«Ωραίος παίκτης και ωραίο παιδί, ε;»: Ποιος είναι ο Ντάργουιν Νούνιεζ που ανάγκασε τον Κλοπ να του υποκλιθεί (pics, vids)

«Ωραίος παίκτης και ωραίο παιδί, ε;»: Ποιος είναι ο Ντάργουιν Νούνιεζ που ανάγκασε τον Κλοπ να του υποκλιθεί (pics, vids)

Δύο γκολ απέναντι στην Μπαρτσελόνα, άλλα τόσα κόντρα στη Λίβερπουλ, ένα στην Μπάγερν και ακόμα ένα με τον Άγιαξ. Το όνομα του; Ντάργουιν Νούνιεζ. Ο Ουρουγουανός επιθετικός φώναξε «παρών» σε άλλο ένα ευρωπαϊκό ραντεβού και η Μπενφίκα έχει ήδη ξεκινήσει να τρίβει τα χέρια της εν όψει του καλοκαιριού...

«Ωραίος παίκτης και ωραίο παιδί, ε; Αν έχει την υγεία του θα έχει μια μεγάλη καριέρα», είχε δηλώσει πριν από μερικά 24ωρα, στη συνέντευξη Τύπου για τη δεύτερη αναμέτρηση με την Μπενφίκα στο πλαίσιο της φάσης των «8» του Champions League.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός τον έβγαλε -για κακή του τύχη- «ασπροπρόσωπο» λίγες ώρες μετά στο «Άνφιλντ». Παρότι τελικά δεν του χάλασε τα σχέδια, ο Νούνιεζ σκόραρε απέναντι στη Λίβερπουλ του Κλοπ και στο «Άνφιλντ» και έδειξε ξανά πως πρόκειται για μια ξεχωριστή περίπτωση επιθετικού.

Δεν ήταν ωστόσο μόνο η Λίβερπουλ που έμαθε τι… εστί Νούνιεζ. Μέσα στη φετινή σεζόν, ο 22χρονος επιθετικός έχει καταφέρει να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα συνολικά 30 φορές σε πρωτάθλημα και Champions League, έχοντας αγωνιστεί βασικός σε 26 αναμετρήσεις!

Κανένας άλλος U23 ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη δεν έχει σκοράρει όσες φορές το έχει κάνει φέτος ο Νούνιεζ με τη φανέλα της Μπενφίκα.

Μάλιστα, παρότι οι «αετοί» είπαν «αντίο» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ο Νούνιεζ θα θυμάται για πάντα αυτή τη σεζόν. Και λόγω της φοβερής του κατάστασης, αλλά και λόγω της ιστορικής του επίδοσης στο Champions League, καθώς κατάφερε να γράψει το όνομα του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία της πορτογαλικής ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής ever που έχει σκοράρει με τη φανέλα της Μπενφίκα έξι φορές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, σε μια μόλις σεζόν, ξεπερνώντας τον «θρύλο» των «αετών», Νούνο Γκόμες, ο οποίος τη σεζόν 1998/99 είχε βρει δίχτυα πέντε φορές.

Το επίτευγμα ωστόσο παίρνει ακόμα μεγαλύτερη διάσταση, εάν κάποιος βάλει στο… τραπέζι και τα κλαμπ τα οποία «πλήγωσε» φέτος στο Champions League ο Ουρουγουανός. Δύο γκολ απέναντι στην Μπαρτσελόνα, άλλα τόσα κόντρα στη Λίβερπουλ, ένα στην Μπάγερν και ακόμα ένα με τον Άγιαξ.

Σύλλογοι «κολοσσοί» της Ευρώπης. Όλοι τους έπεσαν «θύματα» του «αετού» της Μπενφίκα.

Με την εμφάνιση στο «Άνφιλντ» πάντως να άφησε… άφωνη όλη την Ευρώπη. 79 επαφές με την μπάλα, 15 κερδισμένες μονομαχίες, 6 σουτ, 6 take ons και 2 γκολ είχε στα δύο παιχνίδια με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ο Νούνιεζ.

Φυσικά, καμία από τις μεγάλες ομάδες δεν περίμενε το παιχνίδι της Τετάρτης για να καταλάβει πως ο Ουρουγουανός είναι one of a kind παίκτης. Εδώ και μήνες κυκλοφορούν δημοσιεύματα που θέλουν ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Λίβερπουλ, η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Παρί Σεν Ζερμέν να έχουν στα «ραντάρ» τους τον 22χρονο killer.

Μάλιστα, όπως γνωστοποιήθηκε, ο Νούνιεζ αποφάσισε να αλλάξει ατζέντη και να υπογράψει συμβόλαιο με τον Μίνο Ραϊόλα, αλλάζοντας έτσι επίπεδο και σε αυτόν τον τομέα. Φυσικά, πρόκειται και για ένα μεγάλο «στοίχημα» της Μπενφίκα, καθώς οι «αετοί» αποφάσισαν τον περασμένο Γενάρη να τον κρατήσουν, ευελπιστώντας να ανέβει και άλλο η τιμή του.

Μία απόφαση που αποδεικνύεται επιτυχημένη, καθώς η Μπενφίκα θα προσπαθήσει να «καπαρώσει» τουλάχιστον 80 εκατομμύρια ευρώ από τη διαφαινόμενη πώληση του Νούνιεζ το ερχόμενο καλοκαίρι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ