβερπουλ στους «32» της ίδιας διοργάνωσης το 2000, με την ομάδα από το Μερσεϊσάιντ να παίρνει το εισιτήριο για τους «16», ενώ την επόμενη χρονιά ακολούθησαν τα παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους ομίλους του Champions League, με τους «κόκκινους διαβόλους» να κάνουν το 2/2.

Έναν χρόνο αργότερα, οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με την Γιουνάιτεντ να επικρατεί και στις δύο αναμετρήσεις, ενώ τη σεζόν 2004/05, ήταν η σειρά τη Λίβερπουλ. Της μελλοντικής πρωταθλήτριας Ευρώπης, της οποίας ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιβληθεί στην Ελλάδα με 1-0!

Επόμενο αγγλικό εμπόδιο για τους Πειραιώτες, η Νιουκάστλ, με τις «καρακάξες» να επικρατόυν και στα δύο παιχνίδια για τη φάση των «16» του UEFA. Το 2007/08, ήταν η σειρά της Τσέλσι να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό για τους «16» του Champions League. Οι «μπλε» πήραν την πρόκριση τελικά και μάλιστα εκείνη τη σεζόν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι και τον τελικό της Μόσχας, όπου ηττήθηκαν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τότε… ανέλαβε η Άρσεναλ. Από το 2009 μέχρι και την περασμένη χρονιά, οι «κανονιέρηδες» βρέθηκαν στον δρόμο των ερυθρόλευκων σε 5 διαφορετικές περιπτώσεις. Αρχικά τη σεζόν 2009/10 για τους ομίλους του Champions League με τις δύο ομάδες να παίρνουν από μία νίκη, ενώ δύο χρόνια αργότερα συναντήθηκαν και πάλι στους ομίλους, παίρνοντας ξανά από ένα τρίποντο. Το 2012 ο Ολυμπιακός επικράτησε της Άρσεναλ με 2-1 στο Καραϊσκάκη, ενώ στο «Έμιρεϊτς» ηττήθηκε με 3-1.

Τη σεζόν 2013/14 μπήκε μία… παύση, καθώς οι ερυθρόλευκοι κληρώθηκαν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους «16» του Champions League. Οι Πειραιώτες πήραν μία σπουδαία νίκη με 2-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ωστόσο η ποιότητα του Φαν Πέρσι έδωσε το εισιτήριο στους «κόκκινους διαβόλους» που επικράτησαν με 3-0 στον επαναληπτικό.

Το 2015 Ολυμπιακός και Άρσεναλ έδωσαν δύο νέα ραντεβού, με τους Πειραιώτες να παίρνουν εκείνη την τεράστια νίκη στο Λονδίνο με 3-2!

Επόμενη συνάντηση με ομάδα του «Νησιού» το καλοκαίρι του 2018 για τα πλέι οφ του Europa League, κόντρα στην Μπέρνλι. Νίκη στην Ελλάδα και ισοπαλία στην Αγγλία για τους ερυθρόλευκους που πήραν εύκολα την πρόκριση.

Έναν χρόνο μετά ακολούθησαν τα παιχνίδια με την Τότεναμ για τους ομίλους, όπου ο Ολυμπιακός έφερε μία ισοπαλία και μία ήττα στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, κατακτώντας ωστόσο την 3η θέση, η οποία τον οδήγησε και στην ιστορική και αξέχαστη πρόκριση με την Άρσεναλ στη φάση των «32» του Europa League…

Σειρά πήραν τα παιχνίδια με τη Γουλβς για τους «16» του θεσμού, όπου ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε την Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι, ενώ τα πιο πρόσφατα παιχνίδια του με αγγλική ομάδα, ήταν τα δύο με τη Μάντσεστερ Σίτι για τους φετινούς ομίλους του Champions League, με τους «πολίτες» να κάνουν το 2/2…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ