Γάλλος Θεός με 8 γράμματα (pics)

Γάλλος Θεός με 8 γράμματα (pics)

Καρίμ Μπενζεμά. Ενα όνομα, πολλές ιστορίες. Ο Γάλλος επιθετικός κάνει... παπάδες την εφετινή σεζόν, με την Τσέλσι να είναι το τελευταίο του «θύμα». Ο 34χρονος είναι ασταμάτητος και οδηγεί εκ του ασφαλούς τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Απίθανος, φοβερός, τρομερός. Είναι μόνο μερικά επίθετα για να περιγράψει κανείς τον Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος έχει κέφια την εφετινή σεζόν. Διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του και έχει βαλθεί να τρελάνει ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Παίρνει και μια μικρή… εκδίκηση από όλους αυτούς που κατά καιρούς τον έχουν αμφισβητήσει έντονα. «Είναι σαν το κρασί, γίνεται όλο και καλύτερος κάθε μέρα. Είναι ο ηγέτης στην ομάδα και νομίζω ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά», δήλωσε ο Κάρλο Αντσελότι για τον πολύπειρο επιθετικό. Του έβγαλε το… καπέλο και με το δίκιο του.

Ο Μπενζεμά φρόντισε χθες να προσφέρει άλλη μια μοναδική παράσταση. Αυτή τη φορά, το show, έλαβε χώρα στην «μπλε» μεριά του Λονδίνου. Ο Γάλλος επιθετικός πήρε από το χεράκι τη Ρεάλ Μαδρίτης και την οδήγησε σε μια νίκη που ισοδυναμεί με μισή πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Ο 34χρονος φορ έκανε τη δουλειά του, πληγώνοντας τρεις φορές τον Μεντί. Δυο με το κεφάλι και μια με το «φαρμακερό» του πόδι. Τρεις κανονιές και η «βασίλισσα» αγκαλιά με τους «4» της διοργάνωσης. Εύκολα και απλά, ο Μπενζεμά απέδειξε για ακόμη μια φορά πως είναι ο ηγέτης της Ρεάλ. Και δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως οι οπαδοί των Μαδριλένων έχουν αρχίσει να ξεχνούν οριστικά τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μετά την Παρί Σεν Ζερμέν των Μέσι, Νεϊμάρ, Εμπαπέ, ο τρομερός και φοβερός Γάλλος έκανε… σμπαράλια και την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ήταν ένα μήνυμα επιβεβαίωσης για την απίθανη σεζόν που διανύει. Δεύτερο σερί χατ τρικ και ο πρώτος που το καταφέρνει μετά τον Κριστιάνο. Οι άλλοι δυο που έχουν σημειωμένο το όνομά τους σε αυτήν την ξεχωριστή κατηγορία, είναι ο Λιονέλ Μέσι και ο Λουίς Αντριάνο (Σαχτάρ).

«Είναι ο απόλυτος επιθετικός, μου θυμίζει τον ντι Στέφανο. Είναι καθοριστικός για την Ρεάλ, σκοράρει υπέροχα γκολ και είναι ηγέτης πάνω στο χορτάρι», τόνισε ο Φάμπιο Καπέλο στο Sky Italia για τον Καρίμ Μπενζεμά. Ακόμη ένας που του προσδίδει το ρόλο του ηγέτη στους Μαδριλένους.

Ο Γάλλος είναι ο φόβος και ο τρόμος των αντίπαλων αμυντικών και με το χθεσινό του πάρτι στο Stamford Bridge, έγινε μόλις ο 4ος παίκτης που φτάνει τα 80+ γκολ στο Champions League.

Ακόμα και η Equipe που φημίζεται για την… αυστηρότητά της, έβγαλε το καπέλο στον Καρίμ Μπενζεμά. Το γαλλικό μέσο βαθμολόγησε με 9/10 τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης για τα όργια στο Λονδίνο και το ματς με την Τσέλσι.

Αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν πιστέψει πως δεν… κάνει πλέον για το πιο υψηλό επίπεδο. Ωστόσο, βαδίζοντας προς το 34ο έτος της ηλικίας του, ο χαρισματικός επιθετικός συνεχίζει να κλείνει στόματα με τις εμφανίσεις του. Μια ματιά στα φετινά στατιστικά του αρκεί. Πρώτος σκόρερ και… σερβιτόρος στη La Liga, δεύτερος πίσω από τον Λεβαντόφσκι στο Champions League. Ο Μπενζεμά είναι on fire και αναζητείται αυτός που θα τον… φρενάρει.

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης υποκλίνεται στο μεγαλείο του Καρίμ, με το ένα αποθεωτικό σχόλιο να διαδέχεται το άλλο. O εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων στην ιστορία της Ρεάλ, ο Ίκερ Κασίγιας τον χαρακτήρισε σούπερ ήρωα! «Ο Καρίμ είναι ο Spiderman. Και ο Wolverine. Είναι ο καλύτερος σου φίλος, είναι η γιαγιά σου, είναι ο πρόεδρος των ΗΠΆ. Είναι τα πάντα».

Ο Μπενζεμά δείχνει ασταμάτητος και οδηγεί τη Ρεάλ στη γη της Επαγγελίας. Ο 34χρονος είναι ο killer που θα ήθελε ο κάθε προπονητής. Ο παίκτης που θα πάρει στις πλάτες του μια ομάδα και θα τη βγάλει από τη δύσκολη θέση. Ο άσος των Μαδριλένων σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο και άπαντες ανυπομονούν για τη συνέχεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ