Μετά από 13 χρόνια ο Οβρέμπο παραδέχθηκε το πέναλτι που άξιζε η Τσέλσι κόντρα στη Μπαρτσελόνα (vid)

Μετά από 13 χρόνια ο Οβρέμπο παραδέχθηκε το πέναλτι που άξιζε η Τσέλσι κόντρα στη Μπαρτσελόνα (vid)

Έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια ο Τομ Χένινγκ Όβρεμπο, παραδέχθηκε το λάθος που έκανε στην αναμέτρηση της Τσέλσι κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όταν δεν είχε δώσει μαρς πέναλτι στους μπλε, σε ένα από τα μεγαλύτερα διαιτητικά σκάνδαλα στην ιστορία του Champions League.

Πρόκειται ίσως για ένα από τα πιο συγκλονιστικά ματς στην ιστορία του Champions League. Ο ημιτελικός το 2009 ανάμεσα στην Τσέλσι και την Μπαρτσελόνα, θα μπορούσε να είχε πολύ διαφορετική εξέλιξη, αν ο άρχοντας του αγώνα, Τομ Χένινγκ Όβρεμπο, δεν αποφάσιζε να πάρει όλη τη… δόξα.

Στην Τσέλσι, ίσως ακόμα και σήμερα, σε κάθε σκέψη εκείνου του ματς, να… βγάζουν καπνούς με όσα βίωσαν από την διαιτησία.

Ο ρέφερι εκείνου του ματς στο «Στάμφορντ Μπριτζ», μίλησε στην Daily Mail και παραδέχθηκε 13 χρόνια αργότερα, πως: «Όλα θα ήταν πιο εύκολα για το διαιτητικό τιμ αν δεν είχε μπει εκείνο το τρομερό γκολ του Ινιέστα και απλά είχε περάσει η Τσέλσι στον τελικό. Θα τα συζητούσαν όλα οι οπαδοί της Τσέλσι στην παμπ μετά το ματς, αλλά δεν θα τους ένοιαζαν οι… πέντε – έξι περιπτώσεις που αισθάνθηκαν ότι αδικήθηκαν.

Δεν θεωρώ ότι έπρεπε να δοθούν τόσα πέναλτι όσα πίστευε ο κόσμος των “μπλε”, αλλά όντως, έπρεπε σε κάποια φάση να δοθεί πέναλτι. Δέχθηκα τρομερή πίεση για τα πέναλτι και ίσως γι’ αυτό να επέλεξα να είμαι πιο αυστηρός. Οπότε ίσως αυτό να με επηρέασε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ