Ο Έμερι απειλεί την «Μεγάλη Κυρία»

Ο Έμερι απειλεί την «Μεγάλη Κυρία»

Η Βιγιαρεάλ υποδέχεται τη Γιουβέντους των πολλών απουσιών στο Μαδριγάλ για τους «16» του Champions League.

H κάτοχος του Europa League, Βιγιαρεάλ, υποδέχεται τη Γιουβέντους (22:00) στο Ελ Μαδριγάλ για τη νοκ άουτ φάση των «16» του Champions League.

Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση για τις δύο ομάδες για την φάση των «16», ενώ ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στις 16 Μαρτίου στο Τορίνο. Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ και μια ομάδα για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση θα μετρήσει ο συνολικός αριθμός τερμάτων που έχει πετύχει.

Οι δύο ομάδες θα τεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπες σε κάποια επίσημη ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ οι δυο τους έχουν δώσει μόνο ένα φιλικό παιχνίδι το μακρινό 2009 όπου η Βιγιαρεάλ τότε είχε επικρατήσει της Γιουβέντους με σκορ 4-1. Η «Μεγάλη Κυρία» έχει αγωνιστεί συνολικά 30 φορές με ισπανικές ομάδες και η αλήθεια είναι πως δεν τα έχει πάει και τόσο καλά, καθώς μετρά συνολικά 7 νίκες, 7 ισοπαλίες και 16 ήττες. Βέβαια στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις επί ισπανικού εδάφους κατάφερε να φύγει νικήτρια κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια και Μπαρτσελόνα.

Από την άλλη πλευρά το «κίτρινο υποβρύχιο» έχει υποδεχθεί στην έδρα 11 φορές ιταλικές ομάδες και τα έχει πάει αρκετά καλά, καθώς μετρά 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Φέτος η ομάδα του Ουνάι Εμερι, αναζητά την πρόκριση της στην επόμενη φάση για τρίτη φορά στην ιστορία της. Η πρώτη ήταν απέναντι στην Ρέιντζερς την σεζόν 2005-2006, ενώ η δεύτερη φορά ήταν την σεζόν 2008-2009 κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η Γιουβέντους ταξίδεψε στην Ισπανία με αρκετές απουσίες, καθώς ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των  Κιελίνι, Κιέζα και Μπερναρντέσκι που είναι τραυματίες εδώ και μέρες. Ακόμα δεν θα έχει στην διάθεση τους Ρουγκάνι και Ντιμπάλα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει στην βασική ενδεκάδα το νέο αστέρι της ομάδας Ντούσαν Βλάχοβιτς, από τον οποίο περιμένουν πολλά οι Ιταλοί εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Aντίθετα ο Ουνάι Εμερι, δεν θα έχει στην διάθεση του τον επιθετικό της ομάδας Ζεράρ Μορένο και σίγουρα αποτελεί την πιο σημαντική απουσία εν όψει της σημερινής αναμέτρησης. Βέβαια εκτός από τον Ισπανό επιθετικό εκτός αποστολής θα είναι και οι Ρουμπέν Πένια και Κοκλέν, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του αμυντικού μέσου Ετιέν Καπού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ