Η Βασίλισσα του πλανήτη έχει το «know how»

Η Βασίλισσα του πλανήτη έχει το «know how»

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξέρει καλύτερα από τον οποιονδήποτε άλλο σύλλογο στην Ευρώπη πως να διαχειριστεί βραδιές σαν την αποψινή. Το... φωνάζει το τρομακτικό σερί της και η τροπαιοθήκη της.

Η ημέρα του μεγάλου τελικού του Champions League έφτασε. Τα δύο «μεγαθήρια» θα διασταυρώσουν απόψε τα ξίφη τους στο«Σταντ ντε Φρανς» του Παρισίου, με στόχο την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης.

Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης θα μονομαχήσουν απόψε σε γαλλικό έδαφος (22:00, MEGA, CosmoteSport 1), με μοναδικό στόχο την κούπα του Champions League.

Από τη μία η «Βασίλισσα» που ξεπέρασε τα εμπόδια των Παρί Σεν Ζερμέν, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι κατά σειρά. Και από την άλλη οι «ρεντς» που ξεπέρασαν τα εμπόδια των Ίντερ, Μπενφίκα και Βιγιαρεάλ στα νοκ άουτ.

Τώρα όμως είναι ώρα… τελικού. Και εδώ οι Μαδριλένοι έχουν ένα μικρό προβάδισμα. Όπως πάντα. Στοιχηματικά δεν προκύπτει αυτό, καθώς σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες φαβορί φέτος είναι η Λίβερπουλ. Όμως τι λέει η παράδοση και ειδικότερα το πρόσφατο παρελθόν γι’ αυτό;

Το ασύλληπτο 7/7 και το… τρομακτικό 13/16

Στους τελικούς, η εμπειρία πάντα παίζει τον ρόλο της. Ναι και η Λίβερπουλ έχει, αλίμονο. Αλλά αν αναλογιστούμε πως αυτός θα είναι ο τελικός νούμερο 17 για τον σύλλογο της Μαδρίτης, είτε μιλάμε για Champions League είτε με την παλιότερη ονομασία του θεσμού, το Κύπελλο Πρωταθλητριών, καταλαβαίνει κανείς ότι οι «μερένχες» υπερισχύουν σε αυτό το κομμάτι.

Μπορεί οι στοιχηματικές εταιρείες να έχουν χρίσει ως φαβορί την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, κατά πάσα πιθανότητα με βάση την αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων, όμως η παράδοση είναι συμαντικός σύμμαχος της «Βασίλισσας». Το παρελθόν της Ρεάλ -πρόσφατο και μη- εντυωπσιάζει και παράλληλα τρομάζει τον οποιονδήποτε αντίπαλο.

«Όταν αντιμετωπίζεις τη Ρεάλ, ξέρεις ότι όταν παίζει στον τελικό, τον κερδίζει. Τώρα είμαι στη σωστή πλευρά της ιστορίας», ανέφερε μεταξύ άλλων σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Τιμπού Κουρτουά και πολλοί του την… έπεσαν στα social media.

Φίλοι της Ατλέτικο Μαδρίτης κυρίως, καθώς ο Βέλγος πορτιέρε βρισκόταν κάτω από την εστία των «ροχιμπλάνκος» στον τελικό του 2014, όπου οι «μερένχες» επικράτησαν με 4-1. Όπως και να ‘χει, οι αριθμοί δικαιώνουν απόλυτα τον Κουρτουά και τα λεγόμενα του.

Οι Μαδριλένοι στις 13 από τις προηγούμενες 16 περιπτώσεις που έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά και στις 7 πιο πρόσφατες, έχουν σηκώσει την κούπα. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δεν πάει για το 5ο, το 6ο ή έστω το 10ο, αλλά για το 14ο και την 8η διαδοχική νίκη σε τελικό!

Άρα, αν υπάρχει μια ομάδα που να έχει το «know how» σε μια τόσο ιδιαίτερη περίσταση, όπως είναι οι τελικοί του Champions League, αυτή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης με εντυπωσιακό 7/7 και ασύλληπτο 13/16.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ