Τα… φώτα στην «μπλε» μεριά του Λονδίνου (vids)

Τα… φώτα στην «μπλε» μεριά του Λονδίνου (vids)

Τιτανομαχία στο Λονδίνο, με την Τσέλσι να υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Την έκπληξη του θεσμού, Βιγιαρεάλ, αντιμετωπίζει στο Estadio de la Cerámica η Μπάγερν Μονάχου στο δρόμο για τα ημιτελικά του Champions League.

Το δεύτερο… πιάτο του Champions League είναι προγραμματισμένο για απόψε, με τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού πλανήτη να είναι στραμμένα στο Λονδίνο.

Η Τσέλσι φιλοξενεί στο Stamford Bridge τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην πρώτη μάχη των δυο ομάδων για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Πολλά και διάφορα τα προβλήματα στους «μπλε» το τελευταίο διάστημα μετά και την επεισοδιακή αποχώρηση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι κυρώσεις από την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, οδήγησαν τον 55χρονο ολιγάρχη στην πόρτα της εξόδου από το Λονδίνο.

Η αρμάδα του Τόμας Τούχελ προσπαθεί να βρει τα πατήματά της, ενώ νωπές είναι ακόμα οι μνήμες και από το κάζο του Σαββάτου. Η Μπρέντφορντ του Κρίστιαν Έρικσεν έστησε ανεπανάληπτο πάρτι (1-4) στο Stamford Bridge, επαναφέροντας την εσωστρέφεια στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Στον προηγούμενη γύρο, η Τσέλσι απέκλεισε εύκολα τη Λιλ και κόντρα στους Μαδριλένους θέλει να αποδείξει πως μπορεί να διατηρήσει τα σκήπτρα στην Ευρώπη.

«Κέρδισαν τρεις φορές στη σειρά μία διοργάνωση που είναι απίστευτα δύσκολη να κερδίσεις. Είναι φυσιολογικό να αλλάζουν τα πράγματα κάθε φορά, και αυτό τους συνέβη, αλλά είναι απολύτως απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι ομάδες με τέτοια εμπειρία, τέτοιο ένστικτο και τέτοια ποιότητα, ξέρουν πώς να παράγουν ειδικές παραστάσεις για ειδικές καταστάσεις, αλλά και για εμάς θα είναι μια μάλλον ιδιαίτερη περίσταση. Έχουμε πράγματα να αποδείξουμε, θέλουμε να αποδείξουμε πράγματα στους εαυτούς μας, αυτός είναι ο στόχος», δήλωσε ο Τόμας Τούχελ.

Από την άλλη, η Ρεάλ πηγαίνει στο Νησί με… αέρα μετά και το διπλό τίτλου στο Βίγκο επί της Θέλτα. Η «βασίλισσα» οδεύει προς την κατάκτηση της La Liga και θέλει να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών και στο Champions League.

Ο Κάρλο Αντσελότι δε θα μπορεί να καθοδηγήσει τους παίκτες του κόντρα στο Λονδίνο, με τον Ιταλό τεχνικό να έχει «χτυπηθεί» από τον κορωνοϊό. Ο γιος του, Ντάβιντε, θα βρίσκεται στην άκρη του πάγκου με τη διαφορά ότι δε θα μπορεί να δίνει οδηγίες! Ο 32χρονος είναι κάτοχος του UEFA A (και μάλιστα με τον καλύτερο βαθμό στην τάξη του), όμως όχι του UEFA Pro που απαιτείται για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Με ανεπανάληπτο τρόπο και με τον Καρίμ Μπενζεμά (8 γκολ στην εφετινή διοργάνωση) να… οργιάζει, οι «Μερένχες» έστειλαν πίσω στο Παρίσι την παρέα των Μέσι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ, δείχνοντας τα «δόντια» τους σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, η Μπάγερν του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι φιλοξενείται από τη Βιγιαρεάλ στο Estadio de la Cerámica. Οι πρωτοπόροι του γερμανικού πρωταθλήματος έσπειραν το φόβο και τον τρόμο στον προηγούμενο γύρο. Επτάρα με συνοπτικές διαδικασίες στην… άτυχη Σάλτσμπουργκ και «μήνυμα» προς τους υπόλοιπους διεκδικητές της κούπας με τα μεγάλα αυτιά. Οι Βαυαροί πάντα θα είναι μέσα στο φαβορί και φροντίζουν να το δείχνουν με τον ξεχωριστό τρόπο τους.

Ο Πολωνός killer τα «σπάει» και στο εφετινό Champions League, οδηγώντας την κούρσα στον πίνακα των σκόρερ με 12 γκολ (2ος ο αποκλεισμένος Χάλερ με 11).

«Το κλειδί δεν είναι ο έλεγχος της μπάλας, αλλά η αλλαγή του ρυθμού», τόνισε για το αποψινό ματς ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να ξεγράφει την Βιγιαρεάλ. Την ομάδα που διέσυρε τη Γιουβέντους του Ντούσαν Βλάχοβιτς στο Τορίνο. Με τον Ουνάι Έμερι στην άκρη του πάγκου, τα «κίτρινα υποβρύχια» ονειρεύονται ξανά. Αλλωστε, μην ξεχνάμε πως πέρυσι έριξαν στο καναβάτσο τη Γιουνάιτεντ, κατακτώντας το Europa League. Η καλοκουρδισμένη μηχανή του Έμερι έχει άλλο ένα ραντεβού με την ιστορία κόντρα στην αρμάδα του Νάγκελσμαν.

Δύο ματς… φωτιά στο Champions League. Δυο ματς όπου όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η βραδιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ