H Βιγιαρεάλ «τρελαίνει» την Ευρώπη και συνεχίζει να ονειρεύεται (Vids)

H Βιγιαρεάλ «τρελαίνει» την Ευρώπη και συνεχίζει να ονειρεύεται (Vids)

Η Βιγιαρεάλ είναι η ευχάριστη έκπληξη του φετινού Champions League και μετά τη νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου με 1-0 συνεχίζει να ονειρεύεται.

Η Βιγιαρεάλ είναι μια ομάδα που δεν σταματά να εκπλήσσει τον ποδοσφαιρικό κόσμο με τα κατορθώματα της όλα αυτά τα χρόνια και μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Μπάγερν Μονάχου για τα προημιτελικά του Champions League δικαιωματικά της αξίζει να ονειρεύεται για κάτι μεγάλο και την φετινή σεζόν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σίγουρα στην μονομαχία με την Μπάγερν Μονάχου τα «κίτρινα υποβρύχια» είναι το αουτσάιντερ αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που γίνεται η έκπληξη και για αυτό άλλωστε το Champions League είναι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το 1-0 σίγουρα δίνει ένα μικρό προβάδισμα στη Βιγιαρεάλ, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τους Βαυαρούς, ωστόσο μετά την κατάργηση του εκτός έδρας γκολ μπορούν να συμβούν τα πάντα. Μάλιστα η Βιγιαρεάλ εκτός από το σπουδαίο αποτέλεσμα που πήρε κατάφερε σπάσει και ένα ρεκόρ της Μπάγερν, καθώς οι Βαυαροί παρέμεναν αήττητοι για 22 εκτός έδρας αγώνες με 17 νίκες και 5 ισοπαλίες.

Η Βιγιαρεάλ και τη φετινή χρονιά συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι, καθώς κατάφερε να κατακτήσει το Europa League κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να κατακτήσει το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο, όντας για μια ακόμη φορά το αουτσάιντερ σε αυτή την υπόθεση και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στον αρχιτέκτονα του πάγκου της, τον Ουνάι Έμερι, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει πως πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους Ευρωπαίους προπονητές που ξέρει να διαβάζει τέλεια τον αντίπαλο και να τον «χτυπά» την κατάλληλη στιγμή.

Την φετινή σεζόν στο Champions League στους ομίλους η πρωταθλήτρια του Europa League κληρώθηκε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου είχαμε μια επανάληψη του περσινού τελικού, με την Αταλάντα και την Γιουνγκ Μπόις. Με απολογισμό 3 νίκες 1 ισοπαλία και 2 ήττες προκρίθηκε στην βάση των «16» του Champions League ως δεύτερη συγκεντρώνοντας 10 βαθμούς, έναν λιγότερο από την Γιουνάιτεντ που κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο.

Επόμενο «θύμα» της Βιγιαρεάλ στην φάση των «16» του Champions Leaue ήταν η Γιουβέντους. Σίγουρα μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Ισπανία, ούτε πιο αισιόδοξος φίλος των «κίτρινων υποβρυχίων» δεν περίμενε τι εξέλιξη θα είχε η αναμέτρηση στο Τορίνο. Ο Έμερι έστησε υποδειγματικά την ομάδα στον αγωνιστικό και η Γιουβέντους ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να απειλήσει εύκολα την εστία του Ρούλι. Έτσι ότι δεν κατάφερε η «Μεγάλη Κυρία» το πέτυχε η Βιγιαρεάλ μέσα σε σχεδόν ένα τέταρτο πέτυχε 3 γκολ στέλνοντας τη Γιουβέντους «σπίτι» της και πήρε μια εμφατική πρόκριση. Πλέον κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου πήρε ένα μικρό προβάδισμα, ωστόσο είναι όλα ανοιχτά για την πρόκριση και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δώσει μια σκληρή μάχη για την πρόκριση της στα ημιτελικά του Champions League.

H φετινή πορεία της Βιγιαρεάλ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης έχει ένα όνομα, αυτό του Αρνάουτ Ντανζούμα που είναι ασταμάτητος. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολλανδός επιθετικός την περσινή χρονιά αγωνιζόταν στην Championship με τη φανέλα της Μπόρνμουθ και τώρα δεν σταματά να σκοράρει στο Champions League. Σε 9 φετινά παιχνίδια στη διοργάνωση, ο Αρνάουτ Ντανζούμα έχει καταφέρει να σκοράρει 6 φορές με τη φανέλα του «κίτρινου υποβρυχίου» και να γίνει πλέον ο κορυφαίος σκόρερ του συλλόγου στην ιστορία της παρουσίας του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ