Ανρί : «Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μου έκαναν ήχους μαϊμούς» (vid)

Ανρί : «Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μου έκαναν ήχους μαϊμούς» (vid)

Ο Τιερί Ανρί θυμήθηκε το 2-2 του Παναθηναϊκού με την Άρσεναλ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με μία δυσάρεστη ανάμνηση.

H απόφαση του Τιερί Ανρί να απενεργοποιήσει τους λογαριασμούς του στα social media επειδή θεωρεί ότι είναι χώροι που εκδηλώνονται ρατσιστικές επιθέσεις, προκάλεσε μεγάλο θόρυβο στην Αγγλία.

Η εφημερίδα Daily Mail συνομίλησε με τον παλαίμαχο Γάλλο επιθετικό για την επιλογή του και αυτός θυμήθηκε την περίοδο που έπαιζε με την Άρσεναλ και είχε δεχτεί προσβολές εξαιτίας του χρώματος του.

Ο Ανρί θυμήθηκε και το 2-2 με τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για τους ομίλους του Champions League, στις 20 Οκτωβρίου του 2004, ισχυριζόμενος ότι κάποιοι οπαδοί τον προβόκαραν αναπαράγοντας ήχους μαϊμούς.

Ο Ανρί είχε πανηγυρίσει δηκτικά το γκολ που σκόραρε σε εκείνο το ματς και εξήγησε γιατί το έκανε και για την κριτική που άκουσε:

«Σκεφτόμουν όταν έφευγα από το Μεστάγια μετά από ένα ματς με τη Βαλένθια: έπρεπε να πω ότι δέχτηκα ρατσιστική επίθεση; Κάποιοι θα σκέφτονταν ότι το ανέφεραν επειδή χάσαμε. Αλήθεια, όμως;

Μετά σκόραρα ένα γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού στην Αθήνα και στάθηκα μπροστά από τους οπαδούς τους, με κατεβασμένους τους αγκώνες μου και με στωικό βλέμμα.

Μου έκαναν ήχους μαϊμούς όλη την ώρα. Δέχτηκα κριτική για τον πανηγυρισμό μου, παρότι εξήγησα γιατί επέλεξα αυτό τον τρόπο. Μετά από αυτό αναρωτήθηκα: δεν μπορεί αυτό να είναι σωστό».

Δείτε το γκολ και τον πανηγυρισμό του Ανρί στα highlights του παιχνιδιού:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ