Από τα δάκρυα του 2018 στην κούπα του 2022: Η… εκδίκηση που ψάχνει ο Σαλάχ

Από τα δάκρυα του 2018 στην κούπα του 2022: Η… εκδίκηση που ψάχνει ο Σαλάχ

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν ξεχνά τον πόνο του 2018. Τέσσερα χρόνια μετά θέλει να πάρει... ρεβάνς από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

26 Μαϊου του 2018. Η βραδιά που δε θα ξεχάσει ποτέ ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Μια στιγμή που τον στοιχειώνει και τον κυνηγά. Και αφήνει τους πάντες με την απορία. Τι θα γινόταν αν…

Όπως και σήμερα (22:00), έτσι και τότε, Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης διασταύρωναν τα ξίφη τους στον τελικό του Champions League. Στο 25ο λεπτό και με το σκορ στο 0-0, ο πάγκος των Reds «πάγωσε». Ο Σέρχιο Ράμος τράβηξε από τον ώμο τον Μοχάμεντ Σαλάχ και τον πέταξε με δύναμη στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου του Κιέβου. Αμεσα ο Αιγύπτιος κατάλαβε πως δεν μπορεί να συνεχίσει στο ματς. Ξέσπασε σε κλάματα και αποχώρησε από τον τελικό, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να χάνει τελικά το τρόπαιο από την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο τραυματισμός του μεγάλου της αστεριού και οι απίθανες γκάφες του Κάριους καταδίκασαν τη Λίβερπουλ και έστειλαν την κούπα με τα μεγάλα αυτιά στην ισπανική πρωτεύουσα για 13η φορά.

Τέσσερα χρόνια μετά, η μοίρα έφερε ξανά στον τελικό τις δυο υπερδυνάμεις. Λίβερπουλ και Ρεάλ συναντιούνται και πάλι και ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν ξεχνά. Γνωρίζει καλά, πως αν δεν τον είχε στείλει στα αποδυτήρια ο Σέρχιο Ράμος, ο τελικός μπορεί να είχε τελείως διαφορετική κατάληξη για τους Reds.

«Είναι κάτι πραγματικά υπέροχο το ότι θα παίξουμε στον τελικό του Champions League. Υπάρχει στο μυαλό μας η εκδίκηση για την ήττα μας στο Κίεβο. Θέλουμε να νικήσουμε. Το θέλουμε περισσότερο από εκείνους. Θα δούμε τι θα συμβεί», είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες ο Αιγύπτιος άσος. Εκδίκηση. Είναι η μοναδική λέξη που περνάει από το μυαλό του αυτή τη στιγμή.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "The final Salah wanted... 1LT LEAGUE ofiad I want to play Madrid. I have to be honest.... Because we lost in the final against them, I want to play against them. -Mo Salah after reaching this year's final Quote via BT Sport"

Ο Σαλάχ δεν ξεχνά τον πόνο που βίωσε και το ποτάμι από τα δάκρυα το 2018. Εδωσε μεγάλο αγώνα για να οδηγήσει την Λίβερπουλ στο τέλος του δρόμου και η ατυχία του χτύπησε την πόρτα στο χειρότερο σημείο.

Mohamed Salah Fires Warning After Getting Wish Of Liverpool Vs Real Madrid Champions League Final

Από εκείνο το βράδυ της 26ης Μαϊου, ο Αιγύπτιος πάτησε… γκάζι και άφησε τους πάντες να βλέπουν τη σκόνη του. Ο ένας τίτλος διαδέχθηκε τον άλλον στην κόκκινη μεριά του Μέρσεϊσαϊντ, με τις επιτυχίες να φέρουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του «Φαραώ».

Ενδεικτικά, από την ήττα στο Κίεβο, έχουν μεσολαβήσει ένα Champions League, μια Premier League, ένα FA Cup, ένα Λιγκ Καπ, ένα Σούπερ Καπ, ένα παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και δύο βραβεία κορυφαίου σκόρερ στο Νησί. Σε όλες τις κούπες, η συμβολή του 29χρονου μάγου ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστική. Το πιο πολύτιμο εργαλείο του Γιούργκεν Κλοπ, ο άνθρωπος που επανέφερε την ελπίδα στους οπαδούς των Reds.

Mohamed Salah Becomes Tenth Player To Score 150 Liverpool Goals - The Liverpool Offside

Κόντρα στη Ρεάλ η παράδοση δεν είναι με το μέρος του Μοχάμεντ Σαλάχ, που αγνοεί τη χαρά της νίκης. Σε πέντε αναμετρήσεις με τη φανέλα της Ρόμα και της Λίβερπουλ, ο Αιγύπτιος μετράει 4 ήττες και μια ισοπαλία (2 αποκλεισμοί, ένας χαμένος τελικός), ενώ μόλις μια φορά έχει βρει το δρόμο προς τα μαδριλένικα δίχτυα.

Απόψε, ο Αιγύπτιος θέλει να ξορκίσει και αυτήν την… κατάρα, οδηγώντας την καλοκουρδισμένη μηχανή του Γιούργκεν Κλοπ στη Γη της Επαγγελίας και στην 7η κούπα με τα μεγάλα αυτιά.

Why Reports That Real Madrid & Man Utd Are Eyeing Mohamed Salah Are Total Bullsh*t | 90min

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Η Ρεάλ Μαδρίτης του προσφέρει απλόχερα στο… πιάτο την ευκαιρία της ρεβάνς. Σέρχιο Ράμος δεν υπάρχει στην αντίπερα όχθη, αλλά μπροστά στη θέα της κούπας, ο Αιγύπτιος είναι αποφασισμένος να… ματώσει στον αγωνιστικό χώρο του Stade De France.

* Ο μεγάλος τελικός του Champions League απόψε ζωντανά στο Mega Channel

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ