Το μονοπάτι του Ολυμπιακού στα προκριματικά και τα γκρουπ δυναμικότητας στους ομίλους

Το μονοπάτι του Ολυμπιακού στα προκριματικά και τα γκρουπ δυναμικότητας στους ομίλους

Ο Ολυμπιακός μετά την ολοκλήρωση των περισσότερων πρωταθλημάτων γνωρίζει τον δρόμο για τους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε και ο Ολυμπιακός έχει πλέον μια ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το μονοπάτι που θα ακολουθήσει για να βρεθεί στους ομίλους του Champions League.

Οι ερυθρόλευκοι γλίτωσαν έναν προκριματικό γύρο και θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους από τον δεύτερο προκριματικό, ενώ θα είναι ισχυροί και στα play off εφόσον φτάσουν μέχρι εκεί.

Παράλληλα, έχει συμπληρωθεί κατά ένα μεγάλο μέρος και το «παζλ» των ομίλων και τα γκρουπ δυναμικότητας με τον Ολυμπιακό να τοποθετείται στο τέταρτο γκρουπ, αν καταφέρει να προκριθεί στους «χρυσοφόρους» ομίλους.

Οι πιθανοί αντίπαλοι και ο δρόμος μέχρι τους ομίλους

Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή γνωρίζει μόνο ότι στον δεύτερο γύρο οι μοναδικοί υποψήφιοι αντίπαλοι που είναι η Μακάμπι Χάιφα και Ζυρίχη. Προς το παρόν, αφούθα περιμένει αντιπάλους από τον πρώτο γύρο.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου και επειδή ο 1ος προκριματικός γύρος δεν θα έχει αρχίσει καν μέχρι τότε, οι υπόλοιποι υποψήφιοι αντίπαλοι είναι 8 ζευγάρια. Σε αυτά μπορεί να περιλαμβάνονται η Μάριμπορ, η Σλόβαν, η Ελσίνκι ή και πιο εύκολοι αντίπαλο όπως η Λίνκολν Ρεντ Ιμπς και η Ζάλγκιρις.

Αν ο Ολυμπιακός περάσει στον 3ο προκριματικό γύρο, τότε θα είναι και σε αυτήν την κλήρωση (18 Ιουλίου) στους ισχυρούς. Σε αυτόν το γύρο μπαίνει ο Απόλλων Λεμεσού και θα βρίσκεται στους ανίσχυρους, με συνέπεια να είναι πιθανός αντίπαλος.

Από εκεί και πέρα, θα περιμένει πέντε νικητές από το 2ο προκριματικό γύρο για να δει τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει στις 2-3 Αυγούστου στο πρώτο παιχνίδι και 9 στο δεύτερο. Τέλος, αν ο Ολυμπιακός φτάσει μέχρι τα playoffs, συμπληρώνει την τετράδα των ισχυρών του γύρου και θα έχει τέσσερις πιθανούς αντιπάλους.

Σε αυτόν τον γύρο μπαίνει η Τράμπζονσπορ και ακόμα τρία ζευγάρια από τον 3ο προκριματικό. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την 1η Αυγούστου, με τα παιχνίδια να είναι προγραμματισμένα για 16-17 και 23-24 του μήνα. Φυσικά αν περάσει και από τα play off ο Ολυμπιακός θα μπει για ακόμη μια φορά στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι πιθανοί αντίπαλοι που μπορούν να προκύψουν από τον πρώτο προκριματικό

Μακάμπι Χάιφα
Ζυρίχη
Μάριμπορ
Σλόβαν
Ελσίνκι
Δε Νιου Σεντς
Λίνκολν Ρεντ Ιμπς
Ζάλγκιρις
Ντουντελάνζ
Σάμροκ Ρόβερς

Οι όμιλοι και τα γκρουπ δυναμικότητας

Τα πράγματα στους ομίλους και τα γκρουπ δυναμικότητας είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα. Η μια εκκρεμότητα για τα δυο πρώτα γκρουπ είναι η Λίβερπουλ και ο Άγιαξ, καθώς είτε ο ένας θα τοποθετηθεί στο πρώτο γκρουπ είτε ο άλλος. Αυτό θα το κρίνει ο τελικός του Champions League, όπου αν το πάρουν οι «κόκκινοι» θα είναι στο πρώτο γκρουπ, ενώ αν το χάσουν θα είναι στο δεύτερο και ο Αίαντας θα ανέβει στο πρώτο.

Από εκεί και πέρα, όλα θα εξαρτηθούν από τις ομάδες που θα περάσουν στους ομίλους από τα προκριματικά. Μόνο μια θέση είναι κενή στο τρίτο γκρουπ και ανάλογα τον συντελεστή βαθμολογίας στην UEFA θα την πάρει ομάδα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός θα είναι είτε έτσι είτε αλλιώς στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας.

Φάση ομίλων (32 ομάδες)

Πρώτο γκρουπ
Άιντραχτ (Γερμανία) 61,000
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 134,000
Ρεάλ (Ισπανία) ≥ 122,000
Μίλαν (Ιταλία) 38,000
Μπάγερν (Γερμανία) 138,000
Παρί (Γαλλία) 112,000
Πόρτο (Πορτογαλία) 80,000

Πρώτο ή δεύτερο γκρουπ
Λίβερπουλ (Αγγλία) ≥134,000
Άγιαξ (Ολλανδία) 82,500

Δεύτερο γκρουπ
Τσέλσι (Αγγλία) 123,000
Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 114,000
Γιουβέντους (Ιταλία) 107,000
Ατλέτικο (Ισπανία) 105,000
Σεβίλλη (Ισπανία) 91,000
Λειψία (Γερμανία) 83,000
Τότεναμ (Αγγλία) 83,000

Τρίτο γκρουπ
Ντόρτμουντ (Γερμανία) 78,000
Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία) 71,000
Σαχτάρ (Ουκρανία) 71,000
Ίντερ (Ιταλία) 67,000
Νάπολι (Ιταλία) 66,000
Σπόρτινγκ (Πορτογαλία) 55,500
Λεβερκούζεν (Γερμανία) 53,000

Τρίτο ή τέταρτο γκρουπ
Μαρσέιγ (Γαλλία) 44,000
+2 νικητές των playoffs (μονοπάτι μη πρωταθλητών)
+4 νικητές των playoffs (μονοπάτι πρωταθλητών)

Τέταρτο γκρουπ
Μπριζ (Βέλγιο) 38,500
Σέλτικ (Σκωτία) 33,000

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ