Το Champions League έγινε υπόθεση γερμανική (vids)

Το Champions League έγινε υπόθεση γερμανική (vids)

Γιούργκεν Κλοπ, Χάνσι Φλικ και Τόμας Τούχελ μετατρέπουν την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του Champions League, σε μία δυναστεία Γερμανών προπονητών.

Το Champions League έφτασε για μία ακόμα φορά στο τέλος της σεζόν του, με την Τσέλσι να κερδίζει την μάχη για τον θρόνο της Ευρώπης, απέναντι στην ασταμάτητη αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

«Αρχιτέκτονας» αυτής της τεράστιας επιτυχίας των «μπλε» δεν ήταν άλλος από τον Τόμας Τούχελ, ο οποίος κατάφερε να κουβαλήσει το, βάρους 7,5 κιλών και ύψους 73.5 εκ., πολυπόθητο τρόπαιο του UEFA Champions League. Η τύχη δεν ήταν στο πλευρό του κατά την διάρκεια της περσινής μάχης Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου, αφού η επιθυμία να πανηγυρίσει – με τις πατερίτσες του – μία ιστορική νίκη της ομάδας του δεν έγινε ποτέ πράξη.

Όμως karma is a… (καταλάβατε τώρα, δεν χρειάζεται να το επεκτείνουμε) και ο Γερμανός τεχνικός πήρε μία ομάδα που μεσούσης της σεζόν όδευε προς τον περίγελο και την έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Το επίτευγμα του δεν ήταν μόνο προσωπικό, αφού έδωσε συνέχεια σε μία δυναστεία της τελευταίας τριετίας, που μετατρέπει την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε υπόθεση της πατρίδας του.

Την αρχή έκανε ο Γιούργκεν Κλοπ (2019),  ο οποίος αποφάσισε να βάλει τέλος στο σερί κατακτήσεων του Ζινεντίν Ζιντάν (2016-18), παίρνοντας στα χέρια του την, ηλικίας 54 ετών, κούπα του UEFA Champions League. Μάλιστα, οι εορτασμοί του προπονητή των ρέντς είχαν μία πιο γλυκιά νότα, αφού ο ίδιος  είχε χάσει από τον Γάλλο τεχνικό ένα χρόνο πριν. Για όσους θυμούνται, δε, ο αγγλικός σύλλογος δεν είχε κάνει καλή αρχή στους ομίλους και τελικώς πέρασε στους «16» λόγω της διαφοράς (στις μεταξύ τους αναμετρήσεις) με την Νάπολι.

 

Ακολούθησε ο Χάνσι Φλικ και η καταπληκτική χρονιά της Μπάγερν Μονάχου, με το ιστορικό του Γερμανού κόουτς να γράφει στην αρχή του «Ολυμπιακός». Ο 56χρονος αντικατέστησε τον Νίκο Κόβατς στον πάγκο τον Βαυαρών, έχοντας το «βάρος» των «ερυθρόλευκων» και της Ντόρτμουντ στην πλάτη του (μία και έπρεπε να αντιμετωπίσει και τους δύο σε διάστημα τριών ημερών). Το 2-0 κόντρα στους παίκτες του Μαρτίνς σε συνδυασμό με την τεσσάρα απέναντι στην μεγάλη αντίπαλο, κατάφερε να του χαρίσει την εμπιστοσύνη της ομάδας. Που οδήγησε αυτό; Σε ένα σερί 8 αγώνων και εν τέλει στην κορυφή της Ευρώπης για την περασμένη χρονιά (2020).

Και τέλος φτάνουμε στον συμπαθέστατο, για πολλούς, Τόμας Τούχελ. Toν άνθρωπο που παρέλαβε μία ομάδα της 9ης θέσης στην Premier League και την πήγε στην 4η. Χωρίς, δε, να αποπροσανατολιστεί καθόλου από τον στόχο του Champions League. Αψηφώντας τα εμπόδια τριών κλαμπ της Ιβηρικής (Ατλέτικο Μαδρίτης, Πόρτο και Ρεάλ Μαδρίτης με την σειρά), έφτασε ως αουτσάιντερ στον μεγάλο χθεσινό τελικό. Όμως ένας Χάβερτζ ήταν αρκετός για να χαρίσει το πρώτο προσωπικό τρόπαιο του προπονητή του και τρίτο διαδοχικό για τεχνικό από την Γερμανία.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ