Ρόμα – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-0

Ρόμα – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-0

Με τον Έντιν Τζέκο χρυσό σκόρερ, η Ρόμα νίκησε 1-0 την Σαχτάρ Ντόνετσκ και με συνολικό σκορ 2-2, οι τζιαλορόσι πήραν και αυτοί το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League.

Η Ρόμα φιλοξένησε τη Σαχτάρ στο Ολίμπικο στη ρεβάνς της ήττας της στην Ουκρανία με 2-1. Οι Ρωμαίοι είχαν την πίεση του αποτελέσματος μπροστά στο κοινό τους και ήθελαν ένα γκολ για να πάρουν την πρόκριση.

Αυτή η πίεση οδήγησε σε άγχος και νευρικότητα τους παίκτες του Ντι Φραντζέσκο, με αποτέλεσμα η Σαχτάρ να μπει καλύτερα στην αναμέτρηση και να έχει δύο μεγάλες ευκαιρίες με… παραλίγο αυτογκόλ του Φλορένσι στο 10’ και σουτ σε τετ α τετ του Μπερνάρντ που εκμεταλλεύτηκε την γκάφα του Φάσιο στο 33’, αλλά αστόχησε προ του Άλισον. Η Ρόμα… μαγκωμένη, είχε ένα πεντάλεπτο πίεσης (20’-25’), αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει με το 0-0 να είναι το σκορ ημιχρόνου και τη Σαχτάρ να έχει ελαφριά υπεροχή, διαχειριζόμενη το υπέρ της 2-1 του πρώτου αγώνα.

Στο δεύτερο μέρος όμως η Ρόμα μπήκε με πολλά γκάζια και έδειξε από νωρίς πως θα διεκδικήσει με αξιώσεις το γκολ. Γκολ το οποίο ήρθε από τον Έντιν Τζέκο πολύ νωρίς στο ματς. Μόλις στο 52’ ο Βόσνιος στράικερ κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας των Ουκρανών, ο Στρούτμαν τον σημάδεψε με κάθετη ακριβείας από τον χώρο του κέντρου και το 1-0 στο τετ α τετ προ του Πιατόφ, ήταν γεγονός.

Από εκεί και πέρα η Σαχτάρ φάνηκε να… λύγισε καθώς δεν κατάφερε να απειλήσει σοβαρά την εστία του Άλισον και να βάλει τον φόβο στο μυαλό των Ρωμαίων. Ήρθε και η αποβολή του Όρντετς στο 79’ που κέρδισε ο πολύ κινητικός σήμερα Τζέκο και… έδεσε το γλυκό.

Τα τελευταία 10’ πέρασαν χωρίς κάποια φάση, αλλά το ματς λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα, όταν ο Φερέιρα χτύπησε ball boy και απειλήθηκε γενική σύρραξη, αλλά η παρέμβαση των πιο ψύχραιμων ήταν καθοριστική. Τελικό σκορ 1-0 υπέρ της Ρόμα, με τον Μανωλά και την παρέα του να πανηγυρίζει την πρόκριση στη φάση των 8 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις

Ρόμα (Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Κολάροφ, Φάτσιο, Μανωλάς, Φλορέντσι, Ντε Ρόσι, Ναϊνγκολάν, Στρόουτμαν, Εντέρ (65’ Γκέρσον), Περότι, Τζέκο (89’ Ελ Σαραουΐ)

Σαχτάρ (Φονσέκα): Πιατόφ, Ισμαΐλι, Ρακίτσκι, Όρντετς, Μπούτκο, Στεπανένκο (74’ Άλαν), Φρεντ, Τάισον, Μάρλος (82’ Ντεντίνιο), Μπερνάρντ, Φερέιρα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ