Χασάν-Βαλμπουενα: Πρόκληση για παλιοσειρές…  

Χασάν-Βαλμπουενα: Πρόκληση για παλιοσειρές…  

Δεν ήταν προγραμματισμένο. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα όμως, οι παλιοσειρές σε «δημιουργία» και «γκολ» πρέπει να κάνουν ένα βήμα εμπρός. Ο Ματιέ Βαλμπουενά και ο Αχμέντ Χασάν  

Η μεθοδολογία του Πέδρο Μαρτίνς τόσο συγκεκριμένη, που απαγόρευσε εξ αρχής δεύτερες σκέψεις.

Αυτή η εξάδα φιλικών επί Αυστριακού εδάφους είχε μόνο έναν σκοπό. Να αρχίσει το ρόστερ της ομάδας να βάζει στα πόδια του ποδοσφαιρικό χρόνο. Να πατά το χορτάρι για 45΄, 60΄, 90΄.  Τίποτα παραπάνω. Ούτε νίκες, ούτε σκορ, ούτε σχηματισμοί και τακτικές.

Αυτά είναι για το επόμενο τεύχος.

Λογαριασμοί που υποχρεωτικά θα τρέξουν στο Ρέντη στο τελευταίο κομμάτι προετοιμασίας πριν την είσοδο στους προκριματικούς. Μοναδικό δικαίωμα παρατήρησης; Στο φιλικό με την Γαλατά Σαράι που λογικά θα αποτελέσει πρόβα τζενεράλε.

Ούτε βιασύνες λοιπόν. Ούτε μεγάλα λόγια για όσα προέκυψαν από το «πακέτο» των αναμετρήσεων στις Άλπεις. Η τελική εικόνα του Ολυμπιακού είναι πολύ πιο μακριά από ότι φαντάζονται οι περισσότεροι.

Μια επισήμανση μόνο έχει πραγματική σημασία για όσα έγιναν τα τελευταία 24ώρα: Η (καλή) κατάσταση που δείχνουν να βρίσκονται από νωρίς ο Ματιέ Βαλμπουενά και ο Αχμέντ Χασάν. Δύο ποδοσφαιριστές που έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο σε όσα θα συμβούν όταν οι Πειραιώτες θα βγουν στο μονοπάτι για τους ομίλους του champions league.

Δεν ήταν αυτό το αρχικό σενάριο. Μοιάζει να επιβάλλεται όμως τα νέα δεδομένα.

Ο Γάλλος όπως το ΄19 θα πρέπει να μπει στα παπούτσια του Κώστα Φορτούνη. Να γίνει το βασικό συστατικό «δημιουργίας». Η ομάδα τον έχει ανάγκη σε αυτή τη συγκυρία. Το πληθωρικό παιχνίδι του, τα «στημένα», την ικανότητα του να βλέπει στο γήπεδο αυτό που δεν βλέπουν άλλοι.

Και ο Αιγύπτιος θα πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί το 4ο πρόσωπο στην επιθετική τριάδα του Ολυμπιακού. Το ήξερε εξ αρχής, μιας και ο Τικίνιο Σοάρες κουβαλούσε την τιμωρία των 3 αγωνιστικών. Το κατάλαβε ακόμη καλύτερα μετά τον τραυματισμό του Βραζιλιάνου. Θα είναι «κλειδί» η επαφή του με το γκολ. Η προσαρμογή του σε σενάρια 4-4-2 πλάι στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Τα εμπόδια στους προκριματικούς δεν είναι τόσο χαμηλά όσο «διαβάζονται» στην πρώτη τους ανάγνωση. Θα φέρουν όμως τους Πειραιώτες σε ένα μοτίβο ποδοσφαίρου με μεγάλες κατοχές, και την υποχρέωση να βρουν τις σωστές επιλογές στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου.

Ο Βαλμπουενά των 31 ασίστ και 11 γκολ (79 συμ) και ο Χασάν των 38 γκολ και 7 ασίστ (90 συμ) είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κληθούν να γίνουν παράγοντες «πρόκρισης» στους ομίλους για τον Ολυμπιακό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και το παρελθόν του στις καλοκαιρινές περιπέτειες των προκριματικών είναι βιβλίο ανοιχτό. Ποντάρει μόνο σε… παρόντες. Σε εκείνους που ακολουθούν ολόκληρο το πρόγραμμα της προετοιμασίας ή τέλος πάντων το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδικασίας.

Αυτή τη στιγμή το μόνο νέο πρόσωπο που προφανώς έχει εξασφαλισμένο ρόλο από νωρίς είναι ο Πιέρ Κούντε. Ίσως και ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς μιας και το rotation των στόπερ είναι ακόμη παράξενο (με τον Μπα και τον Σισέ να μην έχουν ενταχθεί για διαφορετικούς λόγους στην προετοιμασία).

Ενδεχόμενο τρίτο πρόσωπο να προκύψει μόνο στην περίπτωση πώλησης του Ζοσέ Σα, ο οποίος προς το παρόν είναι στη θέση του. Όπως και ο Ρούμπεν Σεμέδο. Όπως και ο Μαντί Καμαρά.

Την υποχρέωση της πρόκρισης θα την αναλάβουν –σε πρώτη φάση- οι παλιοί. Έστω και αν από τη Δευτέρα αναμένεται να υπάρξουν μια σειρά από σοβαρές εξελίξεις σε όλα τα μεταγραφικά μέτωπα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ